Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ovde ide i susam
i kikiriki i sitno seckani crveni luk i pavlaka cini mi se, moram da pogledam recept
nasla sam neki dimljeni pileci file u slavoncu, sad kod njih kupujem meso, nekako mi je usput, a meso im je dobro i uvek sveze
ja ga ne jedem, cerka kaze da je super, a za njega moram da nadjem nesto malo jace..neki vrat, neku prsutu
Сада, зими, уз кисели купус кромпир из рерне са сланином и кобасицама.
Или кромпир паприкаш са доста шаргарепе и разног меса.
Сада је време за та, јача јела.

pa ovde ide i susam
i kikiriki i sitno seckani crveni luk i pavlaka cini mi se, moram da pogledam recept
nasla sam neki dimljeni pileci file u slavoncu, sad kod njih kupujem meso, nekako mi je usput, a meso im je dobro i uvek sveze
ja ga ne jedem, cerka kaze da je super, a za njega moram da nadjem nesto malo jace..neki vrat, neku prsutu
Odličan je slavonac ako se ne pokvari za neko vreme.

Ја не знам ни жену која не воли гулаш.
mi volimo, ali ga se rado secamo :lol:
hranimo se laganijim mesom, meso smo svele na minimum u ishrani i tako se dobro soecamo
par puta sam napravila nesto sa junetinom i na kraju je pojela kali..mi smo pojele samo malo
promeni ti se ukus
pre mesec dana su mi bile gladne oci, ja sam radila, ex i cerra su posle posla otisli u kafanu i zovu da dodjem..ja ne mogu, on pita sta ces da ti donesemo
kad jedem napolju, volim da jedem ono sto ja ne volim da spremam u kuci - pohovane paprike, karadjordjevu, becku, ribu..
skembice :rotf: koje jos nisam jela a zamisljam ih kao neopisivo ukusan zalogaj, nisam jagnjecu sarmicu, onu kapamu sto je spomenula em..
i kazem ajde pohovane paprike ili karadjordjevu
dobacuje njegov prijatelj koji drzi restoran - bolje karadjordjevu, divna je tetetina
i donese karadjordjevu
koja je bila odlicno spremljena, divan kajmak unutra, divno meso, ja je progutam sto od gladi sto od zelje za takvim jelom jer sam je poslednji put jela pre 20godina
i posle se nisam osecala dobro
ne volim kad jedem, da posle telo oseca tu hranu..ako me razumes
volim da pojedem i da posle funkcionisem, a da mi to prija

Poslednja izmena:
mi volimo, ali ga se rado secamo :lol:
hranimo se laganijim mesom, meso smo svele na minimum u ishrani i tako se dobro soecamo
par puta sam napravila nesto sa junetinom i na kraju je pojela kali..mi smo pojele samo malo
promeni ti se ukus
pre mesec dana su mi bile gladne oci, ja sam radila, ex i cekra su posle posla otisli u koafanu i zovu da dodjem..ja ne mogu, on pita sta ces da ti donesemo
kad jedem napolju, volim da jedem ono sto ja ne volim da spremam u kuci - pohovane paprike, karadjordjevu, becku, ribu..
skembice :rotf: koje jos nisam jela a zamisljam ih kao neopisivo ukusan zalogaj, nisam jagnjecu sarmicu, onu kapamu sto je spomenula em..
i kazem ajde pohovane paprike ili karadjordjevu
dobacuje njegov prijatelj koji drzi restoran - bolje karadjordjevu, divna je tetetina
i donese karadjordjevu
koja je bila odlicno spremljena, divan kajmak unutra, divno meso, ja je progutam sto od gladi sto od zelje za takvim jelom jer sam je poslednji put jela pre 20godina
i posle se nisam osecala dobro
ne volim kad jedem, da se posle telo oseca tu hranu..ako me razumes
volim da pojedem i da posle funkcionisem, a da mi to prija
Исто, све те разумем.
Волим да уживам у укусу али не волим осећај ситости. То ме умара, оптерећује, успори... Волим да је храна укусна и да после нисам гладна, али да сам лагана као да нисам јела.

Divka,ne zaleci se! Imas mene kao primer :(
ja se ne trpam nesto preterano u njene veze, ne volim da sad pravim neki ne znam kako blizak odnos zato sto se ona u tom trenutku zabavlja
ono da se ljubimo kad se vidimo i sl
ali ovo dete je potpuno drugacije
pre neki dan sam ih pitala dok smo rucali koliko su zajedno
i rekla da ne znam kakav je njegov osecaj u toj vezi i kakva su mu osecanja, ali da sam ja kao majka srecna sto je ona u vezi koja iz nje izvlaci njeno najbolje
ne strahove i nesigurnost, nego stalozenost, smirenost, sirokogrudost, ljubaznost, da mi deluje kao srecna i zadovoljna osoba
i ako ne bude njihova veza ona koja se zavrsava brakom, bicu srecna sto se pojavio neko u njenom zivotu sa kime je napravila odnos koji moze da bude reper za buduce izbore
znas kad se opseces, a mislis da je ljubav, a onda budes ispunjen ovako i shvatis da je ljubav nesto sasvim drugo

Ne sumnjaj da bi se dobro provela, pokazao bi ti šta sve ima i ume a onda bi preslišao i tvoje znanje :lol:
Јуче... Бебица годину дана. А један мали 3-4. И показује јој у књизи- ово је мачка, каже мјау; ово је пас, каже ав,... Затвара књигу- хајде, да видим шта си научила!
:rotf:

Meni dodje da se roknem.izdinstam luk,meso,iseckam suvo meso,kobaju,sad cu da ocistim listove kupusa(to najvise mrzim) i kao hajde da iz spajza donesem onu ogromnu serpu da se zagreje,spajz je na terasi.
Ono corak! Serpa je u ledincima ostala.a ja u kuci dva vece serpe,u jednom je danasnji slatki kupus za rucak,u drugom sam dinstala ovo mleveno meso.ajd dobro,kad rucamo,oslobodicu serpe,pa onda.sad vidim da imam samo jedan veliki poklopac.
Meni svi zivi sudovi ostaju kod mame jer donosim ruckove,a onda me mrzi da perem tamo serpe,pa ostavim zeni koja radi,a ja naravno zaboravim da posle vratim
Sad treba 3-4 sata da trosim plin na dve umesto na jednu ringlu i to jedna serpa bez poklopca :(

Meni dodje da se roknem.izdinstam luk,meso,iseckam suvo meso,kobaju,sad cu da ocistim listove kupusa(to najvise mrzim) i kao hajde da iz spajza donesem onu ogromnu serpu da se zagreje,spajz je na terasi.
Ono corak! Serpa je u ledincima ostala.a ja u kuci dva vece serpe,u jednom je danasnji slatki kupus za rucak,u drugom sam dinstala ovo mleveno meso.ajd dobro,kad rucamo,oslobodicu serpe,pa onda.sad vidim da imam samo jedan veliki poklopac.
Meni svi zivi sudovi ostaju kod mame jer donosim ruckove,a onda me mrzi da perem tamo serpe,pa ostavim zeni koja radi,a ja naravno zaboravim da posle vratim
Sad treba 3-4 sata da trosim plin na dve umesto na jednu ringlu i to jedna serpa bez poklopca :(
ako imas alu foliju, stavi nju preko serpe kao poklopac
ili pek papir, pa ga zavezi nekim konoppcem, vezicom, zicom ispod ruba
a ne moras ni da vezujes, nego okvasi pek papir dobro, izguzvaj u ruci pa ga stavi preko serpe, stajace
ili zovi komsiju pa pitaj da li ima veliku serpu viska na par dana
ili posalji sina po serpu u ledince
ili kazi jeptesesvi nema kuvanja sarmi danas :)

Ne volim ja nista ni od koga da pozajmljujem ili trazim pomoc.na tome sam bas tvrda.moja mama kaze da sam gorda,ja ne znam koji je razlog
To ti je dobra ideja sa papirom.a sad razmisljam da li da stavim u veliki pekac,pa u rernu.mi volimo kuvanu sarmu sa dosta softa,ne pecenu,ovo bih morala bas dobro da nalijem jer ne mogu stalno da kontrolisem tecnost
Nemam pojma
Idem sad prvo da ebem mater kretenima sa terase sto bacaju petarde

Ne volim ja nista ni od koga da pozajmljujem ili trazim pomoc.na tome sam bas tvrda.moja mama kaze da sam gorda,ja ne znam koji je razlog
To ti je dobra ideja sa papirom.a sad razmisljam da li da stavim u veliki pekac,pa u rernu.mi volimo kuvanu sarmu sa dosta softa,ne pecenu,ovo bih morala bas dobro da nalijem jer ne mogu stalno da kontrolisem tecnost
Nemam pojma
Idem sad prvo da ebem mater kretenima sa terase sto bacaju petarde
nali slobodno toliko da sarma pliva
i bice super kad se ispece
i mi volimo zapecenu
pre neki dan odvedemo kali na kratko na padinu, tamo gde se okupljaju kuckari, a neki kreteni izasli i bacaju petarde
kali je unezvereno samo poletela ka kuci, kakva setnja
i posle se par dana cimala na svaki sum koji je napravljen naglo
do sada se nije plasila, za razliku od dore koja bi presvisla od straha i koja se oputila tek kad je ogluvela
nema te glasne muzike koju bih pustila, glasno ko komsija moca :lol: zidovi se tresu, a ona opet cuje prasak i pocne da drhti nekontrolisano
jebemimmater neizivljenu

Ja sam sarme rasporedila u dve šerpe. Jednu sutra nosimo kod mame na ručak, moja devojačka slava je, iz ove druge ćemo da jedemo danas ovde. Uvek kuvam i sarmu i paprike u rerni, tako mi je zgodnije. Obe šerpe stavim u rernu, i dva sata radim nešto drugo.
Sve ja to uradim oko 10h, nešto pre 11h nestane struje. Odem do sklopke, izbilo. Vratim, vratim se u kuhinju, sve funkcioniše. Komentarišemo muž i ja kako nam ništa neuobičajeno nije uključeno, pitamo se zašto je izbila sklopka. Oko pola 12 otvorim rernu da pogledam sarmu, rerna mlaka. :(
Pregoreo kružni grejač, zato je izbila sklopka. Morala sam maminu sarmu da izvadim, pa kada se skuvala naša da je vratim.
Taj kružni grejač mi je crkao i proletos. Zovem servis da prijavim kvar, i kažem da je relativno skoro menjan. Ona mi kaže da je garancija na zamenjene delove 6 meseci.
E pa gospodo iz Gorenja, sada ću da vas pitam zašto je garancija na novu rernu 5 godina, a na zamenjen grejač 6 meseci. Prvi grejač radio 13 godina, ovaj crče za po godine. :evil:

Ja sam sarme rasporedila u dve šerpe. Jednu sutra nosimo kod mame na ručak, moja devojačka slava je, iz ove druge ćemo da jedemo danas ovde. Uvek kuvam i sarmu i paprike u rerni, tako mi je zgodnije. Obe šerpe stavim u rernu, i dva sata radim nešto drugo.
Sve ja to uradim oko 10h, nešto pre 11h nestane struje. Odem do sklopke, izbilo. Vratim, vratim se u kuhinju, sve funkcioniše. Komentarišemo muž i ja kako nam ništa neuobičajeno nije uključeno, pitamo se zašto je izbila sklopka. Oko pola 12 otvorim rernu da pogledam sarmu, rerna mlaka. :(
Pregoreo kružni grejač, zato je izbila sklopka. Morala sam maminu sarmu da izvadim, pa kada se skuvala naša da je vratim.
Taj kružni grejač mi je crkao i proletos. Zovem servis da prijavim kvar, i kažem da je relativno skoro menjan. Ona mi kaže da je garancija na zamenjene delove 6 meseci.
E pa gospodo iz Gorenja, sada ću da vas pitam zašto je garancija na novu rernu 5 godina, a na zamenjen grejač 6 meseci. Prvi grejač radio 13 godina, ovaj crče za po godine. :evil:
Znaci obe smo imale danas zezanje sa sarmom.ja sam ipak stavila u dve velike serpe,jednu sam pokrila tanjirom,preko nje solja puna vode da drzi.zavila sam 53 sarme,neke mini,neke ko macija glava.nema kod mene ni istih kolaca ni istih sarmi :lol:
A secam se koje otkrovenje mi je bilo kad sam otkrila da ne moram kao moja mama i nana da sarme zavijam "u ruci".lepo na tacnu list,pa tako za cas zavijem.kad je mama prvi put videla,pocela,pa ne zavija se tako,stavis na dlan pa...
Aha,kako da ne

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back