Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
potaz od tikvica
bolonjeze sa junecim mesom i puno razlicitih gljiva krckan dva sata po ps-u, pasta i zelena salata sa mladim lukom i rotkvicama
e sad, taj bolonjeze se kuva tako dugo, da nema smisla spremati ga u maloj kolicini
i sad mi je ostalo..verovatno cu morati da napravim neku malu lazanju sa njim

Spremam gulaš od junećeg vrata i makarone, za salatu zelena salata.
Išla sam baš daleko da proverim tu neku drugu mesaru i uzmem juneću plećku, ali sam našla vrat, plećku nisu imali.
Da vidimo imaju li teletinu kada nam treba, ponudu, da li imaju pihtije i kavurmu, kakva je ponuda, kakve su cene.
Dao mi je lep vrat, da li će biti meko, videćemo kad završim. Na oko je mlado i lepo.
Što se tiče ponude ostalog, nisam baš mnogo zadovoljna, a dosta su skuplji od drugih. Kavurmu, pihtije, čvarke i delikates koji mene zanimaju baš i nemaju. Ništa posebno zbog čega bih šipčila čak do tamo. Probaćemo i ostalo, juneća rebra za rinflajš i supu i teletinu, ali izgleda da moram za svoje potrebe ići u tri različite mesare.
Ono što je sigurno je da su dosta skupi, da li kvalitet opravdava cenu, videću kad završim gulaš.
Ponuda sigurno ne.

corbica od zelja
brzo pecena teletina na gril tiganju
tai pirinac sa prazilukom, sargarepom i tikvicom
kupila sam u tempu jutros delize zaledjeno grilovano povrce, pa sam zaboravila da ga ubacim odmah u friz
i njega sam kratko bacila na tiganj i samo dodala gusti balzamiko
to povrce sam kupila samo da vidim kakvo je, i sto kaze ljubinka :) odlicno je!
istog je ukusa kao kad ja grilujem povrce pa napravim ratatuj
ubuduce cu cesce da ga kupujem

@dive, gde ima tog povrća? Ja ne umem da izgrilujem povrće. Meni bude žilavo. Ili to tako treba da bude, a ja ne znam?
Napravili su bas ukusnu mesavinu, dobar je odnos povrca
Meni je samo taj balzamiko kao dodatak bio dovoljan..mogao je umesto njega i cen belog luka, bio bi isto ukusan
Kupila sam u tempu, a ima ga i u maksiju..kosta nesto manje od 250din

Prilozi

• Screenshot_20220402-205702_Google.jpg
    Screenshot_20220402-205702_Google.jpg
    84,4 KB · Pregleda: 58
Naslagala sam lazanje, sad neka stoji jedno sat/dva, pa ce u rernu.
Jednom sam gledala italijanskog kuvara, pa je preporucio da se lazanje napravi par sati pre nego sto se ispece, probala sam tako i stvarno je bolje.
Pogledajte prilog 1130342
Ja некада и вече пре. Затворим фолијом и у фрижидер.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back