Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi pominju drugu hranu kod nas kao izvozne ideje a meni su nasi sirevi mnogo dobri. Ja volim staroplaninske, uopste tu hranu volim najvise pa kada si u prilici probaj peglanu kobasicu. Ima je u Beogradu, u delikatesnim radnjama.
Mahom ima i pirotskog kackavalja ili mesanca iz staroplaninskog dela. Ono je da se stavi na drvenu dasku I posluzi bilo ko na ravnoj nozi sa najboljim.
cesto sam je jela dok je bila jedna divna prodavnica u blizini, stvarno je lepa
i kackavalj je odlican

secam se nekog prelepog ovcijeg kackavalja, msm da je bio makedonski, prodavao se u na meru u prodavnicama
najveci kotur sira u vitrini je bio taj, zao mi je sto ne mogu da se setim imena a ukus je kao Pekorino danas

Ja pravim klasičnu...slanina od svinjskog obraza (gvanćale) ako je ima, solidno bibera, zumance po coveku ili tri za nas dvoje, slana voda od kuvanja obavezno suvih spageta I pekorino. Nista vise...ako nema one slanine bolja je I obicna od pancete i eventualno nas stari kackavalj od ovce ili mesan ovca/koza. Meni je tako mljackava.
Mislim da je lepsa suva testenina jer samo sklizne jaje I bude svilenkasta. Domaca mi je poroznija.
Taljatele pravim ponekad ali za bolonjeze, šira testenina mi ide uz teži sos koji se ukrčkao I zgusnuo.
A kajmak kada jedem meni je to čast za reeeetko tako da pravim mamine lepinje, prvo na plotni prepecene pa u rerni zapecene, potom mlake presecene pa kajmak I prsutu ili cak tanko secen kulen, uz hladan i gust jogurt. Nisam stavljala kajmak u jelo do sada...koliko pamtim.
Kako si ovo napisala,gladna sam sad u 6 sati .

Ја неутралну павлаку уопште не користим.
Има тако неких производа који су ми вишак.
А слана Плазма :lol: Купује ли то ико?
Када је кренуло ово са короном па опустошили радње, у једном тренутку свега фали само ње пуна полица на рафу :lol:

Ја неутралну павлаку уопште не користим.
Има тако неких производа који су ми вишак.
А слана Плазма :lol: Купује ли то ико?
Када је кренуло ово са короном па опустошили радње, у једном тренутку свега фали само ње пуна полица на рафу :lol:
Kupujem ja.🙂
Meni se bas svidja.Mada nisu otkrili nikakav novi ukus.Ima slicnih grickalica.

Можда јер не волим крекере, осим ових.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    25,2 KB · Pregleda: 8
cesto sam je jela dok je bila jedna divna prodavnica u blizini, stvarno je lepa
i kackavalj je odlican

secam se nekog prelepog ovcijeg kackavalja, msm da je bio makedonski, prodavao se u na meru u prodavnicama
najveci kotur sira u vitrini je bio taj, zao mi je sto ne mogu da se setim imena a ukus je kao Pekorino danas

Mlekarska skola iz Pirota...nekako...moze da se poruci ali ja sam zaboravila, hajde pogledacu pa cu napisati, to je skola koja ima sertifikat geografske oznake porekla.

Taj kackavalj su ucili da prave od Grka I Cincara, zato ima drugaciji ukus.
I peglana je zapravo zivo meso, nije termicki obradjivano I pravi se od posnog mesa bez svinje samo jedanput godišnje, tamo na zimu a nabija flasom, pegla dva puta dnevno...zato je pikantno...provericu pa cu napisati gde se moze poruciti.

@dive kako ono ide tvoj recept za sićušne krompire. Ne mogu da nadjem a čini mi se da je posno.
sad ne znam sta je to sicusno

obaris krompir, sto je vecim procentom obaren, manje ce da ti radi rerna posle
stavis na pek papir i svaki pritisnes kasikom da se raspukne
prelijes maslinovim, pospes ruzmarinom i narendas beli luk preko i u rernu na 250c na 15tak min dok ne dobiju zlatno res koricu
cerki mi je rodjendan danas
porucile smo samo rostilj, ja sam malopre odustala od grilovanja povrca jer je prevruce
samo salata i rostilj
juce sam napravila dva ciza, jedan za danasnji rucak, drugi ej juce odnela i drustvo je pojelo u ponoc kad je doslo da joj cestita

sad ne znam sta je to sicusno

obaris krompir, sto je vecim procentom obaren, manje ce da ti radi rerna posle
stavis na pek papir i svaki pritisnes kasikom da se raspukne
prelijes maslinovim, pospes ruzmarinom i narendas beli luk preko i u rernu na 250c na 15tak min dok ne dobiju zlatno res koricu
cerki mi je rodjendan danas
porucile smo samo rostilj, ja sam malopre odustala od grilovanja povrca jer je prevruce
samo salata i rostilj
juce sam napravila dva ciza, jedan za danasnji rucak, drugi ej juce odnela i drustvo je pojelo u ponoc kad je doslo da joj cestita
Срећан рођендан :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back