Lúnasa
Buduća legenda
- Poruka
- 42.295
Znaci obe smo imale danas zezanje sa sarmom.ja sam ipak stavila u dve velike serpe,jednu sam pokrila tanjirom,preko nje solja puna vode da drzi.zavila sam 53 sarme,neke mini,neke ko macija glava.nema kod mene ni istih kolaca ni istih sarmi
A secam se koje otkrovenje mi je bilo kad sam otkrila da ne moram kao moja mama i nana da sarme zavijam "u ruci".lepo na tacnu list,pa tako za cas zavijem.kad je mama prvi put videla,pocela,pa ne zavija se tako,stavis na dlan pa...
Aha,kako da ne
Ovako i moja mama, u šaku pa se pati, kiflice kad pravi uvije pa stiska krajeve, fil ispada, užas. Tako i svekrva, iste su joj spljošteni i zašiljeni krajevi
Počnem ja prvi put u braku da pravim kiflice i pravim kako znam, logično, gleda žmu gleda i kaže a što prvo ne preklopiš strane pa onda ne uviješ i tako me naučio da ne odsecam vrhove viršli

I moj jedan kolega sa posla (ne ovaj zadnji) me naučio kako da radim stvari na lakši i brži način a ne na onaj koji mi je pokazan i koji sam ja automatski usvojila.

, kuvam samo za danas, malo ima. Već nema vremena da opet idem u lov.

deca u vrticu bi bolje sa plastelinom.secam se prosle godine sam kao nije nesto,a bas je bio lep.sad je u rerni,ima gremlini da izadju iz rerne