- Poruka
- 63.764
I kod nas se to pravi cesto. Mi ga zovemo musaka.
Е, па не стављају се у мусаку кувана јаја и кобаје.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bome mi stavljamo

Meni je žao što se "starinski" kolači prave sve ređe i polako "izumiru" u većini kuća. Retko gde ćete poslužiti čupavcima (koje smo kao deca tamanili) ili orasnicama a da nisu kupovne? Retko ko i slatko kuva.
Ništa lepše ne miriše od domaće lenje pite ili salčića ili bakinih suvih kiflica sa orasima.
Ponekad prelistavam svesku sa receptima pokojne bakute i svaki put se smejem na "pišinger štangle" ili "crnac tortu"Sve su to torte koje imaju minimum 3 kore i puuuno jaja i oraha, puter i čokoladu. A ko još danas ima volje da se maje po kuhinji pet sati zbog jedne torte? retko ko. Lakše je otići u poslastičarnicu i poručiti svakom parče torte po želji.
- - - - - - - - - -
I još me ubeđuje da su to salčići
Na stranu što margarin ne volim ni na slici da vidim, gde god mogu umesto njega koristim puter ili domaću mast, ali tvrdiš da je salčić a izbaciš salo pod devizom "nema da se nađe" i onda izjaviš da su isti kao originalni, kako da ne![]()
a nije mi neukusno

Kod nas je musaka red krompira, red udinstanog mlevenog mesa i luka, a na kraju zaliješ umućenim jajetom i mlekom.
Mada sam originalni recopis zamenila zdravijom varijantom sa grilovanim tikvicama, mlevenom junetinom dinstanom sa mladim lukom i kuvanom blitvom. I bez jaja i mleka preko.
A medaljoni su šta?
Stalno se zbunim oko pomenutog jela pošto u nekim restoranima kada naručiš recimo pileći medaljon dobiješ faširanu šniclu od mlevene junetine a u drugom parče piletine uvaljano u začine i ispečeno.
Teleći medaljoni mu dođu teleća šnicla udinstana sa nečim.
Jedan naziv a različita jela![]()
Prvo je odlično postuskršnje jelo kad ostane puno kuvanih jaja.

koliko je meni gadan taj margarin, ne znam da li je velika razlika u ceni kod nas kad se toliko koristi, ali bas zato ne jedem po poslasticarnicama jer oni po pravilu trpaju margarinLakše je otići u poslastičarnicu i poručiti svakom parče torte po želji.
- - - - - - - - - -
I još me ubeđuje da su to salčići
Na stranu što margarin ne volim ni na slici da vidim, gde god mogu umesto njega koristim puter ili domaću mast, ali tvrdiš da je salčić a izbaciš salo pod devizom "nema da se nađe" i onda izjaviš da su isti kao originalni, kako da ne![]()
takodje uvek citam sastojke svega sto nije voce/povrce jer ako nadjem margarin - ni to ne kupujem.kad god napravim neki kolac uvek cu lepo da stavim puter....doduse sad slabo i pravim, jer ako nema ko da pojede (neko slavlje ili nesto) necu ni da pravim... najveci broj ljudi oko mene trenutno skoro u opste ne jede slatko...a meni pravljenje kolaca omijena kuhinjska aktivnost
((Bome mi stavljamo

Bome vi pojma nemate.
Aj i ja da kazem koju pametnu.![]()

Pile dusmanko... nikad ti oprostiti necu one knedle sa nugatom... nikad!!!
Muz ce me ostaviti zbog njih...![]()

Pile dusmanko... nikad ti oprostiti necu one knedle sa nugatom... nikad!!!
Muz ce me ostaviti zbog njih...![]()