Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Supa, rolat od ml mesa sa jajima, zelena salata i lenja pita s jabukama. Pita mi je brutalna.
Мени жена што нам чисти фирму неки дан донела лење пите, по парче са јабукама и са вишњама. Купила у некој пекари али као домаћа. Одушевила сам се.

Дуго нисам правила ону са сиром, сувим грожђем и ренданом корицом лимуна.

Ја волим лењу и са маком. Далеко више од штрудле.
Tu sa sirom je moja majka često pravila i kao lenju i kao štrudlu i da korama, ne znam koju smo više voleli. Ni ne sećam se od kad to više nisam ni čula da neko pravi.

pre godinu dana u ovo vreme m je otkucavalo poslednjih 60 minuta zivota na ovoj planeti
juce smo mu dali parastos i posle toga prijatelje odveli na rucak
danas sam porucila rostilj za porodicni rucak ukucana i napravila za prilog pirinac sa tikvicama, sestra je spremila spanac

IMG_20220313_105045_copy_1248x1664.jpg

ja sma pravila ovako...prokuvala karfiol, onda ga stavila u pleh na jednu stranu plus so, biber, persun, onda na drugu stranu sv. vrat, malo proprzen i isto so, biber, persun, pa sam narendala dimljeni sir preko svega i zalila neutralnom pavlakom na bazi zivotinjskih masnoca i sve to lepo zapekla.

pekla sma u ikeinom plehu koncis, s tim sto sam ga ja kupila pre poskupljenja tjah z a1499 dinara. sumnjala sam u ikeino posudje, medjutim pleh je ispao super, bas ga koristim cesto. sad mi je zao sto i onaj manji nisam kupila pre poskupljenja. kupila sma ga, jer je bio stvarno jeftin.

https://www.ikea.com/rs/sr/p/koncis-duboki-pleh-s-resetkom-za-gril-nerdajuci-celik-10099053/

sto kaze jedna u komentarima, strasno se lako odrzava i pere, ne lepi se po njemu nista, bolji je od onih premzanih onom smesom protiv lepljenja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back