- Poruka
- 399.150
filet morski grgeč pecen u rerni sa salatom
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Umm, prije neki dan sam spremao karbonaru tako sto sam 2 zumanca pomijesao sa kisjelom pavlakom i zacinima (bjelanca bacio) i to izrucio u vruc tiganj dje se malo przila slanina (prsuta) - mijesao dok nije prokljucalo i onda pomijesao sa pastom.Ја правим другачије макароне са сиром.
Док их цедим део те воде сипам у шољу и у њој размутим јаје. То сунем у вреле макароне и промешам. Вратим на искључену а још топлу ринглу и мешам док убацујем сиреве редом како им треба да се топе. Увек 3-4 врсте сира. Када се истопе скинем са рингле и умешам још павлаку да буде кремасто.
Не солим јер је неки од сирева углавном сланији. Першун и зачини по вољи.

Па да, све је то на варијацију гибанице, само друго тесто.Svidjaju mi se oba vasa recepta..ali kod mene u frizideru uvijek bude uglavnom jedna vrsta sira.
A nekad razmutim jaja,dodam mlijeko i sir ,ako ima,prelijem i zapecem u rerni.
Brate mili sto bacas belaca?Umm, prije neki dan sam spremao karbonaru tako sto sam 2 zumanca pomijesao sa kisjelom pavlakom i zacinima (bjelanca bacio) i to izrucio u vruc tiganj dje se malo przila slanina (prsuta) - mijesao dok nije prokljucalo i onda pomijesao sa pastom.
Bilo je vrh i stvarno je dosta bolje rucno sve, bez kesice.![]()
Ne znam bas o skladistenju otvorenog jajeta, jos ako su 2 komada 30 centi, zumanca sigurno vrijede 20 centi tako da nisam bacio bez 10 centi.Brate mili sto bacas belaca?
Napravis za dorucak omlet od njih

Nemoj bacati bjelance...dodas kukuruzno brasno,malo limuna,meda..i eto ti pilinga za lice.Ne znam bas o skladistenju otvorenog jajeta, jos ako su 2 komada 30 centi, zumanca sigurno vrijede 20 centi tako da nisam bacio bez 10 centi.![]()
nije rec o ceni, nego o tome sto je greota bacati hranuNe znam bas o skladistenju otvorenog jajeta, jos ako su 2 komada 30 centi, zumanca sigurno vrijede 20 centi tako da nisam bacio bez 10 centi.![]()
Strahujem da ce se pokvariti pa da ce me zaboljeti stomak ako to pojedem a i prljanje i pranje posude, jednostavno nije ekonomski isplativo, jos da dodam kako nije sigurno da bih to doruckovao sledece jutro.nije rec o ceni, nego o tome sto je greota bacati hranu
sta ti je tesko da belanca drzis u nekoj zatvorenoj tegli u frizideru
ili ciniji koju prekrijes strec folijom
ona se mislim mogu i zamrznutinije rec o ceni, nego o tome sto je greota bacati hranu
sta ti je tesko da belanca drzis u nekoj zatvorenoj tegli u frizideru
ili ciniji koju prekrijes strec folijom
Могу и цела јаја. Без љуске, наравноona se mislim mogu i zamrznuti

ali ljuska je prirodna ambalazaМогу и цела јаја. Без љуске, наравно![]()
ne mora sledece jutro, moze i posle deset dana ukoliko se hermeticki lepo zatvore u cistoj posudi i cuvaju na hladnomStrahujem da ce se pokvariti pa da ce me zaboljeti stomak ako to pojedem a i prljanje i pranje posude, jednostavno nije ekonomski isplativo, jos da dodam kako nije sigurno da bih to doruckovao sledece jutro.
Pa ukupe se od hladnoce, ne znam za dalje.Могу и цела јаја. Без љуске, наравно![]()

10 dana ne moze ni suhomesnato a ne naceto jaje.ne mora sledece jutro, moze i posle deset dana ukoliko se hermeticki lepo zatvore u cistoj posudi i cuvaju na hladnom

Ја правим другачије макароне са сиром.
Док их цедим део те воде сипам у шољу и у њој размутим јаје. То сунем у вреле макароне и промешам. Вратим на искључену а још топлу ринглу и мешам док убацујем сиреве редом како им треба да се топе. Увек 3-4 врсте сира. Када се истопе скинем са рингле и умешам још павлаку да буде кремасто.
Не солим јер је неки од сирева углавном сланији. Першун и зачини по вољи.

Pa, slican recept!iduci put napravi obican besamel - zagrijes ulje, ubacis dvije kasike brasna i mijesas
pa dolijes mlijeka i mijesas dok se ne zgusne
u to dodas narendanog sira kakvog zelis jednu solju ili 1.5
zacinis persinom, paprom, bijelim lukom i malo dimljene paprike
posolis po zelji
umjesas kuvanu tjesteninu i gurnes u rernu da se mrvu zapece
a ta kesica je cista prevara - zacinjeni gustin
zato i treba da dodas pavlaku
jer unutra nema s od sira
moze i obicna serpa samo da nema plasticne rucke, normalno ili vatrostalna cinijaJel recept po ukusu ili tako treba? Moja mama je samo mrvila sir u makarone...i to sam bas volela kao dete.
Sada cesto pravimo pastu sa sirom bez recepta (uvek sam lenja da ih pogledam), uzmem tesku kaserolu i istopim 2 kasike maslaca, dodam tri cena belog luka na sitno i proprzim, kada pusti miris sunem dve pune kasike brasna i malo proprzim, dodam polako 2 solje mleka sa mrvom muskatnog orascica i onom zicom muckam dok se ne stegne, posolim i pobiberim (ako biberim)...sklonim sa vatre i narendam obilno sireve u vreo sos (mahom a la parmezan jer volim jace a manje topive)...promesam i poklopim dok mi se skuva testenina.
Kada je gotova sunem sos u pastu promesam i poklopim jos par minuta. Isto koristim tesku serpu da drzi toplotu.
Obicno to pravim kada imam pecenog lososa dan ranije pa u frizideru cuvam ostatke koje nacepkam u tanjire pa prelijem odozgo onom pastom i ako imam persun, ako nemam ide bez toga. Pasta zagreje i ribu i to dodje omiljeno jelo mog deteta.
Bude lepo ali ne znam kako se zove i da li ima uopste ime.
Gotovo nijedno moje jelo nema ime
Pa, slican recept!
Nisam ga videla!
Samo ne stavljam u rernu...morala bih u gusanom onda praviti...mada su mi serpe kao i za rernu ali nisam probala...

mislim da posude te vrste mozes naci i po radnjama i pijacamaProbacu svakako, volim kada povuce smek iz rerne.
Razmisljam da nabavim zemljanu posudu za hleb, prvenstveno. Znas onaj od kiselog testa, zasecen ziletom koji se mahom pravi u gusanoj serpi. I trazila sam glazirane, neglazirane, ovakve onakve...na kraju sam pronasla selo koje se zove Zlakusa, ka Uzicu.
Dobili su UNESCO-ovu zastitu za grncariju sto je veliki uspeh.
Jedino me brine da li su teske za odrzavanje, podmastiti, zapeci, cistiti sodom...koliko se one realno koriste...naravno, sada mislim da bih je stalno koristila!