Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Данас нека риба, (видећемо шта свеже има у понуди успут) и блитва са куваним кромпирићима, лимуновим соком и маслиновим уљем.

За рибу је, наравно, задужен муж, за блитву ја.

А госпођица би могла после да баци неку палачинкицу, ако буде расположена.

Данас нека риба, (видећемо шта свеже има у понуди успут) и блитва са куваним кромпирићима, лимуновим соком и маслиновим уљем.

За рибу је, наравно, задужен муж, за блитву ја.

А госпођица би могла после да баци неку палачинкицу, ако буде расположена.

i kod mene.

navukla sam se na blitku najstrasnije, obozavam je

zapravo 3...i mozes da crknes sto se meni moze da jedem kada hocu i sta hocu. :mrgreen: a ti nastavi da zivis na biljkama da se ne bi udebljao. :lol: obicno nocu jedem upravo meso i salate, a ne ugljene hidrate, a razbijam po teretani. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

doduse danas sam preskocila meso...pilo mi se mleko. :D

- - - - - - - - - -

kamael lepo priznaj da ti licno imas problem sa varenjem i neki strah od bolesti ili cega vec, pa zivis iskljucivo na tim biljakma. a u osnovi svih strahova je strah od smrti...tako da ti se zapravo plasis riknjavanja. pa nece te biljke spasiti od onog konacnog sto nas sve ceka. :lol:

Ko samo pase na kraju se pretvori u kozu.

Tema, ne kuvam. Mada bih mogla nešto brzo&lako za vikend. Možda povrće sa soja sosom. Hm:think:

Ja kupila juče filete oslića i 'oću-neću sinoć da ih spremam za danas, pa na kraju nisam, brzo ide, bolje danas sveže kad dodjem s posla, pa sam ih samo stavila u frižider. I odrmznuće mi se skroz. Da li će uopšte nešto ostati od njih? Jel vi to odmrzavate?

Ja kupila juče filete oslića i 'oću-neću sinoć da ih spremam za danas, pa na kraju nisam, brzo ide, bolje danas sveže kad dodjem s posla, pa sam ih samo stavila u frižider. I odrmznuće mi se skroz. Da li će uopšte nešto ostati od njih? Jel vi to odmrzavate?

ja sam nekada kupovala i potpuno sam razocarana onim sto od njih ostane
od tada kupujem samo hoki sa sve kostima

- - - - - - - - - -

idite do matijevica ima jeftin losos 250g za 200 din,istice mu rok trajanja valjda nije po treci put:sad2:

joj meni je dovoljno samo da cujem matijevic, pa da predjem na drugu stranu ulice

Danas sumanut paket piletine od svekrve - batak, nadbatak i krilce, u kari sosu sa šargarepom i mladim krompirićima a sve u rerni.
Salata zelena u nekoj već kombinaciji, imam svega.
I spua mešana, juneća-pileća, kad već nemam fazana a ni kengura :)))

Za desert ako nekome baš bude do toga ima crne čokolade a i to je previše za nas debeljkoviće :)))

- - - - - - - - - -

Kad smo kod ribe, znam da nije petak sutra, al idemo kod maman na pastrmku <3

ćorba od zelja
faširane
grašak-pire

- - - - - - - - - -

Danas dinstane pečurke (šampinjoni) i zelena salata.

Kako vi ostali spremate pečurke - da li ih samo izdinstate, stavljate neke dodatke, pravite sos ili...?

oprane pečurke na listiće
na zagrejano ulje
so biber muskantni orah mirodjija kašika senfa
pavlaka individualno

- - - - - - - - - -

А пази, ја читам пире лосос и питам се, зашто да упропасти дивну рибу правећи од ње пире или паштету :zcepanje:

Стављај зарезе, Ђоле :evil:

pašteta od lososa nikako ne bi bila upropaštavanje
al je skupa delicija :(

- - - - - - - - - -

cicak..ovo je tema sta ti kuvas a ne sta ti mama kuva :rtfm:

:mrgreen:

vidim da se ovde često sprema spanać ili samo spanać
i to nekako napišu da meni zvuči pretenciozno kao da se sprema fazan
:confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back