Tol
Her Majesty
- Poruka
- 30.630
savršeno!!! probaću 
šećer-odokativno?..kako bi tu išla tečna stevia?
malo zazirem od šećera

šećer-odokativno?..kako bi tu išla tečna stevia?
malo zazirem od šećera
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

@ Adriana, džem izgleda fantastično, i svidja mi se ponudjen način pripreme
ja cedim maline(kupine) u gazi ( pasiram preko gaze da što više soka izadje)pa taj sok kuvam sa smedjim šećerom ...dobije se dosta tečno..ali stavljam u
kutije pa u zamrzivač, jer ne volim konzervanse i vadim po potrebi..većma za palačinke ili neke špecije, ukrase...miris i ukus su fantastičani...već kod kupina je meni preslako![]()
...ne znam sta ste poludeli za tim integralnim glupostima sad kad sve prskaju pesticidima meni to kao da jedem neoprane jabuke
ja sam maline drzala preko noci u frizideru izgnjecene i posute secerom a onda cedila kroz cediljku ...tom soku dodam rendane jabuke i malo soka od limuna pa kratko kuvam i vruce sipam u zagrejane tegle (drzim ih u rerni dok se dzem kuva), zatvorim celofanom i gumicom, poklopac tek kad se ohladi.....bez konzervansa i nema sanse da se ukvari
ono sto ostane od malina u cediljci prokuvam sa destilovanom vodom pa opet procedim i dodam secer bude super sok da ne poverujes
napravila sam tako i dzem od nara samo 1 teglu da probam i bio je super samo sto sam nar iscedila u sokovniku pa drzala 24h u frizideru da se slegnu kospice posto ih sokovnik samelje...nar je bio barski sladak ovaj turski kiseo
ne znam ne stavim mnogo secera, zavisi koliko je voce slatko...mada i to je relativno, ja npr. pijem sokove od cedjenog voca i meni su ovi kupovni preslatki muka mi od njih.... ne cvikam od secera jedu ga ljudi 300 godina sad kao stevija bolja

pekarski krompir i kajmak![]()
Ništa od mojih kolača danas, nisam našla sve sastojke u prodavnici i keva mi bacila oklagiju kad je bila prošli put
Sledeće nedelje ću ih onda...![]()

Уствари не, барем ове године и барем у Воши.ma kako ne neka stavi aspartam...ne znam sta ste poludeli za tim integralnim glupostima sad kad sve prskaju pesticidima meni to kao da jedem neoprane jabuke
Уствари не, барем ове године и барем у Воши.
Хербициди се или не прскају или се ,,прсну" с јесени што зависи од обраде земљишта, тј колико се орањем, дрљањем и сетвоспремачем униште корови(најотпорнији је судан јер се он размножава и семеном и ризомима).
Густ склоп пшенице, јечма, ражи, хељде, овса, зоби.. удави корове јер су ово јесење културе, а корови крену тек на пролеће.
Пестициди који се употребљавају су углавном против житне пијавице, али ње није било у сезони, ебга таква година, барем у Војводини, мада знам да ју је било доле у централној Србији.
Тако да манџај интегрална брашна и кувану 'шен'цу без бојазни.
Бтв једино је ове године било глодара у изобиљу, мишева, волухарица и 'рчака због слабе претходне зиме.
Mislim...![]()

Кад просејаваш на ситу остане само мало оних слабо самлевених крупнијих парчића што више зависи од млина него од пшенице, а мало и од густине сита.secer koji se koristi u industriji hfcs je opasan a njega stavljaju u sve slatkise i sokove zato sto je jeftiniji...pravi se od gmo kukuruza i mnogo je sladji od obicnog + stvara naviku ljudi se brzo navuku kao droga je ....zato treba izbegavati industrijske slatkise
- - - - - - - - - -
ja ta integralna brasna prosejem za svaki slucaj
Mislim...
Moje mlađe dete je jako izbirljivo po pitanju hrane, akolača i torti naročito. Od milion vrsta koje pravim, dve, tri voli, dve, tri uzme da proba, i kraj. I gledao je na TV ovo http://www.gastronomad.rs/recepti151.html i naravno, morala sam danas da pravim. Oduševljen je, muž takođe, starijem detetu se ič ne dopada, a ja ne jedem višnje. Ali mlađem za ljubav, praviću često, jer se napravi za 10 minuta, a dopada mu se.
![]()
A meni vizuelno liči na ono kada dive iseče 5kg jabuka, rokne u tepsiju, pospe tim mrvicama od testa, pa u rernu. I ja ću sledeći put za testo praviti poal mere.
i miris i ukusУ БоК те.Mislim...
Moje mlađe dete je jako izbirljivo po pitanju hrane, akolača i torti naročito. Od milion vrsta koje pravim, dve, tri voli, dve, tri uzme da proba, i kraj. I gledao je na TV ovo http://www.gastronomad.rs/recepti151.html i naravno, morala sam danas da pravim. Oduševljen je, muž takođe, starijem detetu se ič ne dopada, a ja ne jedem višnje. Ali mlađem za ljubav, praviću često, jer se napravi za 10 minuta, a dopada mu se.
![]()
A meni vizuelno liči na ono kada dive iseče 5kg jabuka, rokne u tepsiju, pospe tim mrvicama od testa, pa u rernu. I ja ću sledeći put za testo praviti poal mere.
Кад просејаваш на ситу остане само мало оних слабо самлевених крупнијих парчића што више зависи од млина него од пшенице, а мало и од густине сита.
ne znam ne stavim mnogo secera, zavisi koliko je voce slatko...mada i to je relativno, ja npr. pijem sokove od cedjenog voca i meni su ovi kupovni preslatki muka mi od njih.... ne cvikam od secera jedu ga ljudi 300 godina sad kao stevija bolja
...a sokove cedim na el cedilo.i super je...nisam u sokovniku cedila nar...da mi ne shebu koštice neki deo..sve je to samo plastika 
Tolka, ako se vec yebavash s tim malinama, a znam da izbegavas secer ( i ja ga ne koristim) stavi neki drugi zasladjivac, ta je stevia uzasna
i drmni dve vanile ( vanilin secer). Ja kupujem te zamrznute maline, visnje ( ima i neka kombinacija raznih bobica mada su mi maline vrh)
i onda ih zasladim sa nekim vestackim zasladjivacem, ali stavim i obavezno kesicu, dve vanilin secera.
Stevia, ali ni drugi zasladjivaci ne mogu da budu stvarno zamena za secer , barem ne za kolace, ali ni dzemove.

e pa neka ide život! )Ta stevia kod mene skoro pa dzabe ( cu ti donesem u februaru kad dodjem nekoliko kutijica na poklon, a i tako mi zvrje bez veze).ma ok..kao šećer je aždaha i ništa belo i taj rad...a sokove cedim na el cedilo.i super je...nisam u sokovniku cedila nar...da mi ne shebu koštice neki deo..sve je to samo plastika
meni rekli da ne koristim ni jedan zasladjivač do li stevie koja je 3x sladja od šećera( a skupa u p.m.) i to je kao zdravije
ne znam, ako crknem od malo šećera iz kolača ili džema..e pa ebiga onda
( juče smazah saher tortu-parče vredno miliona koliko je lepoe pa neka ide život! )
То је зато што кратко просејаваш, два-три пута лево десно и готово.
Не могу да кажем из прве ручице, али пренећу из хоби повртарског часописа Јутро.Ta stevia kod mene skoro pa dzabe ( cu ti donesem u februaru kad dodjem nekoliko kutijica na poklon, a i tako mi zvrje bez veze).
Vidi, malo sam cituckala o stevi(ji) u pravcu da li je bolja, zdravija od ovih vestackih zasladjivaca, a ona je kao prirodna i strucnjaci
kazu da je to sviranje qrtzu i da nema nikakve razlike izmedju ovih "sintetickih" i srtevie jer kod stevie od prirode vise nema ni "q"
posto je preradjivana u indistriji pa je i kupujemo kao industrijski proizvod. Meni je licno odvratna, imam jedan zasladjivac od diskontera,
skoro da ne osetis da nije secer mada za kafu to ne dolazi u obzir. Ali za limunadu ( cedjen limun i kisela voda, itekako)).
То је зато што кратко просејаваш, два-три пута лево десно и готово.
На моШ то тако неодговорно.
Што не купиш кућни млинац на каменове може се подесити финоћа брашна, садржај клица, мекиња, белог брашна.
Моја сестра купила у Швабији тамо негде 2007.-8., био око 200евАра, мислим да је 70грама капацитет мељаве за минут.
Свеже самлевено брашно има бајковит мирис, а клице(не наклијале клице, већ клице из самлевеног зрна које се одвоје на страну) потопљене у млеку и остављене једно двадетак минута су баш фантасиШе.
vidi nju hoce steviju da uvali tolki...imali smo mi neku komsinicu sve sto joj se ne svidja raznosila po komsiluku mrzelo je da ode do kontejnera... ta stevia se ni meni ne svidja stavljala sam je u neku pastu za zube od kokosa, bolja je bila bez nje ubija koliko je slatka
Не лупетај Камајло.I treba da bude slatka. U klasicni secer mesaju samlevene kosti.
vidi nju hoce steviju da uvali tolki...imali smo mi neku komsinicu sve sto joj se ne svidja raznosila po komsiluku mrzelo je da ode do kontejnera... ta stevia se ni meni ne svidja stavljala sam je u neku pastu za zube od kokosa, bolja je bila bez nje ubija koliko je slatka