dive
Legenda
- Poruka
- 61.256
daleko bilo![]()
mislim bre poslednja za mv

da si mi ziva i zdrava, jos godina sto
da je pesme i vina i da nas cuva bog
da su najbolji khm uvek pored nas,jer ovaj zivot je krataaaak
i prozuji za cas

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
daleko bilo![]()

mislim bre poslednja za mv
da si mi ziva i zdrava, jos godina sto
da je pesme i vina i da nas cuva bog
da su najbolji khm uvek pored nas,jer ovaj zivot je krataaaak
i prozuji za cas![]()
sjebbacemo mi jos mnoga jelasjebbacemo mi jos mnoga jela

ma od sada samo vrhunsko kuvanje, nema shebavanja![]()

Mozarela sa pesto sosom, eto isto ideje, sa maslinovim uljem (to sam video kod Dž.O. on je čovek baš talentovan za začine, mirise, tu je najbolji, tačno je nadaren )

Mocarelu uglavnom spremam klasicno: oregano, maslinovo ulje, paradajz.
Sto se Dzejmija tice: o.k. je on lik skroz, ali se svaki put iscepam od smeha kada vidim koliko maslinovog ulja naliva bukvalno u sve sto kuva i sprema.
Gori je od mog tasta... lik je za mesec dana, koliko je bio kod nas, potrosio toliko maslinovog ulja koliko mi potrosimo za godinu dana. Neki dan sam narucio 6 novih flasa i dogovoio sa zenom stek i da ih ga slucajno ne vadimo ako joj cale opet dodje.![]()
Aha...i mnogo trpa cili, u sve zivo i to sa semenkama.
Isto kao i rukolu, bosiljak, nanu...odsece, pljas...beli luk uopste ne ljusti, tras, karbonara, pavlaka u nju, sta ima veze prolazi i tako...nekako mi je musav sav...imam njegove kuvare, Dzejmijeva Italija mi je najdrazi jer je bio poklon ali sve nesto improvizuje, na dve na tri a ja ne volim tako da kuvam...lakse mi je da potrosim na dobar recept dva sata ali da ispadne kako valja kad ga vec pravim.

- - - - - - - - - -
Budibogsnamaisdajv!
lovacke snicle sa krompir pireom.moja nana ih je pravila sa ceskim knedlama.kako je to bilo dobro...ja sam ih napravila jednom,moji nece da ih jedu
a sta cu ja,ne zna se...juce sam pojela pun autobus djaka,cele noci sam se preznojavala.morala bih malo da se ocistim sa nekim povrcem.mozda cu integralni pirinac sa kineskim miksom

Aha...i mnogo trpa cili, u sve zivo i to sa semenkama.
Isto kao i rukolu, bosiljak, nanu...odsece, pljas...beli luk uopste ne ljusti, tras, karbonara, pavlaka u nju, sta ima veze prolazi i tako...nekako mi je musav sav...imam njegove kuvare, Dzejmijeva Italija mi je najdrazi jer je bio poklon ali sve nesto improvizuje, na dve na tri a ja ne volim tako da kuvam...lakse mi je da potrosim na dobar recept dva sata ali da ispadne kako valja kad ga vec pravim.

...ali Boze moj...ko nije nikad nista zabrljao i kome je svaki rucak uspeo?
... do sada mi nista nije propalo

))
)))
)))Isto... Ali, za Sv. Savu nikad, ni kad je sreda ili petak. Tako mi ostalo od svekra...Не постим ни ја цео пост.
Само велики петак, бадњи дан и кад ми се слава падне у посне дане.
То ми је остало из детињства и не мењам.
Nema greske 
Nikako ne mogu ozbiljno da ga shvatim, sav mi je kao karikatura.meni se bas svidja njegovo kuvanje
improvizacija na licu mesta i neopisiva strast
svaki put kad gledam nesto sto sprema, mogu da osetim i ukus te hrane
mozda i zato sto koristi iste zacine koje koristim i ja u kuhinji (osim korijandera)
meni su odbojna ona pipkava kuvanja gde dve kapi nekog ultramega sosa razmazuju po tanjiru, pa od zalogaja prave obrok
danas samo jaja i salata