Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jako sam ponosna na svoj ulov od pre tri godine.ovo je ugor od 5 kila

rscn1816-1.jpg

Jegulja?Još uvijek nisam proba:(

Pravila sam pitu sa pečurkama, i na kraju kada sam izdinstala smjesu, dodam dva čena bijelog luka i malo vratim da propržim.
Smjesa je baš fino mirisala na šampinjone
a ispečena pita i stan samo na luk
kako je moguće da je tako dominantan ukus, potpuno je nadjačao sve ostalo, od dva čena

Jegulja?Još uvijek nisam proba:(
ugor,jegulja je druga vrsta ribe.nisam je ni ja nikad jela.kazu da je ima u restoranima na adi bojani,al ja sam toliko bila zgrozena drugim zmijicama da mi nije bilo do toga:sad2:
Pravila sam pitu sa pečurkama, i na kraju kada sam izdinstala smjesu, dodam dva čena bijelog luka i malo vratim da propržim.
Smjesa je baš fino mirisala na šampinjone
a ispečena pita i stan samo na luk
kako je moguće da je tako dominantan ukus, potpuno je nadjačao sve ostalo, od dva čena

tako ja sinoc vecerala meksicku tunjevinu,a nasekla u nju jedan ceo crveni luk.malo pre idem sa pijace,svaki cas zagledam u kesu sta se to tako oseca crni luk,a nisam ga kupila.u jednom trenutku sam cak pomirisala i vezu zelja
tek posle skapiram da to ja odisem....na prolece:rumenko:

ugor,jegulja je druga vrsta ribe.nisam je ni ja nikad jela.kazu da je ima u restoranima na adi bojani,al ja sam toliko bila zgrozena drugim zmijicama da mi nije bilo do toga:sad2:

tako ja sinoc vecerala meksicku tunjevinu,a nasekla u nju jedan ceo crveni luk.malo pre idem sa pijace,svaki cas zagledam u kesu sta se to tako oseca crni luk,a nisam ga kupila.u jednom trenutku sam cak pomirisala i vezu zelja

dobra je i jegulja
isto za brudet tzv neretvanski
a dobre su i zabe, kad smo vec kod neretve :zper:

Без панике...
-Старија од две моје млађе сестре је љубитељ лука у тој мери да је наша мати била убеђена да се неће ни удати, а кад тамо, оно, већ, међутим... породила се с 19 година и месец ипо дана с првом кћерком, није ни отишла на матурско вече јер је кмекавица сисала на два сата.
-Док сам студирао живео сам у Сремској Каменици, а викендом долази кући при чему је ћале приметио: Једе лук ко јабуке!
Најсмешније је да се он то жалио већ споменутој сестри!
-Бтв млађа сестра није у тој причи о луку, заменили су је у породилишту.:mrgreen:

Staa dodajete u serpu sa jajima?
Sirce I?

I so. prelila sam ih (ugrejana na sobnoj temperaturi) hladnom vodom, stavila sirce (ne znam, koliko upadne :lol: ) i so i kuvala na tihoj vatri oko pola sata.
Farbe sam razmutila u plasticne case sa toplom vodom i par kapi sirceta, pa ih to spustala.

Da nije bilo kise, pravila bih naturalnu varijantu, u cvekli (ciklama), maslacku (zuta) i koprivi (zelena). U lukovici ne volim, nekako su mi tmurne boje :(

E hvala ti ko sestri...
a boje samo razmutis u vrucoj vodi?
Ne mora da kuva?

Sad vidim da na uputstvima pise da ne mora u kljucalu vodu.
nesto novo.

- - - - - - - - - -

Jel vrele spustas u te case sa bojom?

Idem da trazim case. Roknucu se ako sam sve pobacala...
garant ima kod mede u sobi

E hvala ti ko sestri...
a boje samo razmutis u vrucoj vodi?
Ne mora da kuva?

Sad vidim da na uputstvima pise da ne mora u kljucalu vodu.
nesto novo.

Samo u vrucoj vodi. Ne kuvam jer tako cesto probije pa ofarba i belance. Ali ti preporucujem da stavis dve kesice farbe na predlozenu kolicinu vode za jednu. Meni su ispale bas svetle.

- - - - - - - - - -

Ne. Skuvala sam ih dan ranije. Na hladna lepila motive pa farbala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back