Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uskoro cu imati i zute tikvice iz nase baste, mnogo volim krem-supice od njih, ali kad je previse toplo nikom se supe ne jedu. :aha:

Meni su dovoljne salate, sa mocarelom ili grcka sa fetom, ali kuvam zbog mojih.
Исто. А када направим чорбицу и њу једем уз хладну павлаку, и чорбицу једем хладну, не из фрижидера али не ни топлу, као собна темперарура. И баш уме да освежи по врућини.

Uh, a meni je topla čorba (ali lagana) imperativ leti.
To mora, ostalo jok.
Ili pravim one sa brokolijem, cvjetačom i pirinčem (pa u njih dodam hladan jogurt) ili najobičniju paradajz supu. Bitno da je slano i da digne tlak.
I meni mora da bude topla bat nema veze koliko je stepeni napolju. Ne znam da li više volim mesne ili povrće corbice, u svaku obavezno kisela pavlaka. I supe obožavam, kad skuvam po 3 dana srcem :lol:

Скувала сам пекмез од кајсија, али баш кисео, на 5 кг 1 кг шећера. То да имамо за сахер и тако те колаче где лепше иде баш киселкаст.
Друг ми донео још једну гајбицу. Каже- Док је ове луде и ћелаве главе нећеш бити гладна :lol:
А то сам увалила мами. Први пут у животу да поштедим себе а натоварим њој. А и добри су јој ти покрети мешања. Штета што неће на веслање...

Скувала сам пекмез од кајсија, али баш кисео, на 5 кг 1 кг шећера. То да имамо за сахер и тако те колаче где лепше иде баш киселкаст.
Друг ми донео још једну гајбицу. Каже- Док је ове луде и ћелаве главе нећеш бити гладна :lol:
А то сам увалила мами. Први пут у животу да поштедим себе а натоварим њој. А и добри су јој ти покрети мешања. Штета што неће на веслање...
Да, веслање је идеално за проблем који она има.
Ја бих негде на јогу да се упишем али не бих баш код сваког. Занима ме ниво вежбања, а много је оних којима је циљ да ти увале аранжман за Индију.
А наш најбољи јогиста за кога знам да ме неће замајавати мантрањем ми је предалеко.
Јога је идеална за бол у леђима, за анксиозност с којом се данас сви суочавамо, једини спорт који активира дубоке мишиће. Али не код сваког.

Да, веслање је идеално за проблем који она има.
Ја бих негде на јогу да се упишем али не бих баш код сваког. Занима ме ниво вежбања, а много је оних којима је циљ да ти увале аранжман за Индију.
А наш најбољи јогиста за кога знам да ме неће замајавати мантрањем ми је предалеко.
Јога је идеална за бол у леђима, за анксиозност с којом се данас сви суочавамо, једини спорт који активира дубоке мишиће. Али не код сваког.
Питаћу ја тетку за препоруку у БГ.
Она годинама иде код неке жене овде која је правник и због јоге напустила посао у струци, све јој се смучило и посветила се овоме. Нема тих мантри и осталога па можда зна нешто слично и ту.

Ова жена што сам писала се окренула јоги након што је вежбама исправила кичму која је већ била критична. Не само што се болова тиче него се и физички примећивала деформација. Када јој је помогло да буде као нова, баталила све и окренула се томе.

Питаћу ја тетку за препоруку у БГ.
Она годинама иде код неке жене овде која је правник и због јоге напустила посао у струци, све јој се смучило и посветила се овоме. Нема тих мантри и осталога па можда зна нешто слично и ту.
Можда је и познајем. Скоро сам упознала жену која се бави јогом, а завршила је права и баталила. :)
Мада, правницима се у Србији лако смучи писао који раде па није немогуће да има више таквих.
Хвала Боги. :)

Njoke u sosu sa piletinom i paradajzom i parmezanom

20220707_130011.jpg

Joga je divna:).
Pravnici zbilja vole pravnu nauku ali mrze srpsko pravosudje. Vole jogu a Indija im je bliska skoro koliko i srpsko pravosudje.
Dobro, lazem...nista se ne da meriti sa srpskim pravosudjem...

Mi smo jeli ribu sa tikvicama...ne znam koji neolitski covek se u meni budi pa mi presna hrana uvek izgleda lepse od pecene. Volim sa paradajzom i belim lukom odozgo jer se u toku pecenja zalepi povrce za meso...nisam imala origano, madre de dios, pojela sam teglu origana.

I vocni kolac sa vanilom...u formi veknice...

Prilozi

• 20220616_140735.jpg
    20220616_140735.jpg
    103,8 KB · Pregleda: 46
  • 20220707_153553.jpg
    20220707_153553.jpg
    130,4 KB · Pregleda: 45
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back