Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam cijedila tipa litar, dva i bio je u frizideru dosta dugo dok se nije popilo
moja mama pravi sirup standardni - kuva sa secerom, al ja nisam neki ljubitelj sirupa
ta presa koju dive spominje je zapravo odlicna stvar
i kosta mislim oko 50-60 evra
Još mi samo ona i ono za kuvanje na paru fali. :mrgreen: Nemam pojma ni kako to izgleda. Sirup ne bih pravila.

Još mi samo ona i ono za kuvanje na paru fali. :mrgreen: Nemam pojma ni kako to izgleda. Sirup ne bih pravila.
ovako otprilike
presa-za-nar-trans2-1-f72b1087.jpg

Pa ok, ali kako da ga sačuvam?
Zanrzni ga u nekim manjim bocicama pa vadi po potrebi. Moja starija ćerka svake godine iscedi bas dosta nara, oni doduse imaju onu pravu presi cediljku za to, ali ga tako zamezavaju i piju ujutro po rakijsku casicu. Mene "moj deo" ceka kad dođem da ponesem. Ne znam kako se pravi sok jer mi ovako svi volimo, a i ovako je lekovit.

Kako bez tog sokovnika da ga napravim? Dobila sam neki silni nar ne mogu to da pojedem a sok mi je super od njega.
Ne znam koliko je to nara, ali svakako ne moras da zuris, on moze bas dugo da stoji i da mu se nista ne desi, tako da ne moras da kupujes presu nego fino uveve ocistis ciniju nara, uzmes veliku kašiku za supu i navalis. Tako mi jedemo nar i tako i jeste najzdraviji.

A to sam gledala 200€,vjerovatno ima jeftiniji al mi se smučilo kad sam vidjela cijenu.

Zanrzni ga u nekim manjim bocicama pa vadi po potrebi. Moja starija ćerka svake godine iscedi bas dosta nara, oni doduse imaju onu pravu presi cediljku za to, ali ga tako zamezavaju i piju ujutro po rakijsku casicu. Mene "moj deo" ceka kad dođem da ponesem. Ne znam kako se pravi sok jer mi ovako svi volimo, a i ovako je lekovit.

Ne znam koliko je to nara, ali svakako ne moras da zuris, on moze bas dugo da stoji i da mu se nista ne desi, tako da ne moras da kupujes presu nego fino uveve ocistis ciniju nara, uzmes veliku kašiku za supu i navalis. Tako mi jedemo nar i tako i jeste najzdraviji.
Upravo sam 2 tako pojela.

Opet ja sa istim pitanjem.

Može konakt, sajt, bilo šta za amforu od 2m?

Izvini, sada sam videla.

Ja ne znam tacno ali za sedam dana mogu ti napisati tacne informacije, pronaci tamo ko radi sa tim kalcitom i glinom (valjda amfore sa vino imaju i "noge" od kovanog gvozdja).
Kako sam razumela, mnogi plagijaju a vazno je da te amfore budu jake.
Fotografisacu sve, uzecu kontakt proverenih majstora i 27. februara cu postaviti ovde ili cu poslati tebi licno, da ne smetam na temi.

A to sam gledala 200€,vjerovatno ima jeftiniji al mi se smučilo kad sam vidjela cijenu.

Upravo sam 2 tako pojela.
Tako ti je i najbolje veruj mi. Oni moji i jedu i cede ali oni imaju nekoliko stabala pa ipak bude bas dosta za cedjenje, da ne propadne. Ta presa jeste skupa i znam da sam svojevremeno trazila heftiniju, nisam uspela da nadjem.

Gledala sam juče, električna, kuva na 3 nivoa na pari, ali ja volim masno i da umačem pa to kod mene ne može da prodje

ova u srbiji je obicna serpa tjah dupla serpa. donja serpa je normalna, a gornja je kao sito sa rupicama. to je moja keva kupila jos 90ih, secam se, staklena je bila serpa sa dva sita da se kuva na 2 nivoa. posle smo te nastavke imale godinama, pukla je prvo staklena serpa.

ova lidlova je inox.

evo je ta serpa

https://www.lidl.rs/p/prakticna-kuh...-kuvanje-na-pari-od-nerdjajuceg-celika/p41977

ova u srbiji je obicna serpa tjah dupla serpa. donja serpa je normalna, a gornja je kao sito sa rupicama. to je moja keva kupila jos 90ih, secam se, staklena je bila serpa sa dva sita da se kuva na 2 nivoa. posle smo te nastavke imale godinama, pukla je prvo staklena serpa.

ova lidlova je inox.

evo je ta serpa

https://www.lidl.rs/p/prakticna-kuh...-kuvanje-na-pari-od-nerdjajuceg-celika/p41977
Ova je dobra takvu sam davne 2011 koristila u Švedskoj, mnogo mi je bilo zao sto nisam mogla da je ponesem za Beograd. Svasta nešto lepo mi je tad ostalo tamo, do najdivnijih solja za kafu i caj kupljenih u nekom indijan sopu. Dugo sam patila za njima posebno, takve nikad ni videla nisam ovde. Sad vise nemam ambicije da kuvam na pari pa bi serpa stajala sigurno, ali tad samo sto nisam plakala za njom.
Sad bi bila srecna kad bi mi neko kuvao bar 2x nedeljno cak nije vazno ni sta, samo da ja ne moram uzasno me mrzi i fizicki umara.

ova lidlova je inox.

evo je ta serpa

Gledala sam u lidlu, doći će i tu. Nekih 25€ je. Nije šerpa, neki aparatić na struju.Screenshot_20220219_080908.jpg

Poslednja izmena:
Izvini, sada sam videla.

Ja ne znam tacno ali za sedam dana mogu ti napisati tacne informacije, pronaci tamo ko radi sa tim kalcitom i glinom (valjda amfore sa vino imaju i "noge" od kovanog gvozdja).
Kako sam razumela, mnogi plagijaju a vazno je da te amfore budu jake.
Fotografisacu sve, uzecu kontakt proverenih majstora i 27. februara cu postaviti ovde ili cu poslati tebi licno, da ne smetam na temi.
Izvini ti što te cimam.
Sama po sebi je amfora dekorativna, ali će kod mene imati i svrhu rezervoara. Onako kako Švabe drže po svojim dvorištima.
Hvala najlepše.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back