Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hobotnica za tebe

Hobotnica na bosanski način

Sastojci:
- 1 manje jagnje (do 15 kg)
- 1 veca hobotnica (cca 2 kg)
- krompir

Priprema:
Dok se jagnje vrti na raznju, hobotnica se kuha sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova a jagnje ispeceno izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mackama i kerovima da ne zajebavaju dok se jede.

:klap: :rotf:
Ja volim i morske plodove i ribu, ali prednost dajem mesištu i to uvek
Ovo gore ko da sam ja pisala :lol:

to onda napises - pikantnu paradajz corbu sa nudlama :lol:
Kad pomenu nudle,mi sad u budimpesti u kineskom u koji uvek idemo, kineski na istom mestu,ali sve unutra drugacije.ne vidis ono sto je vec spremljeno,a u meniju nema slika.i ja uzmem racice sa nudlama u sosu od povrca.kad mi je stiglo jelo,bilo je sta je ovo??? Unutra testo u jednom komadu,40x10 cm,a nisu mi dali noz.pa zabodes viljusku,celo ono odignes iz tanjira,zagrizes ko varvarin,kosa mi bila musava,a ne mozes ni onda da ga podelis na dva dela,nego tako zvaces gde zagrizes 😂

A ja sam izgleda još uvek malo dete. Nisam probala niti bih morske plodove, a od ribe mogu da jedem smtznuti oslić i smuđ orli.
Ni tunjevinu, ni sardine, ništa to za mene ne postoji.
ne brini nista, u moru ionako nema nikakvih plodova osim podjekojeg govanceta iz kanalizacije
a u tim plodovima iz prodavnice u najboljem je slucaju upravo usitnjeni oslic aromatiziran i ofarban...mada je cesce jos jeftinija bijela riba

Sve je stvar ukusa i navika, kao i podneblja
Riba je mnogo zdrava, ali se meso bez argumenata stavlja na neke crne liste, bez osnova i zdravog razuma
Meni je riba omiljena, da je po podneblju ne bi trebala da je vidim ocima, a ja je bas volim, samo ne volim da je spremam u stanu jer mi je posle ziva muka da izluftiram ovo malo prostora, mislim da mi se taj miris uvuce i u fioku sa gacama :mrgreen:
Jedem je kad odem kod dece bas onako zeljno skoro pa 3-4x nedeljno, a ovde retko, jedino kad kupim spemljenu, ili leti kad je sve otvoreno, pa i to u rerni, da se sto manje oseti.

pa nije po podneblju
vec obicna navika i licne preferencije
ja jedino vegun nema sanse da budem
nemam ni duodenum, ni vilicu za zvakanje sepeta tih sranja za svaki obrok
ostalo sve moze
...i ja mislim da nije po podneblju, da je po mojima ili po poreklu ne bi ribu ni na slici gledala, kako je ne vole pa to je cudo jedno, ni onih par dana posta ne bi pojeli ribu ni slucajno, sve se pate sa hlebom i dzemom po celi dan ali im je i to milije od ribe, meni strasno, ali ok svako prema sebi...

volim sve što se može uloviti u moru, ne spremam jer nisam majstor za ribarije tako da kad mi se ukaže prilika osvetim se za propušteno
a rečnu ribu ne volim, izem ti ja hranu koja može da te ubije, pojedem više hleba nego ribe, neka fala

joj volim i to, crni i crveni sam jela a i sardine u svim oblicima, dimljene su mnogo lepe :zaljubljena: ukljeva dimljena mi je omiljen, al se ovde teško nađe
..bolje sto ukljeve nema ovde jer je preslana, a to za izvesne osobe sa visokim pritiskom bas i nije najbolje....(cula sam da ima kod Matijevica) nisam sigurna ali budi oprezna kao nadjes....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back