Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znate onaj c proizvod, zacin tj. gotova stvar, recimo: makaroni sa 4 vrste sira...e sad, tamo pise da se to sprema sa pavlakom za kuvanje ali ja to nemam trenutno, moze li ona obicna kisjela pavlaka sto nije u tecnom obliku?
Da ne idem do prodavnice ako moze. :)
Може.
Али то је ужасно слано све, пази са количином тог прашка.

Znate onaj c proizvod, zacin tj. gotova stvar, recimo: makaroni sa 4 vrste sira...e sad, tamo pise da se to sprema sa pavlakom za kuvanje ali ja to nemam trenutno, moze li ona obicna kisjela pavlaka sto nije u tecnom obliku?
Da ne idem do prodavnice ako moze. :)
Jednom sam to kupila i nikada više...meni se nije svidelo imalo je nekakv kiselksat ukus koji meni ne odgovara

Nema ni kisjelkast ni slan ukus vec se malcice 'osjeca' jedan od sireva.
iduci put napravi obican besamel - zagrijes ulje, ubacis dvije kasike brasna i mijesas
pa dolijes mlijeka i mijesas dok se ne zgusne
u to dodas narendanog sira kakvog zelis jednu solju ili 1.5
zacinis persinom, paprom, bijelim lukom i malo dimljene paprike
posolis po zelji
umjesas kuvanu tjesteninu i gurnes u rernu da se mrvu zapece

a ta kesica je cista prevara - zacinjeni gustin

zato i treba da dodas pavlaku
jer unutra nema s od sira

iduci put napravi obican besamel - zagrijes ulje, ubacis dvije kasike brasna i mijesas
pa dolijes mlijeka i mijesas dok se ne zgusne
u to dodas narendanog sira kakvog zelis jednu solju ili 1.5
zacinis persinom, paprom, bijelim lukom i malo dimljene paprike
posolis po zelji
umjesas kuvanu tjesteninu i gurnes u rernu da se mrvu zapece

a ta kesica je cista prevara - zacinjeni gustin

zato i treba da dodas pavlaku
jer unutra nema s od sira
Da..

A moze i jos prostije...bar ja ovako volim makarone.Ugrije ulje,doda kuvane makarone i onaj obicni bijeli sir,posoli,saceka koji sekund dok se sir istopi i gotovo.?

Ја правим другачије макароне са сиром.
Док их цедим део те воде сипам у шољу и у њој размутим јаје. То сунем у вреле макароне и промешам. Вратим на искључену а још топлу ринглу и мешам док убацујем сиреве редом како им треба да се топе. Увек 3-4 врсте сира. Када се истопе скинем са рингле и умешам још павлаку да буде кремасто.
Не солим јер је неки од сирева углавном сланији. Першун и зачини по вољи.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back