dive
Legenda
- Poruka
- 61.256
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ne vjerujem da ce bit problem
mozes i zagrijat malo samu posudu sa rernom?
znam da tako moze s obicnim tepsijama
pogledala sam - meni je to bilo oko 110 grama
a brasna sam umjesto po receptu dodala jos skoro solju i po
tako da ako se desi da ti tijesto trazi malo vise brasna slobodno dodaj
sto se mahune vanilije tice
ja je nisam imala i stavila sam dva burbon vanila secera, ok su aromu dali
napravila sinoc testo je brzo naraslo...dobar je recept samo cu sledeci put po ovom receptu praviti fugacu... brasna sam i ja dodala
Pogledajte prilog 344217Pogledajte prilog 344218

![]()
Prije pola sata sam bio u prodavnici... ova pinca od 720 grama (ako se dobro sjecam) kosta 6.06 eura!
Nesto citam gore... dodavale ste brasna u vase pince, pa nesto razmisljam... sjecam se da sam kao dijete jeo razno-raznih pinci a da su mi se najvise svidjale one koje su izgledale kao svajcarski sir sa onim rupicama. One su bile fenomenalnog ukusa i mekane. Da... ako je mekse tijesto, odnosno ako je manje brasna valjda se na taj nacin stvore one rupice, mada nisam siguran. Vi ste dodale brasna i onda je kolac kompaktan - bez rupica.e, to ti je to
samo se kod nas recept za pincu razlikuje od toga
tj sirnica/pinca je siromasnija sastojcima malo
tipa nema grozdjica i kandiranog voca u vecini krajeva
tek limunova i narancina korica
samo je talijani, ciji je to bozicni kolac/hljeb, zovu panettone
a 6 eura je dosta iako znaju bit fine bas
bolje ti to sam napravi
stvarno nije tesko![]()
Nesto citam gore... dodavale ste brasna u vase pince, pa nesto razmisljam... sjecam se da sam kao dijete jeo razno-raznih pinci a da su mi se najvise svidjale one koje su izgledale kao svajcarski sir sa onim rupicama. One su bile fenomenalnog ukusa i mekane. Da... ako je mekse tijesto, odnosno ako je manje brasna valjda se na taj nacin stvore one rupice, mada nisam siguran. Vi ste dodale brasna i onda je kolac kompaktan - bez rupica.
Mene mrzi da cekam da sve to nakvasa ali zato neka zena pravi. Neka se zeza malo.
E, bas mi se sada jede pinca. pljuvacne zlijezde rade... sto je covjecija psiha!

odlicno izgleda
gdje si kupila taj visoki kalup?
nije kompaktan
zapravo je vrlo elastican (kad stisnes tijesto ono se fino vrati...) i rupicast : )
lijepo naraslo tijesto bude rupicasto tako
to mi se i svidja kod ovog recepta i ta mekoca
ako je previse brasna izgubi elasticnost i bude kompaktnije
al ovdje je bas falilo
mozda je razlika u vrsti brasna - ona se razlikuju i po kolicini vlage
a to odredjuje kolicinu tecnosti koja je potrebna
moguce
Po ovom receptu je upravo umijesena! 

Evo upravo sada je premijeseno tijesto i stavljeno u 3 jufke u serpu i premazano zumancem, maslacom i secerom. Cekamo 20-ak minuta da nadodje i pravac rerna na 160[SUP]0[/SUP]C
Ispasce puna serpa.
Nije kao ove na linku. Ima gomila toga.