Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene klasičan nedeljni ručak.
Supa, piletina i junetina iz supe, krompir i šargarepa, paradajz sos i pečeno pile. Plus ledene kocke.

Kada sam bila u Subotici, drugarica mi spakovala kakao koji ona kupuje, švercovan iz Mađarske. Nemam reči koliko je dobar. Ni jedan koji može da se kupi kod nas, nije mu ni blizu.
A ima u lidlu. Extra dark, kutija je 199 din, mislim da je 200 gr

Знаш шта, није ти лоша ова дијета :lol:

pa nije, zato i jesam na ovoj dijeti. :mrgreen: :lol: ovo je keto dijeta bazirana na mastima, ja sma pre bila na keto dijeti baziranoj na proteinima, kad sma isla u teretanu redovno. razlika je sto se kod proteinske keto jedu posna mesa i ciste masnoce tipa maslinovo ulje, a kod keto bazirane na mastima, najvisi dnevni unosa je od masti...dozvoljeni su cvarci, slanina. z aobe je zajednicko samo smanjivanje ugljenih hidrata ispod 20 grama dnevno.

ima onih koji ne vole povrce, pa ga slabo jedu tokom keto dijeta...ja volim povrce, pa ga jedem do granice 20 grama uh dnevno.

inace u potazu je na celu kolicinu od 400 grama karfiola jos i 50 grama punomasne pavlake i jedno jaje. imam corbicu i za sutra.

- - - - - - - - - -

pizza? ja sma je juce jela, jedino nije podloga od belog brasna nego od mlevenog lana. :lol: gore standardno...sledeci put cu sa slaninom da pravim picu. :lol:

pa nije, zato i jesam na ovoj dijeti. :mrgreen: :lol: ovo je keto dijeta bazirana na mastima, ja sma pre bila na keto dijeti baziranoj na proteinima, kad sma isla u teretanu redovno. razlika je sto se kod proteinske keto jedu posna mesa i ciste masnoce tipa maslinovo ulje, a kod keto bazirane na mastima, najvisi dnevni unosa je od masti...dozvoljeni su cvarci, slanina. z aobe je zajednicko samo smanjivanje ugljenih hidrata ispod 20 grama dnevno.

ima onih koji ne vole povrce, pa ga slabo jedu tokom keto dijeta...ja volim povrce, pa ga jedem do granice 20 grama uh dnevno.

inace u potazu je na celu kolicinu od 400 grama karfiola jos i 50 grama punomasne pavlake i jedno jaje. imam corbicu i za sutra.

- - - - - - - - - -

pizza? ja sma je juce jela, jedino nije podloga od belog brasna nego od mlevenog lana. :lol: gore standardno...sledeci put cu sa slaninom da pravim picu. :lol:

obavezno stavi slaninicu
podlogu mozes i od leblebije praviti ;)

obavezno stavi slaninicu
podlogu mozes i od leblebije praviti ;)

iduceg vikenda obavezno ide slaninica, sad nisma imala.

nisam na lchf, nego u ketozi, pa se ne bih igrala sa leblebijom, ali kada budem izlazila iz ketoze i kako budem povecavala unos uh, verovatno cu probati i sa leblebijom. ovih 20 grama skroba i secera dnevno koristim na sto visi unos povrca.

sad cu da proverim nutritivnu vrednost leblebije.

ybg, leblebija ima 61 gram uh i 17 grama vlakana, sa njom bih probila 20 grama (vlakna se ne racunaju u dnevni unos uh)...ona vise odgovara lchf ishrani.

A ima u lidlu. Extra dark, kutija je 199 din, mislim da je 200 gr

i odlican je

- - - - - - - - - -

iduceg vikenda obavezno ide slaninica, sad nisma imala.

nisam na lchf, nego u ketozi, pa se ne bih igrala sa leblebijom, ali kada budem izlazila iz ketoze i kako budem povecavala unos uh, verovatno cu probati i sa leblebijom. ovih 20 grama skroba i secera dnevno koristim na sto visi unos povrca.

sad cu da proverim nutritivnu vrednost leblebije.

ybg, leblebija ima 61 gram uh i 17 grama vlakana, sa njom bih probila 20 grama (vlakna se ne racunaju u dnevni unos uh)...ona vise odgovara lchf ishrani.

a sta znam
ja ne prakticiram te rezime
samo redukciju i post 16-8

i odlican je

- - - - - - - - - -

a sta znam
ja ne prakticiram te rezime
samo redukciju i post 16-8

znam taj post, ja sam juce bez namera bila 18 sati na postu, jela tu masnu pizzu u pola 4 popodne i tek opet jutros u pola 10. zato sto se telo hranilo sopstvenim mastima. mogla sam i da ne jedem jutros, ali moram da jedem. taj post je odlican za ketozu, ovako ga nisam probala sa uobicajenom ishranom.

Ahahahaaa

- - - - - - - - - -

Skuvala sam pasulj velicine kazana.u njemu dimljena noga od curke,rebra i otpaci ,tj kozure od slanine,koje moram da se setim da izvadim da ne plasim moje

ja ne volim meso iz pasulja, al sto volim tu kozuru koja se lepo raskuva

izdinstala sam svinjske snicle sa belim lukom i zacinom za giros..ne znam da li im je bolji miris ili ukus..meso se raspada koliko je mekano
i za prilog obarena keleraba pa glazirana na puteru sa sve liscem..i potaz od tivica..salata od svezeg kupusa
napunila sam papriku, pa je zapekla u rerni..napravila pire za uz nju
i kolac sa jabukama i orahom

jel hoe neko nesto da pogleda i da mi objasni, jer nikako ne kapiram....a ima vas ovde vragana, dive, bilo ko?

dakle mene zbunjuje recimo suncokret, koji je umereno dozvovljen, medjutim suncokret ima 24 grama uh od toga seceri 2,7 i dijetalna vlakna 9...nema skroba. opet ostaje razlika od nekih 13 grama kad s saberu seceri i dijetalna vlakna ioduzmu od ukupne kolicine uh? meni nije jasno. kod nekih namirnica se poklapa, ali konkretno kod suncokreta ne, a htela bih da pravim od njega kao neki hleb da ga ubacim pored lana i susama. nije suncokret jedini da se ne poklapa zbir.

https://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3166/2

e, ovo ti je blog koji vode moja drugarica i njen zmu
oni su zaludjeni ketom
on je nutricionista
ima ih i na fejsu
znam da prave hljeb od raznih kombinacija sjemenki
mozda da ih pitas direktno

https://greekgoesketo.com

e pa super..sad bih te i zagrlila. :lol:

za susam se zbir poklapa, kod nekih namirnica je mala razlika, ali kod suncokreta koji bih htela da stavim u taj hleb da mogu puter i kajmak da mazem na nesto nikako da skontam u cemu je caka.

super je keto, mislim ova masnjikava keto dijeta...:lol:

e pa super..sad bih te i zagrlila. :lol:

za susam se zbir poklapa, kod nekih namirnica je mala razlika, ali kod suncokreta koji bih htela da stavim u taj hleb da mogu puter i kajmak da mazem na nesto nikako da skontam u cemu je caka.

super je keto, mislim ova masnjikava keto dijeta...:lol:

ma oni su od toga napravili citavu pricu
al dobri su im recepti
ona je nasa, a on grk
kombiniraju svasta
ko neki keto balkanski jelovnik :lol:

ma oni su od toga napravili citavu pricu
al dobri su im recepti
ona je nasa, a on grk
kombiniraju svasta
ko neki keto balkanski jelovnik :lol:

i ja se trudim da bude keto balkanski tjah da ne bude musmula iz atlantide i slicne fore, nego ono sto ima u ovom podneblju.

videla sam recepte, videcu slatkise...trenutno sma u fazi da proucavam slatkise sa raznih blogova. :lol: realne gledano ovakva keto moze da se dugo vozi, mnogo duze nego proteinska keto.

- - - - - - - - - -

ja inace nisam sladokusac, bvis evolim slano, ali keto slatkisi su mi zanimljivi cudo jedno. :lol:

Pristavila corbu, muz kuka sa puta da mu se jede corba, stavila sam batak i karabatak, sa delom ledja, i sve sto sam nasla u frizideru - celer, paskanat, kelerabu, sargarepu, karfiol sa sve liscem, vezu persuna, dodacu na kraju jaje i mleko, da bude bela corba, a meso cu da izvadim i iseckam, tako da je kompletan obrok.

Htela sam da pravim one divine mrvice sa jabukama, ali mislim da ce te jabuke ipak u kompot, sa suvim sljivama i suvim grozdjem, mm jede na putu same gluposti i fali mu to tecno, corbasto, pa da ge izbombardujem dok je ovde...

Krcka se svinjski gulas.
A posto cu sutra na posao, napokon, veceras cu da izvadim mleveno meso, pa cu sutra ili fasirane, pire i povrce na lesho (sto bi rekli na hrvatskom) ili musaku. Jos nisam odlucila.

Mozda je musaka bolji izbor, jer imam zelene tikvice, a od njih bih mogla da napravim pljeskavice (tikvice, sargarepa, krompir, crni luk, gauda, sve rendano, jaja, brasno, mrvice), pa onda uz to pire?!?
Videcu...

Sta pravite od tikvica?

Krcka se svinjski gulas.
A posto cu sutra na posao, napokon, veceras cu da izvadim mleveno meso, pa cu sutra ili fasirane, pire i povrce na lesho (sto bi rekli na hrvatskom) ili musaku. Jos nisam odlucila.

Mozda je musaka bolji izbor, jer imam zelene tikvice, a od njih bih mogla da napravim pljeskavice (tikvice, sargarepa, krompir, crni luk, gauda, sve rendano, jaja, brasno, mrvice), pa onda uz to pire?!?
Videcu...

Sta pravite od tikvica?

Ја само или мусаку или оне пљескавице или их грилујем. Не волим другачије.

Krcka se svinjski gulas.

Videcu...

Sta pravite od tikvica?

ja tikvice pravim kao prilog nekad
oljustim i isjeckam sitno krompir, kad je pri kraju dodam kolutove tikvica
iscijedim i zalijem maslinovim i pospem sjeckanim bijelim lukom

Svidja mi se ovo od Vragane. To nisam nikad pravila.

A i musaka sa tikvicama nije losa ideja. Meso i onako imam.

Hvala, devojke :p

Volim tikvice. Volim ih i onako izdubljene, pa punjene mesom ili sirom, ali mali to kad vidi odmah mu padne raspolozenje. :D

..ja dok sam bila domacica tikvice sam punila, sad od kad to vise nisam, vecinom od njih pravim musaku to mi je najlaske, ili ih ubacim u neki paprikas, juce sam jednu ubacila u supu pa jela uz sos i ono kuvano meso iz supe....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back