Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мммм... домаћа тестенина.

За супу ме мрзи да правим резанце, па изрендам тарану.
najlepse su mi ivek ispadala one sire spagete zvane taljatele...plus domaca jaja zuta kao sunce, pa kajmak seljacki iz kacice, pa panceta parava, pa puter sa selam sirom..i imas karbonare kakve jedes samo jednom u zivotu i zaljubis se u kuvara :)

ostavis muza decu roditelje i juhhhuuuu

kako bre karbonara bez jaja, kako???

Ja pravim klasičnu...slanina od svinjskog obraza (gvanćale) ako je ima, solidno bibera, zumance po coveku ili tri za nas dvoje, slana voda od kuvanja obavezno suvih spageta I pekorino. Nista vise...ako nema one slanine bolja je I obicna od pancete i eventualno nas stari kackavalj od ovce ili mesan ovca/koza. Meni je tako mljackava.
Mislim da je lepsa suva testenina jer samo sklizne jaje I bude svilenkasta. Domaca mi je poroznija.
Taljatele pravim ponekad ali za bolonjeze, šira testenina mi ide uz teži sos koji se ukrčkao I zgusnuo.
A kajmak kada jedem meni je to čast za reeeetko tako da pravim mamine lepinje, prvo na plotni prepecene pa u rerni zapecene, potom mlake presecene pa kajmak I prsutu ili cak tanko secen kulen, uz hladan i gust jogurt. Nisam stavljala kajmak u jelo do sada...koliko pamtim.

Ja pravim klasičnu...slanina od svinjskog obraza (gvanćale) ako je ima, solidno bibera, zumance po coveku ili tri za nas dvoje, slana voda od kuvanja obavezno suvih spageta I pekorino. Nista vise...ako nema one slanine bolja je I obicna od pancete i eventualno nas stari kackavalj od ovce ili mesan ovca/koza. Meni je tako mljackava.
Mislim da je lepsa suva testenina jer samo sklizne jaje I bude svilenkasta. Domaca mi je poroznija.
Taljatele pravim ponekad ali za bolonjeze, šira testenina mi ide uz teži sos koji se ukrčkao I zgusnuo.
A kajmak kada jedem meni je to čast za reeeetko tako da pravim mamine lepinje, prvo na plotni prepecene pa u rerni zapecene, potom mlake presecene pa kajmak I prsutu ili cak tanko secen kulen, uz hladan i gust jogurt. Nisam stavljala kajmak u jelo do sada...koliko pamtim.

tako i ja pravim mada ponekad stavim i malo pavlake za kuvanje
i brdo ovcijeg ili kozjeg sira

tako i ja pravim mada ponekad stavim i malo pavlake za kuvanje
i brdo ovcijeg ili kozjeg sira

Svi pominju drugu hranu kod nas kao izvozne ideje a meni su nasi sirevi mnogo dobri. Ja volim staroplaninske, uopste tu hranu volim najvise pa kada si u prilici probaj peglanu kobasicu. Ima je u Beogradu, u delikatesnim radnjama.
Mahom ima i pirotskog kackavalja ili mesanca iz staroplaninskog dela. Ono je da se stavi na drvenu dasku I posluzi bilo ko na ravnoj nozi sa najboljim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back