Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko je stavljao one keksiće što se pečatom oblikuju, ako može da mi da recept. Ne znam ni ko ni kako se keksići zovu, kupila kćerki pečat pa mi traži recept koji nemam.

To bih bila ja :mrgreen:

180 gr brašna
2 kašičice praška za pecivo
2 kašičice speculaas začina u prahu (može da kupi a može i da napravi, a može da stavi i samo cimet ili šta već ima kući, ja imam mešavinu cimet+karanfilić+anis+biber, cimeta jedno 50% a ostalo podjednako)
100 gr putera
100 gr braon šećera - stavim i obični ako nemam brauni
2 kašike mleka (ili vode)
pirinčano brašno ili gustin za modle ili pečate

Brašno pomešati sa praškom za pecivo, šećerom i začinima. Napraviti udubljenje, pa dodati omekšali puter i mleko. Zamesiti glatko testo. Ostaviti da se ohladi u frižideru pola sata umotano u streč foliju. Može da stoji i nekoliko sati, kada ga izvadite ostavite malo na sobnoj temperaturi da opusti.
Premesiti testo i tanko ga oklagijom rastanjiti. Posuti pirinčanim brašnom ili gustinom, pa rukom blago utapkati. Kalupom seći željene oblike. Ili otkidati male komadiće testa, utisnuti u kalup poprašen pirinčanim brašnom (ili gustinom), nožem odstraniti višak i pažljivo istresti gotov keksić.
Slagati keksiće na pleh obložen papirom za pečenje i peći petnaesak minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

To bih bila ja :mrgreen:

180 gr brašna
2 kašičice praška za pecivo
2 kašičice speculaas začina u prahu (može da kupi a može i da napravi, a može da stavi i samo cimet ili šta već ima kući, ja imam mešavinu cimet+karanfilić+anis+biber, cimeta jedno 50% a ostalo podjednako)
100 gr putera
100 gr braon šećera - stavim i obični ako nemam brauni
2 kašike mleka (ili vode)
pirinčano brašno ili gustin za modle ili pečate

Brašno pomešati sa praškom za pecivo, šećerom i začinima. Napraviti udubljenje, pa dodati omekšali puter i mleko. Zamesiti glatko testo. Ostaviti da se ohladi u frižideru pola sata umotano u streč foliju. Može da stoji i nekoliko sati, kada ga izvadite ostavite malo na sobnoj temperaturi da opusti.
Premesiti testo i tanko ga oklagijom rastanjiti. Posuti pirinčanim brašnom ili gustinom, pa rukom blago utapkati. Kalupom seći željene oblike. Ili otkidati male komadiće testa, utisnuti u kalup poprašen pirinčanim brašnom (ili gustinom), nožem odstraniti višak i pažljivo istresti gotov keksić.
Slagati keksiće na pleh obložen papirom za pečenje i peći petnaesak minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Hvala ti.

Napravila sam (laznu? :malav:) rusku salatu. Pilece belo, sargarepa, krompir, grasak (ipak sam ga stavila), sunka, jaja, krastavcici, rendani sir, majonez, malo senfa i pola pavlake.
0DC8F8B4-5CFC-4FC0-A5FD-98378FF9711D.jpeg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back