Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vjerojatno je i to super
al arancini se obicno prave ko prutici
tako sijeces koru
da djeluju dekorativno
kod na se sluze ili pakiraju sa usecerenim bajamima (bademima)
i stvarno to izgleda super
ja ih volim imat u kuci
dodajem ih recimo u ovsenu kasu sebi ujutro
kad spremam s mlijekom

znam ali mi to prekomplikovano jednom pokusala i nisam htela opet ali sad kad znam za foru da ne budu gorke obavezno pravim...ovo mi bilo lakse - sameljem pomorandze, dodam secer i ukljucim aparat .....dobra stvar tako sam susila i grozdje i smokve i bude mnogo bolje od kupovnog

imam limete domace moze li od njih ?

Poslednja izmena:
vjerojatno moze
a garant je super i kad je vise vrsta agruma
e, presula sam u teglice i probala sad
izvrstan je i taman malo gorci od bakine tajne
al nije gorak nego ima vise arome narance
vrlo sam zadovoljna za prvi pokusaj u pekacu
samo da uspavam Iskru, rasplakala se nesto, pa cu okacit slike

Poslednja izmena:
evo sad guglam za limete pa nadjoh recept za arancine vec sam i zaboravila - 5 dana se drze u vodi kao da im se izvuce gorcina///to sam i ja radila i patila se a opet bile gorke valjda ce ovaj tvoj recept upaliti...he, he probam na limeti ali samo na jednoj da ne reskiram

evo sad guglam za limete pa nadjoh recept za arancine vec sam i zaboravila - 5 dana se drze u vodi kao da im se izvuce gorcina///to sam i ja radila i patila se a opet bile gorke valjda ce ovaj tvoj recept upaliti...he, he probam na limeti ali samo na jednoj da ne reskiram

ma ne treba to da radis
uradi kako sam ti rekla - skuvas, tri vode, bacis
i bice izvrsni ;)

za limetu ne znam kakva je kora za kuhanje - koliko gorcine ima
nisam nikad arancine od nje radila
jer nisam imala domacu
samo sam je stavljala u kolace, sokove i umake

odo da prebacim fotke caskom

Poslednja izmena:
@Andrea
evo, na prvoj fotki vidis fino teksturu
na drugoj su kandirane korice za kolace
na trecoj je ukupna kolicina
nisam mjerila voce, al bilo je mozda malo preko kg
oko 300g secera, mozda malo manje
i jedna kesica dzemfixa 3 - 1

prekmezic-01-xss-1.jpg

ps malo sam traljavo sklonila logo s ovog zelenog poklopca i mrzilo me da ga sklanjam s ruba
al nema veze :P

Poslednja izmena:
danas idem na auto-moto skup, domacin skupa ima mesaru i sprema kobaje, svinjarije i domacu radzu! znaci lagana hrana. ha, ha, ha

bice malo i humanitarna akcija, koliko da zadovoljimo savest. valja se i drugima nesto dati

Danas spremam ... hobotnicu po mom receptu! :kuvar5:

Ovo nisi smeo da okacis :D Kako danas ista drugo da mi se jede, m?
Omiljeno jelo mi je hobotnica sa krompirom po pekom, ovako slicno :aha:

auh..ova klopica nema cenu :zskace:

nikada nisam spremala hobo, jer se ježim da dotaknem -makar i mrtvo...z:cry:...ali pečeno je prva liga
jela sam na moru hobo na roštilju ( u sklopu mixa sa školjkama, škampima, lignjama)...ali ovako pečeno je mnogo mamljivo :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

@ džem od narandže sam kupila u grčkoj...ali je bio providan skroz i presladak, mnogo onog fixa pa si sekao kockice...a ukusa-nije bilo nikakvog-znači želirani šećer

fotkaj obavezno

Pogledajte prilog 344077
...ovo je dzem od malina kad otvorim teglu ne znam da stanem nemam visez:(

@ Adriana, džem izgleda fantastično, i svidja mi se ponudjen način pripreme
ja cedim maline(kupine) u gazi ( pasiram preko gaze da što više soka izadje)pa taj sok kuvam sa smedjim šećerom ...dobije se dosta tečno..ali stavljam u
kutije pa u zamrzivač, jer ne volim konzervanse i vadim po potrebi..većma za palačinke ili neke špecije, ukrase...miris i ukus su fantastičani...već kod kupina je meni preslako :)

@ Adriana, džem izgleda fantastično, i svidja mi se ponudjen način pripreme
ja cedim maline(kupine) u gazi ( pasiram preko gaze da što više soka izadje)pa taj sok kuvam sa smedjim šećerom ...dobije se dosta tečno..ali stavljam u
kutije pa u zamrzivač, jer ne volim konzervanse i vadim po potrebi..većma za palačinke ili neke špecije, ukrase...miris i ukus su fantastičani...već kod kupina je meni preslako :)

ja sam maline drzala preko noci u frizideru izgnjecene i posute secerom a onda cedila kroz cediljku ...tom soku dodam rendane jabuke i malo soka od limuna pa kratko kuvam i vruce sipam u zagrejane tegle (drzim ih u rerni dok se dzem kuva), zatvorim celofanom i gumicom, poklopac tek kad se ohladi.....bez konzervansa i nema sanse da se ukvari

ono sto ostane od malina u cediljci prokuvam sa destilovanom vodom pa opet procedim i dodam secer bude super sok da ne poverujes

napravila sam tako i dzem od nara samo 1 teglu da probam i bio je super samo sto sam nar iscedila u sokovniku pa drzala 24h u frizideru da se slegnu kospice posto ih sokovnik samelje...nar je bio barski sladak ovaj turski kiseo

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back