Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne umem da zamesim testo za rezance, taljatele i slično.
Uvek mi bude tegljivo i lepljivo kada ga sečem
Probala sam i sa mekim i sa oštrim brašnom i sa jajima i bez.
U čemu grešim?
Brašno grama 300, nebitno koji tip !
A sad najbitnije, tri jaja + voda , da tečnosti ukupno bude 180 grama !
Minimum tri puta premesiti ! Posle 1 sata može se praviti testenina ! A najbolje je ostaviti do sutra !

Godinama radim ovo i svi oduševljeni , mislim rodbina

U čemu grešim?
Ja rezance za supu pravim od jaja i oštrog brašna. Ne dodajem vodu. Brašno kupim Danubius u zelenoj kesi, najbolje je za testo za rezance. Mora da se umesi tvrdo testo, onda ne bude lepljivo i tegljivo. I moraš stalno da posipaš brašnom i podlogu na kojoj mesiš i testo.
U testo za taljatele dodam vode, i isto stalno posipam brašnom i podlogu i testo.
Rezanci za supu su mi bolji domaći, a taljatele mogu da zamenim bilo kakvom kupovnom testeninom. Recimo, Danubius ima baš dobru spiralnu testeninu, tako da češće kupujem nju nego što mesim sama talatelje.

Ja rezance za supu pravim od jaja i oštrog brašna. Ne dodajem vodu. Brašno kupim Danubius u zelenoj kesi, najbolje je za testo za rezance. Mora da se umesi tvrdo testo, onda ne bude lepljivo i tegljivo. I moraš stalno da posipaš brašnom i podlogu na kojoj mesiš i testo.
U testo za taljatele dodam vode, i isto stalno posipam brašnom i podlogu i testo.
Rezanci za supu su mi bolji domaći, a taljatele mogu da zamenim bilo kakvom kupovnom testeninom. Recimo, Danubius ima baš dobru spiralnu testeninu, tako da češće kupujem nju nego što mesim sama talatelje.
Meni je sva njihova testenina bas fina i od običnog i od integralno brašna.

U čemu grešim?
previse tecnog dijela?
prevruce u sobi? previse vlazno?
probaj dodati jos brasna kako mijesis i da znas da je idealno mijesiti je na drvenoj povrsini, al snalazimo se s onim sto imamo

Закаснила сам.
Била сам хоћу- нећу и ето...
Има ли неки начин да се причести, типа последње две недеље или мора цео?
Zavisi od duhovnika. Ima ko i ne posti hranom pa se pričesti. Znaš i sama da je tu stvar u nečem drugom a ne u dijeti. U tvom shvatanju svega, u tvojoj odluci i meri koju si spremna da podneseš.
Mi, na primer, ne postimo po pravilu voda ulje riba... Nego sve odjednom, to je mera koju smo u stanju da podnesemo i na šta smo spremni. Dete ne posti, njoj spremam sve, ali se pričesti kada to jutro ne jede ništa, tako joj je rekao veroučitelj.
Čak su u poseti jednom manastiru dobila sva deca blagoslov da se pričeste iako su jela.
Ali bolje da si sve ovo na pp jer će sad da krene...

Сада сам дошла кући. Јели напољу, па ово, па оно, па на кафу.
Сутра хоћу да будем сама цело после подне. Никога да видим! Да лежим и читам. Појешћу печено јаје. Прекосутра ћу опет бити породична жена.

Сада сам дошла кући. Јели напољу, па ово, па оно, па на кафу.
Сутра хоћу да будем сама цело после подне. Никога да видим! Да лежим и читам. Појешћу печено јаје. Прекосутра ћу опет бити породична жена.
Sve mi je jasno osim jajeta. Samo jedno?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back