Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znaci, ovo sanse nema da ne bude ukusno!
samo jos da se ispece :ceka:

018-1.jpg

020-1.jpg

to moze da bude interesantno za decu, za deciji rodjus il sta ja znam, znate one sendvice sto im prave pa naprave u tanjiru svasta, zivotinje, cvece itd
mada generalno se slazem, nepotrebno je i malo degute ako je za odrasle...
lepsi mi je klasicni aranzman

to moze da bude interesantno za decu, za deciji rodjus il sta ja znam, znate one sendvice sto im prave pa naprave u tanjiru svasta, zivotinje, cvece itd
mada generalno se slazem, nepotrebno je i malo degute ako je za odrasle...
lepsi mi je klasicni aranzman

meni se ne svidja uopste igranje sa hranom
cak i kad su deca u pitanju
mislim da treba od malih nogu da se nauce da hrana sluzi za jelo, a ne za igranje
jedno je ukusno spremljen i lepo postavljeni obrok, a drugo je ovo
skocila sam i na temi koju je vanda davno postavila kad smo polemisali o upotrebi jestivih namirnica u svrhu necega kroz sta deca u skoli pokazuju svoju kreativnu stranu
skroz mi je neukusno da sto saul kaze bogohulimo hranu, dok toliko ljudi ceprka po kontejnerima da bi preziveli
na zalost vise ne moramo da spominjemo somaliju u tom kontekstu, jer je ta nemastina dosla i na nasa vrata

- - - - - - - - - -

...što bre dive...:(

1380218_739979456023251_949518122_n.jpg

ne znam minon..meni se samo zgrci nesto u zelucu kad vidim da se iko igra hranom

mislim da treba od malih nogu da se nauce da hrana sluzi za jelo, a ne za igranje
skocila sam i na temi koju je vanda davno postavila kad smo polemisali o upotrebi jestivih namirnica u svrhu necega kroz sta deca u skoli pokazuju svoju kreativnu stranu
skroz mi je neukusno da sto saul kaze bogohulimo hranu, dok toliko ljudi ceprka po kontejnerima da bi preziveli
na zalost vise ne moramo da spominjemo somaliju u tom kontekstu, jer je ta nemastina dosla i na nasa vrata

- - - - - - - - - -

ne znam minon..meni se samo zgrci nesto u zelucu kad vidim da se iko igra hranom
ode ti predaleko s kontejnerom
pa mislilila sam da se podrazumeva da to sto naprave to i pojedu ;)
msm ne znam zaista ko je u danasnje vreme toliko blesav da da nekome pola frizidera na izvolte i da posle to izvrne u kontejner...
meni je sama ideja suvisna, kao dekoracija, jer ima daleko svedenijih i lepsih
a uopste ne shbatam to kao puko igranje, kuvanje jeste za neke vid umestnosti i kreativnog ispoljavanja, i ako od toga naprave nesto jestivo, ja sam za...

ako krenemo s kontejnerom i somalijom, oticicemo predaleko, jer se ta filozofija moze primeniti na sve
tipa sto se vozas i trosis bezin i unistavas okolinu ako mozes da sednes na bajs
zasto kupujes markiranu garderobu ili kozne cipele i torbe ako mozes da se obuces u second handu i nosis fake kozu
zasto kupujes patike koje prave jadni vijaetnamci po ceo dan za pola kiflezasto ne zrtvujes jedno putovanje da bi nekom bolesnom detetom omogucila brze lecenje
itd itd
mozemo tako do sutra
kada se krene o gladnima u somaliji, nije neciji okrajak bacenog hleba jedini krivac....
to je mnogo vise faktora akumuliranog i opste nebrige...
pri tome uopste sebe ne izdvajam kao ne znam kakvog dobrotvora
pomognem ponekad, ali nista spektakularno i krupno, niti smatram sebe majkom terezom....

evo jedne svetinje
taman malo pre nego sto ruckamo i napunimo stomake, pomognemo nekome, konkretno
mala je poznanica, tj njeni roditelji su poznanici i zive u komsiluku moje drugarice
treba im mnooogo para...
10176176_10203256334865877_6808206228959625061_n.jpg

tema: sarmice sa zeljem, kao sto je obecano...

- - - - - - - - - -

u pravu si. nekome je i obican zalogaj pusti san. a nije ih malo

svako ko se prejeda ili se razbacuje hranom ili ne postuje hranu, svako takav je uvreda za covecanstvo. i poremecaj drustvene ravnoteze.

Auh koji pogledi na hranu :lol:
Ja uvek rado aranžiram hranu na svakakve načine. Prosto lepše i rađe jedem kad mi hrana izgleda dobro i na oko :aha:
Naravno hrana služi da bismo jeli, ali isto tako za dečiji rođendan npr. ili slavu nećeš videti samo veknu hleba kao slavski kolač, uvek je lepo aranžiran. Nećeš videti pogotovo na dečijem rođendanu samo tortu sa preko šlagom, i još puno takvih primera.
Naravno da se sve to i pojede, to se podrazumeva :aha:

u pravu si. nekome je i obican zalogaj pusti san. a nije ih malo

svako ko se prejeda ili se razbacuje hranom ili ne postuje hranu, svako takav je uvreda za covecanstvo. i poremecaj drustvene ravnoteze.

sigurno se moliš nad svakim obrokom i zahvaljuješ na svakom zalogaju...

ne znam osobu koja se bar nekoliko puta godišnje ako ne mnogo češće ne ponaša neodgovorno prema hrani

da se razumemo, ja izuzetno cenim hranu, ne volim ni bacanje, a posebno mršćenje nad hranom ne volim ovo, ne volim ono; ali sad su svi dobri samarićani i staršno pažljivi

moji ukucani se ne mole pre obroka,ja jos nikog nisam otrovala :kez:
mama pekla palacinke,dok sam zavrsila telefonsi razgovor,ostale mi samo dve :rida: bolje da mi nisu nista ostavili,ovo je tek da se zasladim,a da se ne zadovoljim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back