Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јесте практичније купити парче.
Али када правиш како волиш, на свој начин, са више врста сира и више фила, за једну особу је боље направити од старог хлеба. Од два парчета просушеног хлеба исеченог на коцкице може бити у два пута да се једе.
Може се пећи у малој ватросталној или чак као пројице у калупима.

ajde bogati ko da nista drugo ne kosta
...pa kosta, al ne mora da kosta ono sto ne mora....meni je to skuplje, a i ne jedem bas cesto gibanicu nisam nesto posebno luda za njom, kao sto ne jedem ni ostala peciva ni iz pekare ni iz moje rerne...namesila sam se, napekla za tri zivota onda kad je to bilo neophodno zbog dece, sada vala za tu i tamo jedno parce ne pada mi na pamet....

Јесте практичније купити парче.
Али када правиш како волиш, на свој начин, са више врста сира и више фила, за једну особу је боље направити од старог хлеба. Од два парчета просушеног хлеба исеченог на коцкице може бити у два пута да се једе.
Може се пећи у малој ватросталној или чак као пројице у калупима.
Nemam svoj nacin, niti se secam vise kad sam je pravila. Starog hleba i nemam, ne kupujem beli hleb da mi ostaje, kupujem tost hleb pa kad bas ne znam sta cu napravim topli sendvic i to je to. Ni projice ne mogu od brasna i vode, za sve treba materijala, i to jedem ako napravim danas eventualno sutra, pa zamrznem doduse, ali retko da imam sira u kuci, bar ne tog koji bi cusnula u projice.

...pa kosta, al ne mora da kosta ono sto ne mora....meni je to skuplje, a i ne jedem bas cesto gibanicu nisam nesto posebno luda za njom, kao sto ne jedem ni ostala peciva ni iz pekare ni iz moje rerne...namesila sam se, napekla za tri zivota onda kad je to bilo neophodno zbog dece, sada vala za tu i tamo jedno parce ne pada mi na pamet....

ja ne volim miris palminog ulja s kojim sad pekari masovno rade
a pite ne jedemo cesto pa bas mogu i napravit

ja ne volim miris palminog ulja s kojim sad pekari masovno rade
a pite ne jedemo cesto pa bas mogu i napravit
...ne znam u cemu ovi peku, ali im je gibanica odlicna, kao nekad sto je moja majka pravila....ne zalim jedan jedini dinar za to jedno parce jednom ili dva puta u mesecu, ako odem na Vidikovac.....
...ti imas porodicu, vas troje mozete jednu gibanicu pristojne velicine pojesti za veceru ili dorucak, i mi smo tako kad nas je bilo vise, nekad sam i razvlacila i pravila pravu pitu, obilazila oko stola i uzivala u tome jer sam to pravila svojoj deci, sad nemam ni toliki sto, za tako nesto, a jos manje volje da sve to radim za sebe jednu...kad odem kod njih znam da napraivm svasta sto inace sebi nebi...i to mi je ok, i to me raduje...
...ima dana kad bi mozda nesto i napravila, ali me uvuce u tugu i izmedju ostalog i zato izbegavam dosta toga da pravim...

Ja sam mislila da je gibanica pita sa sirom, ali sam onda shvatila da se za gibanicu kore gužvaju. Nego, sad me taj stari hljeb zbunio. Šta vam je u stvari gibanica?
...u mom slucaju to gde se kuzvaju kore je guzvara, ono gde se smotaju kore u stap je pita sa sirom...a ona gde se razvlace ili razvijaju kore je razvijaca....tamo odakle su moji roditelji je sve sto na to lici je guzvara, bilo kako da se napravi....ali im je guzvara i sa bilo cim drugim osim sira...jednostavan narod jednostavno zove svoju hranu...:)

Ja sam mislila da je gibanica pita sa sirom, ali sam onda shvatila da se za gibanicu kore gužvaju. Nego, sad me taj stari hljeb zbunio. Šta vam je u stvari gibanica?

pita se zavija i samo je sa sirom i jajima i mlekom ili jogurtom u filu.

gibanica se redja kora na koru ko torta, a u fil osim sira moze i kajmak da ide.

guzvara je kada su kore guzvane i umacu se u fil...stavi se samo donja kora, zatim se ostale guzvaju i umacu u fil i redjaju preko te donje i onda es pokrije gornjom korom. kod guzvare je fora sto se kora zguzva i takva zguzvana, znaci smanjena ide na donju koru, a kod gibanice redjas ravno korui preko fila.

acak pita je otvorena pita

pituljice su male zavijene pite.

:lol:

a taj hleb je izmisljen da bi se iskoristio stari hleb, a da ne budu przenice. jednom probala, meni to nema ukus na pitu ili gibanicu ili bilo sta drugo.

Screenshot_2020-01-03-20-18-29-1.png

Kore savijene u krug su pita.

Kore jedna preko druge burek.
screenshot_2020-01-03-20-20-15-1-png.631562

Slike su sa interneta.Kako ko sta zove zavisi iz koje je zemlje,dal' Srbije,Crne Gore,BiH,Slovenije - besmisleno je raspravljati se oko naziva.

Prilozi

• Screenshot_2020-01-03-20-20-15-1.png
    Screenshot_2020-01-03-20-20-15-1.png
    346,6 KB · Pregleda: 133
Ja danas pohovala belo meso u susamu. I pravila salatu od kineskog kupusa, šargarepe, praziluka, jabuke, prelivene jogurtom sa malo majoneza i belog luka u prahu. Bila kod Kineza u bloku 70 i pošto nisam našla to što sam tražila kupila kineski kupus od preko 2 kg, da nisam džabe dolazila. Sad moram da tražim jela od njega i s njim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back