Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Та аномалија да се превазиће још ове сезоне док потомкиња превазиђе грчеве.
Меда нека буде инструктор!:hahaha:

Poznavaoče, znam da se hraniš presnom hranom i piješ nekuvano mleko, pa me zanima koliko dugo može u frižideru da stoji nekuvano mleko. Možda znaš iz iskustva?

Poznavaoče, znam da se hraniš presnom hranom i piješ nekuvano mleko, pa me zanima koliko dugo može u frižideru da stoji nekuvano mleko. Možda znaš iz iskustva?
Ми од ћалета узимамо козије и овчије сваки други дан и не квари се током та два дана(овчије се одмах кисели, а укисељено може да стоји и по недељу дана), а кравље повремено кад нема, или недовољно има ова два млека од једне жене једном недељно(3 пута по два литра у флашама од КК, али одмах преспемо у емајлиране посуде које су поклопљене.
Издржи недељу дана у фрижидеру.

ja mislim dA se mleko mora prokuvati i tada moze da stoji par dana,
kontam jedino sveze da moze da se zamrzne, posto mi dovucemo onog s golije u kesama i zamrzavamo
Као и мајчино млеко тако и кравље има антитела(додуше антитела оптимална за телад) и због тога је делом антисептично.
Кад се скува антитела предају меч и уствари млеко иако више нема бактерија унутар себе постаје осетљивије на бактерије из ваздуха које сада могу неометано да бујају.
Као и мед, антисептичан је до бола пресан, али пастеризован је уби боже.
То говорим зато јер су полудели Амери увели под обавезно пастеризацију меда.
А и ВИНА!!!!:eek:

Ako je presno to znaci da biljke ili meso ne prolaze proces obrade. Ovo sto ti radis nije presno ni zdravo. To mleko se preradjuje u organizmu zivotinje i to mleko priroda nije namenila ljudima, vec za mladunce te zivotinje.

Presno znaci zivo. Ubrano i sveze. Kako se uvidja, to je moguce jedino sa prirodnom hranom za coveka, biljnom. Ko jos jede zivo meso?

PRESNA HRANA ZA PODMLADJIVANJE I ULEPSAVANJE

Gotovo cela populacija pati od hronične dehidratacije. Dobra hidratacija povećava snagu imunog sistema. Hidratacija je najvažniji faktor koji održava naša hidriranim i elastičnim. Živimo u toksičnom svetu i treba da obratimo pažnju da u sebe unesemo vodu bez toksina. Po Dr.Gabrijelu Kazensu, sveža izvorska voda sa mesta odakle izlazi iz zemlje je voda idealnog porekla......

http://www.balansmedika.com/terapije/ishrana

Poslednja izmena:
Ako je presno to znaci da biljke ili meso ne prolaze proces obrade. Ovo sto ti radis nije presno jer to mleko se preradjuje u organizmu.
Где би се иначе прерађивало?
Presno znaci zivo. Ubrano i sveze. Kako se uvidja, to je moguce jedino sa prirodnom hranom za coveka, biljnom. Ko jos jede zivo meso?
Предатори, сваштоједи...
Иначе шунке, пршуте, сланине, кобасице, татарски бифтек...
PRESNA HRANA ZA PODMLADJIVANJE I ULEPSAVANJE

Gotovo cela populacija pati od hronične dehidratacije. Dobra hidratacija povećava snagu imunog sistema. Hidratacija je najvažniji faktor koji održava naša hidriranim i elastičnim. Živimo u toksičnom svetu i treba da obratimo pažnju da u sebe unesemo vodu bez toksina. Po Dr.Gabrijelu Kazensu, sveža izvorska voda sa mesta odakle izlazi iz zemlje je voda idealnog porekla......

http://www.balansmedika.com/terapije/ishrana
Ћао Камаеле, јел сунце пржило данас?

Moj deda drzi krave u selu I cesto nam donose mleko.
Ali skoro uvek danasnje, eventualno sinoc pomuzeno(ili donesu mami a ona meni tek sutra),
Ali kuvamo ga odmah I dva dana max tri u frizideru.

Majcino mleko moze 24 sata na sobnoj temperaturi
3 dana u frizideru
I 6 meseci u zamrzivacu

Као и мајчино млеко тако и кравље има антитела(додуше антитела оптимална за телад) и због тога је делом антисептично.
Кад се скува антитела предају меч и уствари млеко иако више нема бактерија унутар себе постаје осетљивије на бактерије из ваздуха које сада могу неометано да бујају.
Као и мед, антисептичан је до бола пресан, али пастеризован је уби боже.
То говорим зато јер су полудели Амери увели под обавезно пастеризацију меда.
А и ВИНА!!!!:eek:
Ma koji ce mi antitela od krave....

Moj deda drzi krave u selu I cesto nam donose mleko.
Ali skoro uvek danasnje, eventualno sinoc pomuzeno(ili donesu mami a ona meni tek sutra),
Ali kuvamo ga odmah I dva dana max tri u frizideru.

Majcino mleko moze 24 sata na sobnoj temperaturi
3 dana u frizideru
I 6 meseci u zamrzivacu
Пробај експеримента ради само један деци пресног млека дневно.
Нема неке опасности ни за тебе, ни за грчиће код малецке, укус пресног млека је непоновљив, временом се навучеш ко наркоман.

Ma koji ce mi antitela od krave....
Она држе млеко непоквареним.
А ако млеко скрене с правога пута оно ускисне слично сремском сиру(који се зато и зове још самокис), док покварено, скувано млеко ужасавајуће кандише.
Осим тога приликом кувања пуцају ланци протеина у млеку услед чега исти постају нефункционални и слаби апсорпција калцијума и фосфора.
Код ,,примитивних" народа који још нису открили кување млека нема остеопорозе.

Пробај експеримента ради само један деци пресног млека дневно.
Нема неке опасности ни за тебе, ни за грчиће код малецке, укус пресног млека је непоновљив, временом се навучеш ко наркоман.

Meni je lepo.
Probala sam milion puta.

Ali ga ipak kuvam. Navika valjda.

Meni miris domaceg mleka, kuvanog ili ne, ne moze da se poredi sa kupovnim.
Ovo kupovno mi je voda.
O ukusu da ne pricam.

Dok npr.mm ne pije domace, kaze prejako mu. :roll:

Meni je lepo.
Probala sam milion puta.

Ali ga ipak kuvam. Navika valjda.

Meni miris domaceg mleka, kuvanog ili ne, ne moze da se poredi sa kupovnim.
Ovo kupovno mi je voda.
O ukusu da ne pricam.

Dok npr.mm ne pije domace, kaze prejako mu. :roll:
Мада поштено да речем сви смо ми одрасли на пресном млеку наших мајки.
Чак и мучени Камајло.
Бтв битно је да је крава здрава(вид, вид, ово се и римује!!!:super:), а мој искусни отац који је 45 година несебично изгарао као вет тврди да данас практично и нема туберкулозних крава што је главна контраиндикација пресном млеку.

Poslednja izmena:
MLEKO KRAVE JE ZDRAVO I KORISNO ALI ZA TELE

Priroda je udesila jedan savršen mehanizam za hranjenje svih sisara u najmlađem uzrastu. A to je dojenje.
Kada mladunci odrastu, prelaze na čvrstu hranu i tada dojenje prestaje jer prestaje i potreba za tom vrstom hrane.
To je sasvim jasno i logično životinjama, ali ljudima očigledno nije, jer su sebi uvrteli u glavu da život i zdravlje njih i
njihovih potomaka vise o koncu ako svakodnevno ne konzumiraju kravlje mleko .

Utvrđeno je da kravlje mleko utiče na pojavu (ili pogoršanje) nekih bolesti: arteroskleroze, ciste na jajnicima,
mioma materice, a kod dece koja svakodnevno koriste ovu namirnicu primećene su razne alergijske reakcije,
tromost, hroničan umor i problemi sa učenjem.

- - - - - - - - - -

Kravlje mleko ima puno proteina, (tri puta više od majčinog).
Taj višak ne dozvoljava ljudskom organizmu apsorciju gvožđa i kalcijuma.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back