Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Griz corbu,svinjsku plecku ucelo,okolo krompiri,sargarepa, suve sljive i luk
A sad kad stignem kuci,kacamak sa fetom i jogurtom
Качамак ако направим једном у 5 гидина, немамо навику. Али нас је синоћ нешто болео стомак обоје, па ћу таман то за доручак. Хвала на идеји :)

Obozavam ribu i morske plodove.
Mogla bi to jesti svaki dan.
Moji spremaju ribu najmanje dva puta nedeljno, kuvaju paprikas i peku ribu... pa onako sa puno ikreeeee... mmmm....

Sinoc kad sam videla ragu corbu, a ono krem, predivna... svi uvek hvale kako je ukusna, ali nikad nije izgledala tako dobro... uzmem da probam, fenomenalna... prvi put sam jela dok radim, malu cinijicu samo da uzivam...
Sad sam ga nazvala da pohvalim, kaze kuvar Sve sam isto radio kao i uvek. Neka si, ja moram da te pohvalim.
Cak sam i kuci ponela, danas da imam za rucak. Greota koliko toga bacimo.

Sad za Badnje vece imamo posni meni, to cu da probam.

ovog puta sam je pravila kao puzice..kupis 200 ili 300 gr.kora i napravis par puzica
pa da, ili kao rolat iseče se i smrzne, kad zatreba u rernu samo se namacka pavlakom i jajima,
a i ono što Vraga reče u manju šerpu ili kalup za tortu, ma sve može, al ima caka....sve ja to znam
al mi lakše da se pravim da ne znam i da kukam, a istina je da izbegavam sva ta peciva zbog šećera,
e sad, definitivno je zdravije domaće jer sam kontrolišeš količinu masti i svega, al o čemu bi mi lepo pričali :)

Obozavam ribu i morske plodove.
Mogla bi to jesti svaki dan.
Moji spremaju ribu najmanje dva puta nedeljno, kuvaju paprikas i peku ribu... pa onako sa puno ikreeeee... mmmm....

Sinoc kad sam videla ragu corbu, a ono krem, predivna... svi uvek hvale kako je ukusna, ali nikad nije izgledala tako dobro... uzmem da probam, fenomenalna... prvi put sam jela dok radim, malu cinijicu samo da uzivam...
Sad sam ga nazvala da pohvalim, kaze kuvar Sve sam isto radio kao i uvek. Neka si, ja moram da te pohvalim.
Cak sam i kuci ponela, danas da imam za rucak. Greota koliko toga bacimo.

Sad za Badnje vece imamo posni meni, to cu da probam.
ozbiljno te pitam, ne želim da se raspravljam ali boldovano me baš zanima....zar nemate neku porodicu u teškoj situaciji kojoj bi ta hrana značila život pa da njima date, stvarno je greh bacati jelo ako ima neko kome to treba da preživi? ima tu još mogućnosti ali ne živite blizu N. Sada koliko znam

ozbiljno te pitam, ne želim da se raspravljam ali boldovano me baš zanima....zar nemate neku porodicu u teškoj situaciji kojoj bi ta hrana značila život pa da njima date, stvarno je greh bacati jelo ako ima neko kome to treba da preživi? ima tu još mogućnosti ali ne živite blizu N. Sada koliko znam
Corbu ne.
Jako je nezgodno jer mi zavrsavamo u pola noci.
I nikad ne znamo kad cemo zavrsiti.
Uglavnom, ja spakujem radnicima a ostatak ostavimo, sta kuvar sa tim uradi ja ne znam, nit pitam. Ne tice me se. Mi posle proslave taj veliki kazan ostavimo u prostoriju sa smecem. Da li portir to uzme, prospe, mene ne zanima.
Hranu ne bacamo. Ostavimo nasim radnicima iz proizvodnje. Ako ima bas puno, a uglavnom bude, spakujem ujaku koji zivi tu u selu.
Ali jeste greota...

Corbu ne.
Jako je nezgodno jer mi zavrsavamo u pola noci.
I nikad ne znamo kad cemo zavrsiti.
Uglavnom, ja spakujem radnicima a ostatak ostavimo, sta kuvar sa tim uradi ja ne znam, nit pitam. Ne tice me se. Mi posle proslave taj veliki kazan ostavimo u prostoriju sa smecem. Da li portir to uzme, prospe, mene ne zanima.
Hranu ne bacamo. Ostavimo nasim radnicima iz proizvodnje. Ako ima bas puno, a uglavnom bude, spakujem ujaku koji zivi tu u selu.
Ali jeste greota...
ok, hvala ti, znači ipak se ne baci, potroši se na neki način :ok:

Imate li ideje o posnom predjelu?
Sta predlazete?
Sta volite?
Posne pite,sa prazilukom,ili krompirom,ili pecurkama,ili kiselim kupusom...one kupovne posne korpice,unutra punjenje od gnjecenog pasulja,humusa,salatice sa povecem,malo egzotike,avokado,mango se slazu sa bilo kojim povrcem.one korpice mogu da se pune i meksickom salatom sa tunjevinom
Pa onda bareni krompir sa kuvanim lignjama,unutra moze sa belim ili crnim lukom,posni sir,dimljeni losos,masline,orasi,dekorises sa ociscenim narom

Zavisi koliko to treba da košta
Dimnjeni losos na kanapeima sa maslinom ili čeri paradajzom, na primer
Nesto vise domacinski.
A da je ukusno.
ok, hvala ti, znači ipak se ne baci, potroši se na neki način :ok:
Trudimo se. :)
Posne pite,sa prazilukom,ili krompirom,ili pecurkama,ili kiselim kupusom...one kupovne posne korpice,unutra punjenje od gnjecenog pasulja,humusa,salatice sa povecem,malo egzotike,avokado,mango se slazu sa bilo kojim povrcem.one korpice mogu da se pune i meksickom salatom sa tunjevinom
Pa onda bareni krompir sa kuvanim lignjama,unutra moze sa belim ili crnim lukom,posni sir,dimljeni losos,masline,orasi,dekorises sa ociscenim narom
Moze recept za pitu sa krompirom i sampinjonima?

Nesto vise domacinski.
A da je ukusno.

Trudimo se. :)

Moze recept za pitu sa krompirom i sampinjonima?
Sa krompirom nisam nikad pravila i ne volim.sa sampinjonima je jako prosto.neko ce ti dati mozda bolji recept.ja samo izdinstam dobro praziluk,pa na tome izdinstam sampinjone da ispari voda.zacinim vegetom i sa puno bibera.kore premazujes mesavinom kisele i ulja,filujes,rolas.ja ne zalivam,volim da su kore hrskave i tamne,sto bi rekla afro,da ti nije to malo zagorelo 😂

pita krompir - sitno seckan crni luk se dobro uprži da požuti, krompir se renda i odmah ubacuje u prženje jer hoće da oksidiše i postane roze boje, proprži se da bude suv, ne mnogo;
pita pečurke - crni luk, pečurke se iseckaju na listiće, proprže,
u obe mase idu biber i so, a u krompir ja dodam i ljute aleve,
motanje je klasika za sve pite, tri korice, ulje voda, masa, motaš, ređaš, pečeš
lično volim kad je ukus jači, ljući pa prema tome dodam i biber, ali ti imaš malu decu pa nije preporučljivo staviti mnogo bibera,
ovako ja pravim, a ima sigurno još varijacija na tu temu :)

IMG_20200104_130922.jpg

Dok cekamo da se skuvaju rezanci ,moram brzo da povadim luk i suve sljive da ne plasim moje junake :lol:

pita krompir - sitno seckan crni luk se dobro uprži da požuti, krompir se renda i odmah ubacuje u prženje jer hoće da oksidiše i postane roze boje, proprži se da bude suv, ne mnogo;
pita pečurke - crni luk, pečurke se iseckaju na listiće, proprže,
u obe mase idu biber i so, a u krompir ja dodam i ljute aleve,
motanje je klasika za sve pite, tri korice, ulje voda, masa, motaš, ređaš, pečeš
lično volim kad je ukus jači, ljući pa prema tome dodam i biber, ali ti imaš malu decu pa nije preporučljivo staviti mnogo bibera,
ovako ja pravim, a ima sigurno još varijacija na tu temu :)

Heheh, moje dete jede domaću ljutu kobasicu radije nego slaninu. Neće ni domaće paštete ni ništa.
Ja mu kući kuvam neutralno, on mrlja, ode kod baba pojede pun tanjir čega god, samo da je normalno začinjeno.
I to jede kobasicu bez hleba pa kad mu bude već puno onda kaže ljuto ljuto i uzme gutljaj jogurta ili kiseli krastavac :))))
Ne vredi, celu trudnoću sam jela kiselo i ljuto, pa sad i pored njega može stajati cela gomila čokolade on bi se pre odlučio za kiseli kupus il krastavce i kobaju :lol:

pametno dete, ma ja to zbog ove moderne političke korektnosti,
imali smo klinca 2 godine sad u stanu, kiseli krastavci su umesto bombona, a masline su histerija, dok zadnju ne utamani ne prestaje :lol:

Ma ok je to, i ja sam stava što duže na blagoj ishrani to bolje, ali šta da radim kad on voli, a jarčilo ima izuzetno jaku volju plus te famozne tri godine, možeš ga ubeđivati do prekosutra, džabe.
Srećom, uglavnom smo na istoj strani pa to sve ok prolazi :lol:
Inače ga uopšte više ne nagovaram i ne ubeđujem da proba nešto novo, samo sipam sebi u tanjir i to je to, pojeo bi i masnu krpu.
Ok, osim kakaa i čoko mleka, to neće ni da vidi, ali uživa kad mu tata napravi medeno mleko, kad meni pravi kapućino, nparavi još malo pene pa mu doda meda i cimeta i onda sedimo i meračimo svi :lol:

Sa krompirom nisam nikad pravila i ne volim.sa sampinjonima je jako prosto.neko ce ti dati mozda bolji recept.ja samo izdinstam dobro praziluk,pa na tome izdinstam sampinjone da ispari voda.zacinim vegetom i sa puno bibera.kore premazujes mesavinom kisele i ulja,filujes,rolas.ja ne zalivam,volim da su kore hrskave i tamne,sto bi rekla afro,da ti nije to malo zagorelo 😂

...pa jes, cuj zapece kore, one su i onako jad, kad zagrizes ko suske jos ako potamne sta su nego izgorele :manikir: :P

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back