Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko voli crnke, neko plave boje, a ja jadan šta ću, volim obadvoje? lolol

E, jeo sam pečeno pile usred noći, osvetljen samo svletlošću lapme iz rerne. A ono mlako, lepi se za prste i krompir ostao u moci, a nije se natopio. Šta da ti pričam.

Pa ti si Razvi trudan?:eek:

- - - - - - - - - -

Kako da spremim pileca krilca?
Nesto novo?! Imate ideju

Mariniraš ih, umočiš u smešu začina I ispečeš u rerni na pek-papiru.

Ja sam zamislila scenu,i tebe u gaćama ispred rerne,sa ulepljenim prstima...:lol:

Odoh,počela sam od ranog jutra da lupetam...:rumenko:

ja zbog toga sta si ti zamislila danas necu moci da rucam :(
a sad kajmak ! sa jednog skidanja bilo ga je za 3 parceta hleba,debelo namazana,mladje dete je ispljunulo zalogaj u saku:evil: a stariji je u slast pojeo.na kraju je rekao da bi bolje bilo da sam ostavila da odstoji jos jedan dan u frizideru,da je premlad,al da pravim novi
nego opet imam pitanje,domacica rece da se skine kajmak,pa sutra opet...
ja sam sinoc skinula,pa opet kuvala mleko,pa sam jutros skinula kajmak.da li sam trebala da ga opet kuvam,il bi se kajmak pojavio i bez ponovnog kuvanja?

Ja ne skidam kajmak više puta sa istog mleka. Kupim 1,5l mleka, toliko može da stane u ono lonče što pišti, skuvam, pa stavim u frižider. Skinem kajmak kada se stegne, mleko potrošim, uveče kupim novo, pa iz početka. Uglavnom bude puna velika šolja za belu kafu od tri puta, tj. od 4,5l mleka.

znala sam da se plaite na razvigora :D
muskarci koji znaju da kuvaju uvek su bili sexy, a tek ovi sto u gacama jedu lepljivo pilence, naguzeni nad sporetom :zper:
hahahaha

mi danas opet kupusa :mrgreen:

To samo dobre ribe se na mene pale i koje nemaju komplex moje kulinarske veličine lol Pa, istina je...

E, kupusa ćemo mi u nedelju ako ne budemo otišli na izlet u NS, što zavisi od vremena. Našao sam i restoran gde ćemo da jedemo, mislim da se zove Kamelot, kod Sajma je negde ;)

Piwe, srećom još se ne primećuje, a ja stidna :rumenko:

ja kupila mleko u kesi,2 komada da napravim deci kajmak :mrgreen:
jel ima neka posebna fora na koju treba da obratim paznju pri kuvanju,osim da je u sirokoj serpi/jel treba samo da provri,ili da se duze kuva,jel treba da mesam...?

Mi to zovemo skorup...

Juče sam na crnom luku i praziluku izdinstala kockice belog mesa, dodala pelat da ukrčka, malo aleve,jednu tikvicu i karfiol...
Ukusno i zdravo...
Moram da pazim da ne narušim liniju do venčanja :)

Nego, pominjale ste pohovane tikvice i pohovano meso iz rerne..i ja bih da probam. Je l se taj poh ne zalepi ispod?

Mi to zovemo skorup...

Juče sam na crnom luku i praziluku izdinstala kockice belog mesa, dodala pelat da ukrčka, malo aleve,jednu tikvicu i karfiol...
Ukusno i zdravo...

Nego, pominjale ste pohovane tikvice i pohovano meso iz rerne..i ja bih da probam. Je l se taj poh ne zalepi ispod?

ne zalepi, peces na pek papiru
meni se svidjaju tako peceni samo nugatsi..marinirano meso u maslinovom ulju uvaljas samo u mix prezle i parmezana
ne svidja mi se kad se spremi klasican poh - jaja,brasno prezle..bude mi gumasto..mojima se svidjaju takve tikvice, ja ih sa jajima sigurno tako vise necu spremati
super su ti cufte iz rerne..

Ja ne skidam kajmak više puta sa istog mleka. Kupim 1,5l mleka, toliko može da stane u ono lonče što pišti, skuvam, pa stavim u frižider. Skinem kajmak kada se stegne, mleko potrošim, uveče kupim novo, pa iz početka. Uglavnom bude puna velika šolja za belu kafu od tri puta, tj. od 4,5l mleka.
onda ja to nisam dobro razumela:rumenko:
Mi to zovemo skorup...

da,da skorup ako si djetic
ako nastavis da pricas te crnogorske reci,moracu da idem da se tusiram:zper::rumenko:

- - - - - - - - - -

inace sedim za kompom i odvajam debele peteljke od zelja,meso je vec udinstano i kupljueno je ovcije kis mleko,bice sarmice

Mi to zovemo skorup...

Ukusno i zdravo...

A čuo sam za izraz skorupača, znači to su one što prave kaymak od kupovnog mleka lol

Skorupača.

ne zalepi, peces na pek papiru
meni se svidjaju tako peceni samo nugatsi..marinirano meso u maslinovom ulju uvaljas samo u mix prezle i parmezana
ne svidja mi se kad se spremi klasican poh - jaja,brasno prezle..bude mi gumasto..mojima se svidjaju takve tikvice, ja ih sa jajima sigurno tako vise necu spremati
super su ti cufte iz rerne..

U super, sve ću da isprobam...Posebno mi se svidja ovo s parmezanom, obožavam ga...Letos u hotelu je za svaki obrok stajala prepuna ogromna činija, skoro ko žardinjera..i dok su svi tamanili školjke, puževe,losose, ja se davila u šapgetama i svemu ostalom na šta može da se pospe...
Najviše volim da koristim rernu, lepo složiš, gurneš i gotovo..
Hvala Dive!

- - - - - - - - - -

onda ja to nisam dobro razumela:rumenko:

da,da skorup ako si djetic
ako nastavis da pricas te crnogorske reci,moracu da idem da se tusiram:zper::rumenko:

- - - - - - - - - -

inace sedim za kompom i odvajam debele peteljke od zelja,meso je vec udinstano i kupljueno je ovcije kis mleko,bice sarmice

Ju, stvarno? Nisam imala pojma, a nemam nikog odande, niti u familiji...
Od malena znam da sam mrzela to s mleka i da to u kući zovemo skorup...
Repka za tuš..

- - - - - - - - - -

A čuo sam za izraz skorupača, znači to su one što prave kaymak od kupovnog mleka lol

Skorupača.

Ma jok, to ti je skoro pa glupača = skorupača...:mrgreen:

e ocigledno sam danas u disbalansu...:roll:
baba sa pijace je mafijas,prodala mi je vezu zelja u kojoj su spoljasnji listovi relativno siroki,a unutrasnji su po 7 cm
znaci kuva se musaka od zelja

meni je nekad zao tih bakice, a nekad bi im nanu naninu
sta da imas goste koje si povala ono bas na sarmice..pa jel problem staviti vece skuplje, manje jeftinije..sve ce da se proda..a ne ovako, podmuklo zavuce, izmesa lisce da bi ucarila 100-200din..a neciji zmu ako je impulsivan ce da baci tanjir sa stola jer je sarma raspad i nije sarma nego musaka..
neke zene ce zbog toga da zavrse u urgentnom izbodene nozem i u sigurnoj kuci ako budu imale srece :sad2:

meni je nekad zao tih bakice, a nekad bi im nanu naninu
sta da imas goste koje si povala ono bas na sarmice..pa jel problem staviti vece skuplje, manje jeftinije..sve ce da se proda..a ne ovako, podmuklo zavuce, izmesa lisce da bi ucarila 100-200din..a neciji zmu ako je impulsivan ce da baci tanjir sa stola jer je sarma raspad i nije sarma nego musaka..
neke zene ce zbog toga da zavrse u urgentnom izbodene nozem i u sigurnoj kuci ako budu imale srece :sad2:
zato ste se trebale udati za lalu :D

uostalom, zar ne znate kako da se izvucete iz nemile situacije kad vam zagori rucak ? ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back