Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ставила сам карфиол у тегле. Пошто само њега волимо из туршије. Баш се радујем...
I mi karfiol najviše volimo, ali ja ga stavim u kantu od jupola i to u glavicama, samo lišće očistim, tako više stane. Posle sečem koliko mi treba. Ubacim par isečenih paprika i krastavaca čisto da ima onaj turšijski ukus.

Pohovan karfiol

20221115_140107.jpg

A one breskvice kolači, pravi li to neko?
Razmišljam za dolazeću Slavu da ih napravim, jer, kako sam čula, može i nedelju dana ranije da se naprave.
Ima li neko proveren recept, po mogućstvu sa mašću i ako postoje neki saveti, pišite.
Nemam sad recept ali prije kad sam ih pravila prije pečenja sam pravila ona udubljenja za fil, mnogo brže se završi nego da svaku stružeš. Mnogo volim breskvice 🥰

A one breskvice kolači, pravi li to neko?
Razmišljam za dolazeću Slavu da ih napravim, jer, kako sam čula, može i nedelju dana ranije da se naprave.
Ima li neko proveren recept, po mogućstvu sa mašću i ako postoje neki saveti, pišite.
Имам ја али када дођем кући.
Одличан је рецепт за тесто а фил прави по своме.
Мој је како је бака модификовала и много је укуснији него по посластичарницама где смуљају нешто бзвз.
По њеном се те мрвице мешају са доста чоколаде, румом, пекмезом од кајсија и још нешто, нисам сигурна.
То ми је био омиљени колач за новогодишње празнике као малој :)
И треба дуже да стоје, да.

Мој је како је бака модификовала и много је укуснији него по посластичарницама где смуљају нешто бзвз.
По њеном се те мрвице мешају са доста чоколаде, румом, пекмезом од кајсија и још нешто, нисам сигурна.
Ajd napiši

Jedva cekam da postavis recept. Ja pravim prema nekom sa kulinarke, koliko me secanje sluzi u pitanju su sekine breskvice, taj recept.
I budi odlicne. S tim sto fil modifikujem po ukusu, marmelada, cokolada, orasi, mrvice i mislim mlijeko. Volim da stavim rum da se fino osjeti.

Za slavu najvise volim te starinske, prevazidjene kolace koji se peku. Od keks varijanti jedino bajadere.
A breskvice su zeznute da se naprave. Pola dana oduzmu.

Jedva cekam da postavis recept. Ja pravim prema nekom sa kulinarke, koliko me secanje sluzi u pitanju su sekine breskvice, taj recept.
I budi odlicne. S tim sto fil modifikujem po ukusu, marmelada, cokolada, orasi, mrvice i mislim mlijeko. Volim da stavim rum da se fino osjeti.

Za slavu najvise volim te starinske, prevazidjene kolace koji se peku. Od keks varijanti jedino bajadere.
A breskvice su zeznute da se naprave. Pola dana oduzmu.
E, и овде иду ораси. Буду предивне. Вероватно је то као твоје.
Оно што сам јела на другим местима, тј. загризла па пљунула :lol: је унутра било светло, те мрвице, пекмез и не знам јел још шта. Жали Боже.
Иначе, намеравам ових дана до пијаце да купим модлице за шапице :D:heart:

Torta "Cvetna livada", po receptu Zadovoljne domacice...prvi put pravila, malo sam je izmenila, nista radikalno-umesto oraha, miks-lesnik, badem, orah, malo manje secera i puter umesto margarina, i to manje.
Ja je necu jesti, ali mi se dopada kako izgleda, iako me buni naziv, ocekivala sam neko voce u receptu...jedva se suzdrzah da ne ubacim maline bar... Zato ukrasih coko cveticima, da opravda ime. :)
Sutra ce se naceti, verujem da se lepo sece...da, bila sam skeptik za 18 jaja, ali uopste nije velika.
Ponudila sam sirovu torticu da pravim, bilo je, sl.put ta, sad neka sa puno "masnog fila". :lol:
Ispostovah...moj naklon ko cesce pravi torte, mene smore, a bas retko pravim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back