Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

img20141228132716-1.jpg

Ovo je zaista mojih ruku djelo. Slikano prije par minuta... a upravo jedem. Vidite i tastaturu na stolu. ;)
Pogadjajte sto je ovo

Gleda li iko 24kitchen?
Ono je da umres!!

Sunka u medu.
Dimljeni losos.
mmmmmmmmm....

Jel pravi ovo neko?

I gde ima da se kupi dimljeni losos?
Kako se dimi svez?
Neko?

- - - - - - - - - -

Strudla sa vanilom i sumskim vocem. Frikom. Savrsena! :)

Poslednja izmena:
Obozavam ribu, testenine, potaze, lagane corbe, i eksperimentisanje sa vocem i medom.
Inace, ne mogu nigde da nadjem lepe njoke, kupovne. Probala sam par proizvodjaca i bacala. Fuj. Smrdi. Kao karton.
A nemam vremena uvek da ih mesim.

Joj... gledam ove kako kuvaju pa se setim kako je lepo piti kuvano vino na skijanju... :zaljubljena:

I neki fondu od sira... sjajno...

Ja bih sad to sve pravila... ali em nemam vremena em nemam namirnice za to :aha:
Pa medenjaci... ni njih necu stici...
Moracu mamu da uposlim malo

Obozavam ribu, testenine, potaze, lagane corbe, i eksperimentisanje sa vocem i medom.
Inace, ne mogu nigde da nadjem lepe njoke, kupovne. Probala sam par proizvodjaca i bacala. Fuj. Smrdi. Kao karton.
A nemam vremena uvek da ih mesim.

Joj... gledam ove kako kuvaju pa se setim kako je lepo piti kuvano vino na skijanju... :zaljubljena:

I neki fondu od sira... sjajno...

Ja bih sad to sve pravila... ali em nemam vremena em nemam namirnice za to :aha:
Pa medenjaci... ni njih necu stici...
Moracu mamu da uposlim malo

Ja sam juče pravila medenjake. Starije dete, muž, sveki & sveki ih omlatili do posle podne. Mlađe dete i ja ih ne volimo.

@ cizmice sta ti je to
@vragana pravila sinoc po tvom receptu arancine (2 limete) i ostavila da se suse, jutros nema nestale kao onaj malezijski avion pojele mama i komsinica kazu bile odlicne i uopste nisu bile gorke...ja probala sinoc parcence i bas su fini

eo su slike
ja sam radila po receptu odavde, al ima raznih

http://www.browneyedbaker.com/panettone-recipe/

jedino sam tri stvari promijenila:
stavila sam vise brasna jer mi se cinilo da treba i ne misim da sam pogrijesila
grozdjice nisam namakala citavu noc nego dva sata u rumu
umjesto stapica vanilije stavila sam burbon vaniliju u kesici - ukus je isti prakticno, ali ta vanilija malo potamni tijesto
imajte to na umu pa kome to ne odgovara

takodjer, pekla sam u jedinom kalupu koji sam imala
i koji je dosta siri nego onaj kakav se za panettone inace koristi
trebalo bi da bude bas visok, a ne ovako sirok, al nema veze

napravila sam i jednu gresku, doduse svjesno jer nismo mogli izdrzat - ne treba
sjeci ovu vrstu slatkih hljebova dok se skroz ne ohlade jer se ona tijesto ovako
pocijepa, a steta jer je po ovom receptu ispalo izuzetno - mekano, elasticno, rahlo...uf

sto se voca tice - drugi put cu poduplat mjeru grozdjica i kandirane narancine korice, a dodacu i brusnice
drugi put tj za bozic planiram ovo nosit na rucak kod zmuovih : )

inace, ovaj se hljebic fino cuva u plasticnoj foliji ili plasticnoj/limenoj kutiji sedam, osam dana

panettone-xss-1.jpg

obicno da
ovaj recept je iznenadjenje pravo po tom pitanju
jer je sve mekano i fino odmah
ukljucujuci i koricu
iako sam ga mogla peci duze da korica bas potamni, kao sto kazu da bi trebalo
al bilo je gotovo, a mene frka da ne zagori :lol:
e, sad ovo sto oni rade - okace kolac da visi naopacke nisam
imala sanse probat, al vjerojatno ima smisla

obicno da
ovaj recept je iznenadjenje pravo po tom pitanju
jer je sve mekano i fino odmah
ukljucujuci i koricu
iako sam ga mogla peci duze da korica bas potamni, kao sto kazu da bi trebalo
al bilo je gotovo, a mene frka da ne zagori :lol:
e, sad ovo sto oni rade - okace kolac da visi naopacke nisam
imala sanse probat, al vjerojatno ima smisla

Sto naopacke? Kako? Mozda da si osyavila da jos malo odstoji u ugasenoj rerni pa mrvicu otvorenoj, tek da napravi tu malo tvrdju koricu.

sta malo manje tih 10 ipo kasika ispade 150g + one 2...ja cu po receptu samo ne znam sta ce im onaj vanil stapic koji treba da stoji u testu celu noc pa se onda vadi ali dobro i to cu da ispostujem... ovo nece moci da pojedu svetlosnom brzinom valjda cu uslikati...samo jos da pitam za pecenje - imam keramicku posudu koja je bas za to ali ona ide u hladnu rernu nece valjda to biti problem?

Poslednja izmena:
sta malo manje tih 10 ipo kasika ispade 150g + one 2...ja cu po receptu samo ne znam sta ce im onaj vanil stapic koji treba da stoji u testu celu noc pa se onda vadi ali dobro i to cu da ispostujem... ovo nece moci da pojedu svetlosnom brzinom valjda cu uslikati...samo jos da pitam za pecenje - imam keramicku posudu koja je bas za to ali ona ide u hladnu rernu nece valjda to biti problem?
ne vjerujem da ce bit problem
mozes i zagrijat malo samu posudu sa rernom?
znam da tako moze s obicnim tepsijama
pogledala sam - meni je to bilo oko 110 grama
a brasna sam umjesto po receptu dodala jos skoro solju i po
tako da ako se desi da ti tijesto trazi malo vise brasna slobodno dodaj
sto se mahune vanilije tice
ja je nisam imala i stavila sam dva burbon vanila secera, ok su aromu dali

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back