Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zapeceni punjeni patlidzan...
evo ga..uspeo mi je i po izgledu i ukusu.:D..sa belim je mesom i povrcem

1-12.jpg

Ja pilece belo pravim (pravila sam) kao fahitu, sa senfom, pavlakom i lukom przeno, sa senfom, pavlakom i kornfleksom peceno, sa susamom i medom...od cega god da podjes neces da pogresis...zavisi sta imas u kuci...

Danas, pasta sa brokolijem, sargarepom i karfiolom, skuvana do pola pa proprzena u sosu od paradajza, bosiljka, persuna i pavlake...pokapana maslinovim uljem...

...i sve je spremno za Caprese tortu:heart:

Da vas pitam: puno puta mi ostane kuvana belina iz supe, pa ne znam sta da radim sa njom?

Ne volim da je jedem, suva mi je, a sada mi je i ker uginuo...

Sta je najbolje uraditi sa kuvanom belinom iz supe, da je ne bacam?

ja ti lepo kazem, cim osetim piletinu u supi tj pilecu mast ja to ne jedem :bljak: na stranu sto to belo pilece iskuvano u supi stvarno jeste gadno. mos da probas da napravis neku salatu od onih sto mesaju x sastojaka pa da dobro podmastis majonezom i pavlakom :mrgreen:. ja belo pilece mesam sa salatom od povrca kao aj malo cistog proteina al nije tolko gadno ko samo....

ja ti lepo kazem, cim osetim piletinu u supi tj pilecu mast ja to ne jedem :bljak: na stranu sto to belo pilece iskuvano u supi stvarno jeste gadno. mos da probas da napravis neku salatu od onih sto mesaju x sastojaka pa da dobro podmastis majonezom i pavlakom :mrgreen:. ja belo pilece mesam sa salatom od povrca kao aj malo cistog proteina al nije tolko gadno ko samo....

ja ne volim da osetim paciju mast.

Gadi mi se.

- - - - - - - - - -

naoravi pilecu salatu
napravi ajmokac
napravi pilav

Sta je to ajmokac?

Cuo sam za to ali ne znam sta je?

ne jedem pacetinu, masna mi sa isto tim pilecim smradom :neutral: kad god se neko potrudi pa napravi pacetinu neko fensi jelo ja smislim x razloga zasto bas danas ne mogu da jedem,a svi misle odusevices se :lol:
al zato masnom jagnjetu i jaretu ne kazem ne :rumenko:

ja ne volim da osetim paciju mast.

Gadi mi se.

- - - - - - - - - -

Sta je to ajmokac?

Cuo sam za to ali ne znam sta je?

http://www.coolinarika.com/recept/812963/
samo kad budes citao ima jedna stamparska greska,umesto pilece belo oni su napisali karabatak :malav:

inace curetina mi mnogo ukusnija od piletine a i ne smrdi tolko na tu gadnu pilecu mast....a navodno je i zdravija jer se valjda manje prodaje pa je ne kljukaju tolko hormonima i kojekakvim glupostima.

i meni se curece meso ne oseca na riblje brasno, a od pileceg hocu da umrem
pilece belo kupujem psima i skuvam im za nekoliko dana vecu kolicinu..kad odvadim za jedan obrok, onda moram rukama da im razmrvim te pilecde grudi i hocu da umrem posle od mirisa koji mi ostane..kao manijak perem ruke sa svim i svacim sto ima intenzivan miris, ne bi li ga otklonila

ne jedem pacetinu, masna mi sa isto tim pilecim smradom :neutral: kad god se neko potrudi pa napravi pacetinu neko fensi jelo ja smislim x razloga zasto bas danas ne mogu da jedem,a svi misle odusevices se :lol:
al zato masnom jagnjetu i jaretu ne kazem ne :rumenko:

Jednom sam u kineskom restoranu porucio "pekinsku patku u karamelu"...

Da vidim sta je to...?

Doneli Kinezi patku malu kao golub, svu braon...

Mislio sam da cu da je celu progutam, Kada hoces vraze: oni prvo jednim ostrim nozem skinuli joj kozu i njome napunili neke palacinke koje su imale u sebi i pekmez od sljiva...

Pojedem ja dve palacinke a ono onda poskidaju deo mesa i stave u nekakvu supu...

Pojedem i to...

na kraju skinu svo meso i pomesaju ga sa polukuvanim povrcem.

To je bio glavni tanjir..

Nisam ni pola mogao da pojedem...:sad2:

Od belog iz supe je odlicna pasteta, mozes staviti unutra koji god hoces dodatak, uvek bude ukusna i izdasna, sto bi rekla moja baba, doduse za torte :))))

- - - - - - - - - -

Domaci pilici ne smrde na koncentrat, al mas' je mas' i jagnjesce zaista jeste jagnjesce :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back