Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e, ja upravo ugasila ringlu sa sarmom
gotovo
testirano
najbolja sarma ikad iako me kupus namucio nevidjeno
fino je sto su bili tanki listovi i lijepo je kiseo
al su ogromni listovi bili i tu i tamo puni rupa i kojecega
bas me smorilo, al zavrsila sam

francuska i susam salata su u frizideru

cokoladni ciz je izvadjen iz rerne i spreman za hladjenje u frizideru
sutra cu ga glazirat

svinjski butic mariniran
sutra jos to ubacim u rernu i dodam krompir
+ brzinski ljebac u pekacu

i gotovo. : )))

ps ovaj ciz je zlo
probala sam neku mrvicu sto se odvojila kad sam skidala kalup
injaooooo :P

Meni se peče četvrtina praseta, butić, rebarca, pola glave i jedna noga. I to moram dobro da ispečem, jer sam, nezadovoljna svim pečenjima koja sam jela u poslednje vreme, rekla da se neću najesti dobrog pečenja dok ga sama ne isplečem. I sad ako omanem, treba da odustanem i postanem vegtarijanac.
I moja torta stoji u kalupu i steže se, dobro bi bilo da stavim i glazuru i ukrasim je da ne gubim vreme sutra jer imam još mnogo posla, ali umorna sam. A idem i na posao. Neću ostati puno radno vreme, ali dok odem, dok se vratim....Počela sam novogodišnje pripreme još pre 10 dana, zalepila sijalice na prozor, namontirala jelku i stavila sijalice na nju i ništa više. I dalje mi je jelka neokićena... uh, samo kukam, bolje da se prebacim na rupu.

Poslednja izmena:
Торта готова (Нина - реформ, Алиса - реформ z:mrgreen:), испала одлично.

Данас сарме, (муж обично и роловано печење), слана торта, салата од пилетине а ла ја, класичан ордевер...

И то све за нас троје.

Али до суботе не кувам, може да падне само нека супа и здраво ћао :deda:

Е, па, друштво, желим вам све најбоље у наредној години z:girl:морам да идем z:poz:

ruske kape

recept mi se svideo jer je bez pudinga, fil je ukusan, ali odma da napomenem da je redji za moje neke pojmove, treba vise gustina... tj ja nisam zadovoljna visinom istih

za koru
8 jaja, 10 kasika secera, 10 kasika brasna, 1 prasak za pecivo, 3 kasike kakaa, 5 kasika vruce vode

umutila sve i izlila u veliki pleh od sporeta, na pek papir i ispekla, u originalnom receptu kora se pece u obicnoj manjoj tepsiji pa se kora presece na pola , pa dobijete dve tanje kore, nije ni to lose....

fil
1/2 litre mleka, 200 g secera, 4 kasike gustina, 1 vanil secer, 200 g margarina

jedan deo mleka ostavite i prokuvate s vanil secerom, a u ostatak hladnog umesate secer i gustin pa ulijete u ono vruce i zakuvate fil... prohladjeni fil umutite sa margarinom,... ja sam koristila maslac
i definitivno treba vise gustina, jer fil hoce da se razlije...

glazura
150 g cokolade za kuvanje
6 kasika ulja

dekoracija
kokos

ono testo vadite modlicama krugove, ja sma rakijskom casom...
svaki drugi umocite u cokoladu
na one bez cokolade stavite fil, ja sam kesom i spricem, poklopite biskvitom sa cokoladom
uvaljate sa strane u kokos
i to je to

veoma ukusne,l onako po starinski, samo eto jedna napomena, vise gustina... ja pravila prvi put

recept iz jednog casopisa bakina tajna
slika moja

10848694_1526219547628162_2781989678329366617_o.jpg

Smoki ovo nesto slicno onoj Ruza torti, takav sam ja bar imala recept sa tim rolatima, i onaj zuti fil sa mlekom se kuvao, a ti si samo dodala jos voce, jel to to? Super je inace ta torta, nekad sam je cesto pravila. Moja deca vole cokoladnu tortu pisala sam recepr 100x, al ovde spiret be valja nista pa mi se ne rizikuje tako skup msterijal nikako, zao mi je al tako je stanje trenutno.

ne znam afro,ovo je stari recept,ja sam tortu pravila pre 20 godina i islo je voce,ne znam uopste odkud sam se nje setila

Meni se peče četvrtina praseta, butić, rebarca, pola glave i jedna noga. I to moram dobro da ispečem, jer sam, nezadovoljna svim pečenjima koja sam jela u poslednje vreme, rekla da se neću najesti dobrog pečenja dok ga sama ne isplečem. I sad ako omanem, treba da odustanem i postanem vegtarijanac.
I moja torta stoji u kalupu i steže se, dobro bi bilo da stavim i glazuru i ukrasim je da ne gubim vreme sutra jer imam još mnogo posla, ali umorna sam. A idem i na posao. Neću ostati puno radno vreme, ali dok odem, dok se vratim....Počela sam novogodišnje pripreme još pre 10 dana, zalepila sijalice na prozor, namontirala jelku i stavila sijalice na nju i ništa više. I dalje mi je jelka neokićena... uh, samo kukam, bolje da se prebacim na rupu.
Aj, ce sredis vec sve, ali savrseno si u pravu za ovo pecenje ( vazi i za prasece i jagnjece).
Ljudi peku to prase dan pre nego sto ce da se servira, nekada je i nedopeceno, ili preslano ili neslano, ali uvek hladno.
Ja brate ( sestro slatka) volim dok je vruce, usput meni su ta silna predjela i jela pre pecenja nekako suvisna, ja bih samo pecenje,
kupus salatu i malko leba.z:D

Ja sam presla na moderan nacin pecenja ( ono lagana termicka obrada) tako da bi recimo to sto ti peces kod mene bilo u rerni jedno
4-5 sati, ali na temperaturi od recimo 70-100 stepeni.

Ja se kao dogovorila s nekim komsijama da dodju kod nas veceras jer ja jako fajn stanujem, imam ogromnu terasu pa se vidi vatromet iz Frankfurta,
okolnih mesta, ako nema oblaka 100 km uzduz i popreko. Zaista velicanstveno. Medjutim otkazase sinoc ( meni to uopste ne smeta), ali nas neki drugi
"kuckari" zovu da budemo kod njih pa ce biti tako. Znaci nix kuvanje, ali cu da napravim ( inace bih morala to da bacimz:D) avokado pastu ( 5-6 avokada)
sa 500 grama sitnih racica. Mnogo dobra stvar, a verovatnu cu samo to i jesti jer oni prave onaj svajcarski fondi sa sirom, ja to ne bih jer cu crknem.

Aj, ce sredis vec sve, ali savrseno si u pravu za ovo pecenje ( vazi i za prasece i jagnjece).
Ljudi peku to prase dan pre nego sto ce da se servira, nekada je i nedopeceno, ili preslano ili neslano, ali uvek hladno.
Ja brate ( sestro slatka) volim dok je vruce, usput meni su ta silna predjela i jela pre pecenja nekako suvisna, ja bih samo pecenje,
kupus salatu i malko leba.z:D

Ja sam presla na moderan nacin pecenja ( ono lagana termicka obrada) tako da bi recimo to sto ti peces kod mene bilo u rerni jedno
4-5 sati, ali na temperaturi od recimo 70-100 stepeni.

Ja se kao dogovorila s nekim komsijama da dodju kod nas veceras jer ja jako fajn stanujem, imam ogromnu terasu pa se vidi vatromet iz Frankfurta,
okolnih mesta, ako nema oblaka 100 km uzduz i popreko. Zaista velicanstveno. Medjutim otkazase sinoc ( meni to uopste ne smeta), ali nas neki drugi
"kuckari" zovu da budemo kod njih pa ce biti tako. Znaci nix kuvanje, ali cu da napravim ( inace bih morala to da bacimz:D) avokado pastu ( 5-6 avokada)
sa 500 grama sitnih racica. Mnogo dobra stvar, a verovatnu cu samo to i jesti jer oni prave onaj svajcarski fondi sa sirom, ja to ne bih jer cu crknem.

za pecenje ne znam
al 70 stupnjeva ti je idealna temperatura da osusis meso u rerni : )))

Ja nisam pravila tortu. To mi je nekako vise za Bozic.
Napravila sam 6 vrsta sitnih, najobicnijih kolaca Pogledajte prilog 344304 (medenjaci, vanilice, rumkasato kuglice, cokoladne oblatne, obletne sa lesnikom i smokvom i london stangle) i medenu pitu koja moze da glumi tortu Pogledajte prilog 344305
Ispekla sam pogacice sa sirom i projice. Nisam nesto raspolozena za konkretne obroke, nisam ni za slavlje a njmanje kada se praznici pretvore u hranu i pice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back