Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кад смо већ код јаја, моје дете запело да за Ускрс купимо у Идеи нојево јаје и да га фарбамо.

Сад сам у неодумици - да ли да да, или да не :think:

Претпостављам да ћемо ипак на крају купити, па нека се она забавља са њим.

Само што ћу вероватно морати да га кувам једно 2-3 сата :zcepanje:

Baba, da kupis unuku nojevo jaje!

Ja mojoj unuki kupujem sve sta ona pozeli.

Vec ima i plasticnu guzu.

Što, ti misliš da se meso pravi u fabrikama ko koka kola?
Btv sve za svog unuka mezimca!

Volim da mislim:lol:

Pih, moram da pojedem malo mesa, vedziju se manda u glavi:mrgreen:, videla radnju sa mangulicama kod Skupstine, ne znam da li su obavezni da imaju neki zig, sertifikat, sta god, neki dokaz da su to sto jesu...? I zaobidji savete o proverenom na selu, ne'am nikog a na celu mi pise "zajebi me":p

Volim da mislim:lol:

Pih, moram da pojedem malo mesa, vedziju se manda u glavi:mrgreen:, videla radnju sa mangulicama kod Skupstine, ne znam da li su obavezni da imaju neki zig, sertifikat, sta god, neki dokaz da su to sto jesu...? I zaobidji savete o proverenom na selu, ne'am nikog a na celu mi pise "zajebi me":p
Pa realno si neiskusna.
Slanina od mangulice ima visok sadržaj omega 3 masnih kiselina(potvrđeno na institutu Batut), a može se poznati po tome jer ima zrnastu strukturu.
Meso, ako je hranjena samo kukuruzom, senom i sl, a da nije koncentrat, ima šmek na divlju svinju i slatkasto je.

Pa ja cu da rizikujem i kupim...i to bas slaninu:mrgreen:

Treba mi za minestrone, za karbonaru, pizzu...uz sve mi se nekako uklapa...to je radnja koja prodaje samo mangulice, ne bi valjda stajalo tako u centru grada da je laz :(
S klopom za mangulice je isto ko i s gorivom i AMG Merc može da ide na benzin od 86-88 oktana, ali...
Mada bolja je mangulica od recimo pijetrena, landrasa, jorkšira itd.
Inače slanina s mladim belim lukom!:zaljubljena:

Pa realno si neiskusna.
Slanina od mangulice ima visok sadržaj omega 3 masnih kiselina(potvrđeno na institutu Batut), a može se poznati po tome jer ima zrnastu strukturu.
Meso, ako je hranjena samo kukuruzom, senom i sl, a da nije koncentrat, ima šmek na divlju svinju i slatkasto je.

Moja mama je bila uverena da slanina sapunjara leci mnoge bolesti.....

Сланина сапуњара + белиЈ лук + домаћа ракијица да те Бог поживи сто година!
А реално и облога од сланине код гушобоље, или код реуме помаже.

ziva istina
meni su zauske lecili tom slaninom
samo sto nisam jela, nego su mi stavljali obloge..od te slanine i od komove rakije..a sa oblogama na tabanima od vinskog sirceta i kukuruznog brasna nam skidali temperaturu..i sestricu smo bronhitis lecili guscijom mascu..
sad kad pogledam, pa ja sam citavo detinjstvo bila lecena alternativno kad zatreba
tako sam i ja svoje dete
ne znam da li smo obe popile dve kutije antibiotika u toku zivota

E, bio sam kod nekih Mađara u VO, fini ljudi, i pričamo o Vaskrsu i kažu oni meni da farbaju jaja u šunki. Dobro, nisam se raspitivao, mora da je od nadimljene kore ili šta znam, a i nešto me spec. ni ne zanima...

PS i ja ću da pravim onaj krem od banana i poređeću na piškote kao Kresuljak, baš je lako.

ziva istina
meni su zauske lecili tom slaninom
samo sto nisam jela, nego su mi stavljali obloge..od te slanine i od komove rakije..a sa oblogama na tabanima od vinskog sirceta i kukuruznog brasna nam skidali temperaturu..i sestricu smo bronhitis lecili guscijom mascu..
sad kad pogledam, pa ja sam citavo detinjstvo bila lecena alternativno kad zatreba
tako sam i ja svoje dete
ne znam da li smo obe popile dve kutije antibiotika u toku zivota
И зечија маст ако се трн заглави у кожи, нпр ти пакосни морски јежОви и тако то.
Мсм ово за зечију маст је тачно, може чак и Бокица да потврди да не буде после како ја претерујем, ионако ме Камајло напао за зеРцове(уствари куниће).

- - - - - - - - - -

mi jedemo samo domaću slaninu koju prave moj tata i mm. uvek ima i table dve sapunjare, ali ja je nikad ne koristim. mam je na nešto potroši, meni je mnogo masna
Ми доста једемо сланине и мислим да је квака у пресној храни.
Просто осетим(о) потребу за масним.

S klopom za mangulice je isto ko i s gorivom i AMG Merc može da ide na benzin od 86-88 oktana, ali...
Mada bolja je mangulica od recimo pijetrena, landrasa, jorkšira itd.
Inače slanina s mladim belim lukom!:zaljubljena:

Ako se u nesto manje razumem od mangulice to su kola i benzini:lol:

Pronasla sam neki sajt, just organic, imaju organske pilice, jaja, meso, povrce...i besplatnu dostavu, jejiiiiii...

...tako su resene muke jedne zene koja ne ume da odabere svinjce za sebe:)

ja sam gledala kao dete kako moja baba kolje kokosku
prvo je zavrti kao propeler na helikopteru, a onda je osamucenoj samo sekirom odsece glavu i ubaci je u gomilu drva
znaci to mi je trauma za ceo zivot
ne treba ni pricam da tu kokosku nisam jela
ja sam isto kad sam bila mala imala priliku da vidim kako kolju pilice i svinje i mislim da su sva deca ostala u soku posle klanja kokoski doduse svako iz razlicitih razoga :lol: meni je ostalo u pamcenju kako odvojena glava i dalje trepce i pokusava da kokodace a telo na svoju ruku i dalje trci u krug :neutral: tad sam naravno bila previse mala da bih imala bilo kakvu ideju o nervnom sistemu, al da sam kojim slucajem bila sklona religiji verovatno bih to prilisala necastivom :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back