Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozarela sa pesto sosom, eto isto ideje, sa maslinovim uljem (to sam video kod Dž.O. on je čovek baš talentovan za začine, mirise, tu je najbolji, tačno je nadaren )

Mocarelu uglavnom spremam klasicno: oregano, maslinovo ulje, paradajz.

Sto se Dzejmija tice: o.k. je on lik skroz, ali se svaki put iscepam od smeha kada vidim koliko maslinovog ulja naliva bukvalno u sve sto kuva i sprema. :rotf:

Gori je od mog tasta... lik je za mesec dana, koliko je bio kod nas, potrosio toliko maslinovog ulja koliko mi potrosimo za godinu dana. Neki dan sam narucio 6 novih flasa i dogovoio sa zenom stek i da ih ga slucajno ne vadimo ako joj cale opet dodje. :lol:

lovacke snicle sa krompir pireom.moja nana ih je pravila sa ceskim knedlama.kako je to bilo dobro...ja sam ih napravila jednom,moji nece da ih jedu
a sta cu ja,ne zna se...juce sam pojela pun autobus djaka,cele noci sam se preznojavala.morala bih malo da se ocistim sa nekim povrcem.mozda cu integralni pirinac sa kineskim miksom

Mocarelu uglavnom spremam klasicno: oregano, maslinovo ulje, paradajz.

Sto se Dzejmija tice: o.k. je on lik skroz, ali se svaki put iscepam od smeha kada vidim koliko maslinovog ulja naliva bukvalno u sve sto kuva i sprema. :rotf:

Gori je od mog tasta... lik je za mesec dana, koliko je bio kod nas, potrosio toliko maslinovog ulja koliko mi potrosimo za godinu dana. Neki dan sam narucio 6 novih flasa i dogovoio sa zenom stek i da ih ga slucajno ne vadimo ako joj cale opet dodje. :lol:

Aha...i mnogo trpa cili, u sve zivo i to sa semenkama.
Isto kao i rukolu, bosiljak, nanu...odsece, pljas...beli luk uopste ne ljusti, tras, karbonara, pavlaka u nju, sta ima veze prolazi i tako...nekako mi je musav sav...imam njegove kuvare, Dzejmijeva Italija mi je najdrazi jer je bio poklon ali sve nesto improvizuje, na dve na tri a ja ne volim tako da kuvam...lakse mi je da potrosim na dobar recept dva sata ali da ispadne kako valja kad ga vec pravim.

Isto kao i rukolu, bosiljak, nanu...odsece, pljas...beli luk uopste ne ljusti, tras, karbonara, pavlaka u nju, sta ima veze prolazi i tako...nekako mi je musav sav...imam njegove kuvare, Dzejmijeva Italija mi je najdrazi jer je bio poklon ali sve nesto improvizuje, na dve na tri a ja ne volim tako da kuvam...lakse mi je da potrosim na dobar recept dva sata ali da ispadne kako valja kad ga vec pravim.

meni se bas svidja njegovo kuvanje
improvizacija na licu mesta i neopisiva strast
svaki put kad gledam nesto sto sprema, mogu da osetim i ukus te hrane
mozda i zato sto koristi iste zacine koje koristim i ja u kuhinji (osim korijandera)
meni su odbojna ona pipkava kuvanja gde dve kapi nekog ultramega sosa razmazuju po tanjiru, pa od zalogaja prave obrok

danas samo jaja i salata

005-1.jpg

lovacke snicle sa krompir pireom.moja nana ih je pravila sa ceskim knedlama.kako je to bilo dobro...ja sam ih napravila jednom,moji nece da ih jedu
a sta cu ja,ne zna se...juce sam pojela pun autobus djaka,cele noci sam se preznojavala.morala bih malo da se ocistim sa nekim povrcem.mozda cu integralni pirinac sa kineskim miksom

Lovacke snicle, mmmmmmh.... :super:

Nije los sve u svemu. Nekad ume da brlja, ali Boze moj...ko nije nikad nista zabrljao i kome je svaki rucak uspeo? A i ukusi su razliciti.
Meni samo smesno...svaki put znam tacno kad ce da uzme maslinovo ulje i da naliva k´o lud. :lol:

Verujem Dive, zato je on to sto jeste ali mi ne lezi.
Ja sam Rudolfova cura, u svakom smislu tip po mojoj meri.
Strejtas sam najgori, sta mogu, kada pravim autenticno jelo necu da mu menjam ukus, volim da bude kako jeste a kada pravim iz glave neka bude iz glave.
Musavost me uvek zbuni. Zato i nisam naucila kod mame da kuvam, kod nje je uvek bilo malo, od oka, pa sta znam oko pola sata, ne znam koliko zahvatis...ne, ne, ne, meni treba precizna mera.
Zato i imam samopouzdanje u kuhinji, do sada mi nista nije propalo, kazu neverovatno a ja kazem - recepti ljudi, ja samo pratim recepte...

Inace, dopada mi se salata, ruckao bih ja to:heart:

Добро, људи, постите ли сутра?

Шта ћете за ручкић?

Мени се тако једе посан пасуљ, незапржен, куван само са уљем, свежом зеленом паприком и белим луком.

Али, ови моји то не воле.

Биће опет ђувеч од морских плодова, к'о Бог.

Не постим ни ја цео пост.

Само велики петак, бадњи дан и кад ми се слава падне у посне дане.

То ми је остало из детињства и не мењам.

Pa to je bas lepo skroz :)

Meni je ostao obicaj farbanja jaja petkom il subotom, tad smo stizali do babe u selo pa smo svi zajedno farbali.
Vanilice i crni kolac od rogaca.

Bozic smo uvek tek tek il ni toliko obelezavali, moji su svi bili komunisti, valjda i prababe i pradede s mamine strane :))))
Sa tatine je bilo i jednih i drugih.
Jedino se ikona cuvala, vise kao porodicno nasledje nego kao neka direktna veza sa religijom.

- - - - - - - - - -

No, da ne spamujem samo, danas za rucak rizoto sa sampinjoni i povrce, nije dugo bilo :))))

meni se bas svidja njegovo kuvanje
improvizacija na licu mesta i neopisiva strast
svaki put kad gledam nesto sto sprema, mogu da osetim i ukus te hrane
mozda i zato sto koristi iste zacine koje koristim i ja u kuhinji (osim korijandera)
meni su odbojna ona pipkava kuvanja gde dve kapi nekog ultramega sosa razmazuju po tanjiru, pa od zalogaja prave obrok

danas samo jaja i salata
Nikako ne mogu ozbiljno da ga shvatim, sav mi je kao karikatura.
Nedavno je pravio salatu... malo kudio paradajz i krastavac i kao on će da napravi pravu salatu... i nakida car običnu zelenu, začinivši je maslinovim uljem i limunovim sokom. Uau: )
krajnje revolucionarno
Ne pratim kulinarske emisije, al vidim da je to baš uzelo maha, i kada vidim kakva mu je kuhinja i kako sprema, djeluje da su prljavi nokti kojima pipka namirnice i musavost jedini način da ispliva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back