Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stavila sam punjene paprike da se kuvaju za ručak.
Za večeru pravimo slane palačinke sa vratom, edamerom, kečapom i pavlakom, i slatke eurokrem, plazma, banane, sladoled od vanile i preko sirup od čokolade.
Za osveženje imamo hladnu limunadu i hladnu ceđenu pomorandžu.
Od mene dosta, bolje nego u hotelu. Kolač nisam pravila, mrzi me, do palačinki imaju smarties i milku sa lešnicima.
Za doručak je jeo kako ko, ćerka i ja pite s višnjom, muž štrudlu s makom.
To je kompletan današnji meni.
Za svoje punjene paprike sam dobila kompliment od komšije da lepše nije jeo u životu, kada sam pravila prošli vikend. Danas će biti još lepše, nisu mi prošle bile najbolje, ali danas hoće, savršeno sam uklopila začinjenost kaše unutra i kaše za kuvanje.

Prepekla hleb na puteru
Preko hrskavih kriski hleba ide ovo mljac
Kratko na puteru se isprzi kukuruz, dodaju se umucena jaja, sir, rukola na kraju.

20220711_111211.jpg

20220706_133845.jpg

A Ovo je jedan super ukusan i brz rucak pre neki dan, mesa bez.
Gotov dok skuvate testeninu.
Znaci dok se kuva testenina, iscepkate na krupnije ili isecete na krupnije bukovace i isprzite ih kratko, dodate čeri paradajz, ja sam ga sekla po pola, lepse mi je tako , so i biber po ukusu, dodate seckane orahe, npr dve kašike, ne previse sitno, lepo je kad naletite na njih u zalogaju i par kasika paradajz soka, nista puno, ne da pliva, cisto malkice, pomesate sa testeninom, izdasno pospete persunom, ja pred sluzenje i koju kap maslinovog preko i eto 😊

Imam pitanje....greškom mi je kupljeno više onih kis.mleka od 400g umesto malih (to je kad nisi sposoban da ideš sam) moze li to u projaru umesto jogurta? Imam tako i kanticu pavlake.
Ajde ko ima volje, i ne mrzi ga, neka napise neki kao jestiv recept, da iskoristim to, da ne propadne. Imam jaja i jedno 200g feta sira. Hvala drugarice 😀

Imam pitanje....greškom mi je kupljeno više onih kis.mleka od 400g umesto malih (to je kad nisi sposoban da ideš sam) moze li to u projaru umesto jogurta? Imam tako i kanticu pavlake.
Ajde ko ima volje, i ne mrzi ga, neka napise neki kao jestiv recept, da iskoristim to, da ne propadne. Imam jaja i jedno 200g feta sira. Hvala drugarice 😀
Kupiš pola kg kora, pa sa tom pavlakom napraviš gibanicu. Pavlaka, 2 - 3 jajeta, malo kisele vode ili mleka, ili jogurta, napraviš malo gušće nego za palačinke. U pleh staviš koru da prelazi ivice, a ostale stavljaš u tu smesu od pavlake i gužvaš jednu do druge u pleh. Staviš odgore celu koru, premažeš malo sa tom smesom u koju si umakala, i ispečeš. Višak zamrzneš, pa kada ne znaš šta ćeš za doručak ili večeru, izvadiš, odlediš i jedeš.

Kupiš pola kg kora, pa sa tom pavlakom napraviš gibanicu. Pavlaka, 2 - 3 jajeta, malo kisele vode ili mleka, ili jogurta, napraviš malo gušće nego za palačinke. U pleh staviš koru da prelazi ivice, a ostale stavljaš u tu smesu od pavlake i gužvaš jednu do druge u pleh. Staviš odgore celu koru, premažeš malo sa tom smesom u koju si umakala, i ispečeš. Višak zamrzneš, pa kada ne znaš šta ćeš za doručak ili večeru, izvadiš, odlediš i jedeš.
Hvala Domaćice....ajd sad smisli i neku proju, puno je ovoga, a bilo me sramota da vraćam tog momka koji je kupio da ide da vraća.

Hvala Domaćice....ajd sad smisli i neku proju, puno je ovoga, a bilo me sramota da vraćam tog momka koji je kupio da ide da vraća.
Узмеш то кисело млеко, 2-3 јајета, 2 те чаше брашна, 1 пзп, мало уља, ако стављаш фету пази на со, а можеш изрендати тиквицу, исецкати паприку или шта већ волиш. Можеш и сланину на коцкице, онда немој уље. Или неку шунку. Зависи шта волиш.
С тим да ја на крају додам снег од беланаца, буде ваздушастије, али не мора.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back