Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Elem ja danas kuvala nisam. Dosla jutros sa posla. Malo odnorila pa po decu. A oni tamo rucali neki gulas od srca.
Tako da cu ja sutra paprikas sa krompirom i jescemo ga dva dana. Taman da sam mirna dok sam slobodna.
Celo posle podne smo bili u setnji i napolju. Ja sam prozderala neki burger i eto....

Poslednja izmena od moderatora:
Погача са јогуртом, пече се...

IMG_20190216_113601.jpg

А за ручак, пасуљ са сувим месом...

doruckovala sam mladi kajmak, hleb sa lanom i svez praziluk
cerka za rucak hoce corbicu od paradajza i pizzu
sutra cu da napunim paprike i da ih ukrckam u rerni za ponedeljak, a za sutra sam kupila neke svinjske snicle koje cu da izdinstam sa lovorom,belim lukom i vinom..i pire od kelerabe i grilovane sitake

Ma da mravi se ubiše misleći na mene :lol:
Trt Milojka
Znači sve je to lepo ali imam i ja dušu
Meni bre svaki odmor prođe uz šporet
Ko robinja isaura
Onda krenem na posao ko da odmor nisam ni imala
Lako je izazivati kada drugi sprema
Sve je to razmaženo do bola a ćerka više nije mala pa da moram ne znam sta da izmišljam
Ozbiljno to mislim
Previše se dajem nekad a gde sam tu ja?
Ove sto rade sa mnom mahom i ne kuvaju
Muževi im srećni kod domaćeg ručka
Zavisi sve od mnogo stvari
Sad ce neko reci ti si nemajka
Ne brate ali žena ne treba ni da bude rob kuće i obaveza čak ni kada ne radi
Kada radi pogotovo

- - - - - - - - - -

Super je kad neko voli
A šta ako ne voli i ceo zivot sprema da drugima ugodi?
Možda bi nekad i drugačije da provodi vreme
Možda bi da ode negde
Mislim znam sta ces reci ja sam dugo bila u fazi svaku želju da ispunim i najgluplju moguću ali tako se prave rerardi i nesposobnjakivici i lenstine

A to spremanje rucka kad se predstavi tako kao da kad kuvas ne mozes nigde ici. I oduhme ti pola dana.... onda ni ne cudi sto ne volis.
Ali nije tacno da onaj ko kuva nema vremena da makne od sporeta
Ja sam danas dok sam srkala kafu spremila deci dorucak i odma smo izasli napolje. Setali. Otisli do najlon pijace. Zadrze se dosta. Crkli setajuci. Dosli smo u 1 kuci i odma sam ubacila paprikas da se skuva. U tri cemo jesti vec.
Realno trebalo mi je 10 minuta da sve ubacim u serpu. Pijem kafu. Uzivam u ulovu sa najlona. Nasetah se. Posle rucka opet idemo u skitnju.

Stvarno ne kapiram kako ne mozete zbog kuvanja da zivite

ja volim da kuvam, bas uzivam u tome
volim i da kupujem na pijaci povce, da biram, da setam pa dobijem inspiraciju sta da skuvam kad ugledam neke lepe komade neceg sto nisam imala u planu da kupim
bila sam u situaciji da mi je ono sto jedem bilo na kraju stranice prioriteta za taj period, pa smo se snalazili sa porucenom hranom, sa restoranima..
necu da kazem da ja kuvam najbolje na svetu, ali hocu da kazem da kad kuvam gledam sta i kako spremam kako bi sacuvala sto vise nutritivnu vrednost te hrane, da vodim racuna o zacinima koje koristim
i smem da tvrdim da je hrana koja izadje iz moje kuhinje mnogo kvalitetnija od hrane koju spreme u restoranu..cak i kad koristimo iste namirnice

A to spremanje rucka kad se predstavi tako kao da kad kuvas ne mozes nigde ici. I oduhme ti pola dana.... onda ni ne cudi sto ne volis.
Ja sam danas dok sam srkala kafu spremila deci dorucak i odma smo izasli napolje. Setali. Otisli do najlon pijace. Zadrze se dosta. Crkli setajuci. Dosli smo u 1 kuci i odma sam ubacila paprikas da se skuva. U tri cemo jesti vec.
Realno trebalo mi je 10 minuta da sve ubacim u serpu. Pijem kafu. Uzivam u ulovu sa najlona. Nasetah se. Posle rucka opet idemo u skitnju.

meni to isto nije bas jasno, al otkud znam sta i kako ko kuva :lol:

komarci vise nema
paradajz corbice s prosom je ostalo i za veceru

Pogledajte prilog 532939

Pogledajte prilog 532940

Ja mnogo volim da provodim vreme u kuhinji.
Kao ni bokici, ni meni nije jasno kako nekom kuvanje oduzme pola dana. Meni je to sve za čas. Ja stavim ručak da se kuva, i radim dalje ono što imam u planu. Obiđem ručak, dodam, oduzmem, i nastavim dalje. Ili, recimo, u sredu sam stavila ručak da se kuva, i za tih sat ipo vremena ispekla kore za četiri torte.

Ali postoje žene, kao moja svekrva npr., koje se ne odmiču od šporeta dok se ručak kuva. I naravno da joj je to smor, i čini joj se da je gubljenje vremena, jer ona skuva, pojede se, i sutra opet iz početka. Mislim da na svetu ne postoji osoba koja više mrzi varjaču od moje sveki. Onog dana kada sam ja u potpunosti kuvanje preuzela na sebe, mislim da joj je tri sunca sinulo.

Moj svekar je zapanjen kako ja uspevam da kuvam, pravim torte, idem na njivu, održavam dve kuće, i to na sve strane priča, gde god da se pojavi.
"Što ja imam snaju"...pa onda sve redom.
A ja mislim da je dobra organizacija ključ svega.

Ради се о томе шта волиш, а шта не.

И да ли ћеш ћутке прихватити оно што не волиш и наставити да радиш, или ћеш гунђати и наставити да радиш.

Ја гунђам и радим.

Исто. Мени је све то брзо и радим више ствари истовремено. Максимално ми оде сат времена за све.
А моја тетка, она конзерва коју некад споменем, она се више врти него што нешто уради. И све једно по једно.

Jao sto je ovo lepo! Jel vama mirisu slike? Meni cesto

Ne samo da mirišu, nego i ukus osećam.:lol:

- - - - - - - - - -

Pa ja se divim ženama kao ZD :D
Ja ne volim kuhinju previše i gledam da slobodno vreme provodim ono što ja smatram kvalitetnim
Tu ne spada kuvanje sem pravljenja poslatica ponekad

A meni je baš za njih žao utrošenog vremena, em radim, em jedemo nezdravo, em se gojimo nepotrebno.

ja volim da kuvam, bas uzivam u tome
volim i da kupujem na pijaci povce, da biram, da setam pa dobijem inspiraciju sta da skuvam kad ugledam neke lepe komade neceg sto nisam imala u planu da kupim
bila sam u situaciji da mi je ono sto jedem bilo na kraju stranice prioriteta za taj period, pa smo se snalazili sa porucenom hranom, sa restoranima..
necu da kazem da ja kuvam najbolje na svetu, ali hocu da kazem da kad kuvam gledam sta i kako spremam kako bi sacuvala sto vise nutritivnu vrednost te hrane, da vodim racuna o zacinima koje koristim
i smem da tvrdim da je hrana koja izadje iz moje kuhinje mnogo kvalitetnija od hrane koju spreme u restoranu..cak i kad koristimo iste namirnice

meni to isto nije bas jasno, al otkud znam sta i kako ko kuva :lol:

komarci vise nema
paradajz corbice s prosom je ostalo i za veceru

Pogledajte prilog 532939

Pogledajte prilog 532940

Вас две најбоље и најквалитетније кувате. Не само што су вам слике увек сјајне него ни храна никад не изгледа измучено :)

...danas rucak od juce, a za sutra kupila mnogo lepu rozbratnu pa da kuvam supu i rinflajs i sos opet za dva dana....ovaj sto je otvorio mesaru kod nas u naselju
osevapio se, kakvog divnog mesa, ima....kakva im je teletina to je nevidjeno kao na slici....a slanina susena na bukovini prosto mami iz one vitrine....ma svasta imaju lepo....kupila rotkvice i seri paradaiz i ljubicastog luka i mladog luka...sad sam mirna par dana sa doruckom i salatom....

...sto se voljenja kuvanja tice, ja ne volim bas, ali sam jako lepo organizovana i sve mi je cas posla, i tacno je, lepo je rekla Domacica, stvar je samo u dobroj organizaciji...ko to ne ume, taj se i smori jer mu mnogo vremena prodje bzvz...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back