- Poruka
- 17.475
Neko je stavljao one keksiće što se pečatom oblikuju, ako može da mi da recept. Ne znam ni ko ni kako se keksići zovu, kupila kćerki pečat pa mi traži recept koji nemam.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neko je stavljao one keksiće što se pečatom oblikuju, ako može da mi da recept. Ne znam ni ko ni kako se keksići zovu, kupila kćerki pečat pa mi traži recept koji nemam.

Hvala ti.To bih bila ja
180 gr brašna
2 kašičice praška za pecivo
2 kašičice speculaas začina u prahu (može da kupi a može i da napravi, a može da stavi i samo cimet ili šta već ima kući, ja imam mešavinu cimet+karanfilić+anis+biber, cimeta jedno 50% a ostalo podjednako)
100 gr putera
100 gr braon šećera - stavim i obični ako nemam brauni
2 kašike mleka (ili vode)
pirinčano brašno ili gustin za modle ili pečate
Brašno pomešati sa praškom za pecivo, šećerom i začinima. Napraviti udubljenje, pa dodati omekšali puter i mleko. Zamesiti glatko testo. Ostaviti da se ohladi u frižideru pola sata umotano u streč foliju. Može da stoji i nekoliko sati, kada ga izvadite ostavite malo na sobnoj temperaturi da opusti.
Premesiti testo i tanko ga oklagijom rastanjiti. Posuti pirinčanim brašnom ili gustinom, pa rukom blago utapkati. Kalupom seći željene oblike. Ili otkidati male komadiće testa, utisnuti u kalup poprašen pirinčanim brašnom (ili gustinom), nožem odstraniti višak i pažljivo istresti gotov keksić.
Slagati keksiće na pleh obložen papirom za pečenje i peći petnaesak minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Meni je za vanilice stajalo 2 dana i bile ok@Bambi i ostali
Koliko naaaajduze moze da stoji u frizideru ono testo za bozicne kolace tj zvezdice za koje tvrdite da je kao za vanilice ali nije(bambi kacila recept)?
Meni stoji 10Meni je za vanilice stajalo 2 dana i bile ok
Pa ispeci jedan dva komada pa vidi.Kako ona gotova tijesta u marketima mogu stajati možda je i tvoje ok.Meni stoji 10
Dakle da bacam
Uh, ne znam.Meni stoji 10
Dakle da bacam
pa nemoj sad kad su garant tek u paleolituMeni stoji 10
Dakle da bacam
a dobro, bar si ocistila frizider sadNapravila sam (laznu?) rusku salatu. Pilece belo, sargarepa, krompir, grasak (ipak sam ga stavila), sunka, jaja, krastavcici, rendani sir, majonez, malo senfa i pola pavlake.
Pogledajte prilog 1079656
tara nemilosrdna razaracica svjetovaMa bacila sam
Nemam vremena da eksperimentisem, ja sam ozbiljna zena

A stavila sam rendanu koricu organskoga limunatara nemilosrdna razaracica svjetova![]()
jel onoga iz linde?A stavila sam rendanu koricu organskoga limuna
Ne brejel onoga iz linde?
on bas brzo pobudja i eto malih dinosaurusa ?
aaaa...sa terase dakle ?Ne bre
Jos jedan glas ide za kvadrat u tvome komsilukuaaaa...sa terase dakle ?
e, ima maslinu i nespulu da donesem
i posadim ispred zgrade

e, a imaju vec tri kostele : )Jos jedan glas ide za kvadrat u tvome komsiluku![]()
E nisam ih probala jose, a imaju vec tri kostele : )
pa to je vise dekorativno drvoE nisam ih probala jos

vrlo lijepoПола вишње, пола јабуке, ово што фали морала сам да пробамШећером ћу посути сутра.