Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Има моја бака супер наставак на миксер за то. Као штапни али није, као нека четка је, од пластике наравно, али тако као јеж, у круг. И за час буде.
To sam ja imala ma starom mixeru još kod mame kad smo mutile. A bilo je baš zgodno, sve sastojke sipaš u dublju uži teglu, ostavis prazno 2 prsta, i samo tim mikserom spustiš do dna i izvučeš i dobiješ punu teglu savršenog majoneza, ako pretekne može da se maže na hleb za sendviče, najleši je.

To sam ja imala ma starom mixeru još kod mame kad smo mutile. A bilo je baš zgodno, sve sastojke sipaš u dublju uži teglu, ostavis prazno 2 prsta, i samo tim mikserom spustiš do dna i izvučeš i dobiješ punu teglu savršenog majoneza, ako pretekne može da se maže na hleb za sendviče, najleši je.
Е, баш то.
Нисам видела нигде више то.

Za Bozic cu naruciti prasetinu i rostilj, napravicu rusku salatu, ali sta cu sad za Ng?!
Planove mi je poremetilo ono otkazivanje proslave kod sveki.
Na sta god pomislim cini mi se obicno.
Sta ce te vi spremati?

ja nista specijalno..sarma, ruska, topli sendvici za mene (cekam ih vec mesec dana :mrgreen: meni s eni sarma ne jede, samo mislim na njih..onako mali slatki i topli ), 2 torte (markiza i ona vocne sa pavlakom i slagom, kupila sma u lidlu mesavinu onog bobicastog voca i imam umesto keksa lidlove gotove kore za tortu :lol:) i alkohola do bola.

al zato je puna kuca poklona. :lol:

za mene markizina i liker neki iz metroa skoro isti bejlis, a kosta 850 dinara flasa 0,7.

uzela bih prase, ali problem je sto u lidlu sad stavljaju i glavu u pakovanje, ranije nisu. a ne kupuju mi se cetvrtine i polovine prasica po ostalim radnjama. jedino moze cetvrtina, ako je bas mlado prasence, a to s eretko nadje...ono su prasici tinejdzeri. :evil:

Pa nije to lose kod tebe.

Mogla sam lepo ko covek spremati raklet, ali mi je muz razbio mermernu plocu. Dva puta smo ga koristili, a onda ga Godzila ispustio na putu do podruma. Nonsalantno je mlatio kutijom.
I obecao da ce kupiti novi, a jos nije!

pa malo je..pravila sam vise, ali me mrzi nesto. ove godine nisma stavila ni svoj kupus.

ni za bozic necu praviti neki spektakl...sve nesto mislim kolko mi puknemo para na hranu za par dana...a ja sam tokom decembra stavila minival, kupila dva para cizama, kupila srecici poklone. platila taxi da preveze neki ormaric iz ikee za kupatilo onaj zidni sa ogledalom. isla sa marlonom na veceru (to je drugacije nego krkanje kod kuce). kupila jos neke sitnice...eno lampa u ikei u koju sam zaljubljena kupicu je posle ng kosta 1500 dinara....lampa koju cu da volim i uzivam u njoj.

evo dosla sam iz lidla i ode 3 somica...a ja ne kontam sta sam kupila.

За Божић сам мислила подварак. Вероватно ће многима бити чудно, али је мени то свечано јело. И лепше од сарме. Уз добар кукурузни хлеб, можда направим кукурузну чесницу. И нашу слатку чесницу, коју не правим као суву питу него залијем као баклаву, не волим ништа што се лепи за зубе. Или жито ако будем лења, са пуно ораха, сувог грожђа потопљеног у рум, цимета и каранфилића. То је доста.

mene zanima ta lampa kako izgleda, treba mi jedna za spavaću sobu...
pa malo je..pravila sam vise, ali me mrzi nesto. ove godine nisma stavila ni svoj kupus.

ni za bozic necu praviti neki spektakl...sve nesto mislim kolko mi puknemo para na hranu za par dana...a ja sam tokom decembra stavila minival, kupila dva para cizama, kupila srecici poklone. platila taxi da preveze neki ormaric iz ikee za kupatilo onaj zidni sa ogledalom. isla sa marlonom na veceru (to je drugacije nego krkanje kod kuce). kupila jos neke sitnice...eno lampa u ikei u koju sam zaljubljena kupicu je posle ng kosta 1500 dinara....lampa koju cu da volim i uzivam u njoj.

evo dosla sam iz lidla i ode 3 somica...a ja ne kontam sta sam kupila.

mene zanima ta lampa kako izgleda, treba mi jedna za spavaću sobu...
https://www.ikea.com/rs/sr/p/knubbig-stona-lampa-cvet-tresnje-bela-00221596/

evo je..uzivo je prelepa kada je upaljena, videla sam je kad sam isla u ikeu jednom.

За Божић сам мислила подварак. Вероватно ће многима бити чудно, али је мени то свечано јело. И лепше од сарме. Уз добар кукурузни хлеб, можда направим кукурузну чесницу. И нашу слатку чесницу, коју не правим као суву питу него залијем као баклаву, не волим ништа што се лепи за зубе. Или жито ако будем лења, са пуно ораха, сувог грожђа потопљеног у рум, цимета и каранфилића. То је доста.

ja znam da cu za bozic rusku salatu, komisbrot i vasinu tortu. sve ostalo..videcemo.

ju..sad je 1700 :eek: bila je 1500 dinara.

Podvarak i belu proju bas volim. To mi je mnogo lepa kombinacija.
Nemam belo kukuruzno brasno i ne znam ni gde bih ga ovde mogla kupiti, a od zutog mi nije to-to. Mada pravim male projice od zutog.
Mogla bih nesto u tom pravcu. Sa projom. Dobra ideja.
Razmislicu.

Kad smo vec kod Ikee, moja M je zove „nije na lageru“.
Kaze da nista zivo nemaju na lageru sto se njoj svidja.

motam sarme po kucama povoljno
ps kupus je bio uzas neki nelasticni smrc

PSX_20211230_164905.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back