Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj, ce sredis vec sve, ali savrseno si u pravu za ovo pecenje ( vazi i za prasece i jagnjece).
Ljudi peku to prase dan pre nego sto ce da se servira, nekada je i nedopeceno, ili preslano ili neslano, ali uvek hladno.
Ja brate ( sestro slatka) volim dok je vruce, usput meni su ta silna predjela i jela pre pecenja nekako suvisna, ja bih samo pecenje,
kupus salatu i malko leba.z:D

Ja sam presla na moderan nacin pecenja ( ono lagana termicka obrada) tako da bi recimo to sto ti peces kod mene bilo u rerni jedno
4-5 sati, ali na temperaturi od recimo 70-100 stepeni.

E pečenje mi je ispalo savršeno!!! Korica hrskava, rumena. Bilo bi možda bolje da sam ga danas pekla, ali onda bi postojala mogućnost da se stvori panika. Jer ipak treba malo da se prohladi da bi moglo lepo da se seče. Peklo se satima, jedno 4, na 180-200.
A danas još treba neke pite da ispečem. Stigla sam sinoć i malo jelku da okitim. Sad begam s posla, i nema me verovatno na forumu do sledeće godine.

Svima lep i veseo doček, uz finu trpezu i srećna Nova godina!! :veseljaci:

ma kakvo prejedanje
meni je kuvanje antistres terapija
iako se nekada iznerviram kada mi ne uspe kako sam zamislila jer sam valjda perfekcionista u dusi :D

delimano torta gotova, steze se, pa cu je kasnije samo slagom preci odgore
bice ooodlicna, krkala sam u nju vise od pola kile jagoda
a kora mi se ispekla saaavrseno (za divno cudfo jer imam stari sporet koji pece cesto neravnomerno)

Evo gotovi mini kuglofi :D

Kad su bili sveži iz rerne:
23kzqs0.jpg

I ukrašeni ;)
2n6ueyh.jpg

:heart:

Ima li neko volje da napise neki brzinski recept za mafine, ne mogu sa telefona da trazim po kulinarki, al sto pre, hvala :)

1/4 čaše ulja

1/2 čaše mleka

1 jaje

1 3/4 čaše brašna

1/2 čaše šećera

prašak za pecivo

vanilin šećer (ili ekstrakt vanile)

malo soli

U to mozes da dodas voce ili cokoladu, moze i kakao u testo da budu tamni...sta hoces.
Mera je za 12 mafina

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back