Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Voši se tarana sprema samo od jaja i brašna, tvrdo se umesi i onda se kida prstima i tako sveža koristi.
Mislim, može i da se suši ali nikada ne pretekne.
I tarana u mleku je kod nas jedna od varijanti slatkog doručka <3

Код нас се спрема лети, осуши се по 20-ак кора и стави у памучну врећу, тако да имамо целе зиме.

А ја волим кад је скувам са млеком и посолим.

Делује чудно, али је сви тако највише волимо (наравно, ставимо мало соли, не претерујемо), тако има другачији укус.

Ja grašak ne volim al ćufte su ok :))))

- - - - - - - - - -

Zato pasuljčinu... to je već druga priča :)))

Znas kakav je ispap juce? Corbast, blag (ne volim da turam u njega po kile soli kao neki, i onako kobaje i slanina daju "smek", posolim umereno, koliko treba).

Остало нешто од јесени, па да се не баци :mrgreen:

Иначе, ја грашак обожавам, могу и посан да једем, али ови моји жути мрави само муљају кутлачом у нади да ће наћи парче меса :zcepanje:

A jesenac je pusnica izgledala ovako? :per:

Picture404.jpg

Нееее, ово суше на промаји, укус није ни приближно исти.

Наше месо се дими.

Знаш, то је оно што је канцерогено, као роштиљ :mrgreen:

Aman zaman... :mrgreen: Ja sam detinjstvo proveo u Sremu - valjda samim tim treba da ti je jasno da znam sta je pusnica, svinjokolj itd. Moji su imali bas takvu pusnicu kao ti sto imas. Ustvari imaju je jos uvek, samo se ne koristi otkad je baba umrla. Valjda im je tesko da se bakcu sa tim, sta znam... bolidi.

Danas si mi nesto mnogo bukvalna, ja sam mislio na sadrzaj, ne na izgled pusnice. ;)

- - - - - - - - - -

Jos ako je ljut - milina! :zaljubljena:

Ne merem da ga pravim ljutog zbog dece i zbog zenU. :lol:

Ali ja sebi turim obavezno ljutu papricicu, zabiberim i dodam koju kap tabasca...cisto da ne prifali. :mrgreen:

Aman zaman... :mrgreen: Ja sam detinjstvo proveo u Sremu - valjda samim tim treba da ti je jasno da znam sta je pusnica, svinjokolj itd. Moji su imali bas takvu pusnicu kao ti sto imas. Ustvari imaju je jos uvek, samo se ne koristi otkad je baba umrla. Valjda im je tesko da se bakcu sa tim, sta znam... bolidi.

Danas si mi nesto mnogo bukvalna, ja sam mislio na sadrzaj, ne na izgled pusnice. ;)

Па ти си поставио онакву пушницу, а ја сам буква :tiganj:

Садржај одговара :mrgreen:

Волим грашак нагусто запржен, може само мало другог поврћа у њему, није ми потребно месо, међутим... није ми успело да нађем толико љуто јело да га не бих могао јести.
Јел то нека аномалија?

Cekaj dok.ti prorade suljevi :-D
Кад нису досада неће никад.
По причању родитеља јео сам љуто с тЛи године у тој мери да су ми ограничавали конзумацију истог, цепам паприку, зној ми цури с чела и улази у очи, жмицкам ко сова по дану, али се нисам дао збунити.
Има додуше и квака кад се једе љуто као пресно(нпр љуте кобасице, љуте паприке са шунком, или пршутом) није потребно носити вентилатор у ВЦ, потпуно се свари.

Ja ću danas prvi put u životu da kuvam čorbicu od koprive.
Nadjoh nekih par recepata koji mi se dopadaju, pa ću da napravim neki mix svega toga iz raznih recepata... i kako ispadne. Ako nam se dopadne, za vikend ću da navatam muža da idemo u berbu, znam gde ih ima ihahaj. Kad može spanać u zamrzivač, kontam što kopriva nebi mogla.
Odoh da parim i blanširam, jedva čekam da bude gotovo i da probam(o) :lol:

pita sa mesom sa ovog sajta.savrsena je.krckava od spolja,unutra socna.moram da prepisem recept
http://mamajacooks.blogspot.com/2014/02/zalivena-pita-sa-mesom.html
livada-421-1.jpg

- - - - - - - - - -

ovde me zeznuo blic
livada-423-1.jpg

...ja pravim slicno....kore podelim izbrojim podelim na 4 dela, a masu na 3, pa red kora red mesa, zalivam isto, ali ostavim preko noci da
odstoji u frizideru, pecem tek sutradan....bude bozanstvena...bas su deca neki dan pitala kako se pravi, zazelele se...

..neee...tako me majka naucila :)
..bude savrsena pita, kore se lepo natope povuku sve ma bez greske je probaj slobodno jednom....

ja sam isto ostavljala u frižideru da prenoći već napravljenu..čak i sa sirom...
ništ joj ne fali...mljaaaaac....

upravo sam završila baklavu s makom i baklavu s višnjama što sam obećala mojoj stanodavki da će nosim u petak u BG....:aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back