tara
Buduća legenda
- Poruka
- 35.576
Smoki, jesi li ti kacila recept za krofne nedavno?
Ne mogu da nadjem a znam da je bio super
Ne mogu da nadjem a znam da je bio super
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo taraPa hocu
Suplje su unutra,ali mama mi je rekla da sam trebala da ih pravim deblje i vece
Digne se kvasac u deci mlakog mleka pomesano sa kasicicom secera i kasikom brasna
Za to vreme u vanglu pola kile mekog brasna,tri zumanceta,pola casice rakije,nastrugana korica limuna,prstohvat soli.kad se digne kvasac umesi se meko testo sa mlakim mlekom.mozda oko 3 dl.ostaviti na toplom da naraste testo,razvuci i vaditi casom.przi se jako kratko,oko 20 sek sa jedne,pa sa druge stane
Bukmarkovano! HvalaEvo tara
Kuvas ih ili dinstas? Koliko okvirno se kuvaju, 20tak min?Tara ja volim da krompir isecem na kocke i kuvam,kad je pola gotovo ubacim lignje da se zajedno skuvaju.procedim,zalijem maslinovim,naseckam ili crni,ili beli luk,masline,moze limun,persun
5 min, Pa to je superbrzoCim pobele vadis,mozda 5 min
Kuvam ih
Zalijes li je posle pecenja?Moja cesnica ide ovako
Koliko kora,toliko oraha i secera.recimo 500 gr.i tri vanilin secera.200 gr suvog grozdja
Tri kore redjati jednu na drugu,izmedju prskati sa mlakom vodom i uljem.staviti orahe,secer i suvo grozdje.pa dve kore koje se prskaju i tako redom.iseci na kocke.poprskati i peci na jacoj pa smanjiti dok ne porumeni
па њих стављамо 

Imam samo dve kesice meda,a htela bih da dobijem onaj sjaj kao sa medom.dal vredida te dve kesice pomesam sa malo vode,pa da premazem?I ja pravim česnicu kao suvu pitu. Najpribližnije kao smokva što pravi.
Vruću, čim izvadim iz rerne, premažem odgore medom.
Isto tako pravim i vasilicu, na Sv. Vasilija, 14. januara, samo u nju ne stavljam novčić.
Ne znam koliki ti je pleh, ni kolike su kesice.Imam samo dve kesice meda,a htela bih da dobijem onaj sjaj kao sa medom.dal vredida te dve kesice pomesam sa malo vode,pa da premazem?

Te su dobre, u paradajz sosu. Nemam recept, nego samo da kazem da su bas lepe tako spremljenekakve su iz rerne?
punjene npr ali ne sunkom i tim varijantama nego nr kracima i jos necim?
..pa nece puno da smrdi ako imas odvojenu kuhinju, zatvori vrata otvori prozor ili balkonska vrata i eto....ma znam da ce smrdeti ali sta da radim
bar nam je kuhinja ovojena skroz, ima i izlaz na terasu pa cu vetriti
ja sam mislila neki lajt recept, bez brasna i mnogo ulja
a nemam ni gril itako : ))