Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Морам да потрошим шампињоне. Видећу још шта ћу са њима... Сада до града, лако ћемо за храну.

Isto. Sad cu da pravim omlet sa pecurkama, taman imam dovoljno.

Nego pitanje za iskusne domacice. Hocu da pravim testo sa slatkim krompirom (batat?), pa posle toga neke kao pogacice ili hleb od toga. (malo eksperimentisem)
Da li ce da naraste to testo ako stavim kvasac kao sto naraste kad je samo brasno bez krompira?

Isto. Sad cu da pravim omlet sa pecurkama, taman imam dovoljno.

Nego pitanje za iskusne domacice. Hocu da pravim testo sa slatkim krompirom (batat?), pa posle toga neke kao pogacice ili hleb od toga. (malo eksperimentisem)
Da li ce da naraste to testo ako stavim kvasac kao sto naraste kad je samo brasno bez krompira?
Погачице буду дииивне, просто се листају. То је јако лепо тесто. Успеће :)

Dolaze nam prijatelji sa kojima smo lovili hobotnice letos. Praznim zamrzivač i biće hobotnice u zemljanoj posudi sa krompirom. Za decu pohovano belo meso i pomfrit...još su mali da shvate lepotu takvog jela.
Od kolača bajadera, keks kuglice i rolat sa bananicom.
Моје дете изгледа никад није било мало, љуштила је хоботнице и рачиће где год их нађе...на мору увек наручивала хоботницу на жару, или неку добру морску рибу, а ракове је чистила профи...јесте да је после њих цела на туфне, али није дозвољавала да ми то радимо :lol:

Моје дете изгледа никад није било мало, љуштила је хоботнице и рачиће где год их нађе...на мору увек наручивала хоботницу на жару, или неку добру морску рибу, а ракове је чистила профи...јесте да је после њих цела на туфне, али није дозвољавала да ми то радимо :lol:
Паметно, зрело дете. Када видим да деци и од 10 година чисте рибу од костију, сва се накострешим :lol: типично за мене :lol:

A ja sam izgleda još uvek malo dete. Nisam probala niti bih morske plodove, a od ribe mogu da jedem smtznuti oslić i smuđ orli.
Ni tunjevinu, ni sardine, ništa to za mene ne postoji.
Hobotnica za tebe

Hobotnica na bosanski način

Sastojci:
- 1 manje jagnje (do 15 kg)
- 1 veca hobotnica (cca 2 kg)
- krompir

Priprema:
Dok se jagnje vrti na raznju, hobotnica se kuha sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova a jagnje ispeceno izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mackama i kerovima da ne zajebavaju dok se jede.

Nama su u vrticu pravili pastetu od ribe, prave ribe, i jednom meni zapala kost u grlu i zabola se. I bio toma majstor, majstorisao po vrticu, i bio u sred posla, prljave ruke zgrbio me i izvukao kost. Vaspitacice su bile beskorisne, pocele da histerisu. I posle toga trebale su godine i godine da pocnem opet da jedem ribu. Sad sklonim samo velike koati, a male osetim pod jezikom i samo ih pljuckam.

A skoljke sam na moru sa 7 meseci jela prvi put.

Dobro si prosla,skoljke su alergeni,mislim da se ne daju do druge godine

Mi rucamo pice,svako svoju pravi po svom ukusu
Kupila sve za sarmu,prasece pecenje,rusku,cesnicu(tj suvu pitu),sarana,krompir salatu.moram da napravim plan kad cu sta da pravim.da prodje badnje vece,bozic i slava pa da se vratim normalnom kuvanju

moji su jos imali suludih akcija tipa isli su tada i u italiju sa mnom, tad kad smo bili na moru i spakovali me u auto bez pasosa (nisam bila ni na kevinom pasosu). onako ilegalno su me preveli preko granice, vozikali se po italiji i vratili uvece. :rotf:

tako da je prva zemlja u koju sam ja putovala bila italija.

a sto je znaimljivo ja nisam alergicna ni na sta. jedino moze rekacija na kozi da mi bude na cistu sintetiku.

ok, ja razumem zasto su mi dali skoljke...ne bi mogli da sede u restoranu da mi ih nisu dali posto su meni oci bile :eek: kad sma videla hranu na stolu. :zcepanje:

ja znam sta cu za badnje vece

prebranac
posnu sarmu, godinama je nisam pravila
kupila u lidlu sad sarana na akciji 300 dinara kg..ociscen saran
pitu od praziluka i kupusaru
krompir salatu

za kolace nemam pojma sta cu..verovatno cu da smotam bundevaru.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back