Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јао што ја волим његушки сир, уффф.....мљац.

Опет сам гладан, ова трудноћа ме уби, погибе јадан од ждрања :))))

Он вам је између качк. и тврдог белог старог сира, а около восак, па у колут, а диван, мирише..па врућ прави кукурузни хлеб, ал прави, да иде вода на уста и пршут. Е, нема га насвјет...

Poslednja izmena:

Он вам је између качк. и тврдог белог старог сира, а около восак, па у колут, а диван, мирише..па врућ прави кукурузни хлеб, ал прави, да иде вода на уста и пршут. Е, нема га насвјет...

:eek:

žmu skuvo gulaš od junećeg srca..razvalili smo se...:zaljubljena:

odo sad da umesim kiflice aždajama za večeru...:mesi:

ja utorak od svinjskih. nema govedjih nigde. al' nebitno, bice mljac, mljac.

@tema sto sma klopala sinoc dobru proju

8 soljica belog brasna, 4 soljice kukuruznog. 8 soljica vode, malo praska za pecivo, dve soljice ulja. to je osnova. stavljena je unutra jos seckana gronik slanina. za neupucene to je ona bela slanina bez mesa. sto je fora ostala proja socna i ujutro. od te mere izadje otprilike dva pleha za mafine, onaj obicni kalup.
onako vruca sa kajmakom odozgo.

znam i ja da je lakse... al ove godine sam resila da probam da smotam sarmice... Bice cirkus :lol:

jednom sam smotala sarmice od zelja i nikad vise. i onako s ene menja ukus dal su redjane ili motane.

oh gnušam se od ljudi
koji slažu zelje i fil
umesto da motaju sarmice
gnušam se i i od ljudi koji viljuškom izgnječe sarmice sa kisleim mlekom
msm mogli smo sve da rokemo u lonac i napravimo bućkuriš

ah sutra ja kuvam
msm kuvam
biće fašiane i pire

ja roknem kiselo mleko. :mrgreen:

Ja ne skidam kajmak više puta sa istog mleka. Kupim 1,5l mleka, toliko može da stane u ono lonče što pišti, skuvam, pa stavim u frižider. Skinem kajmak kada se stegne, mleko potrošim, uveče kupim novo, pa iz početka. Uglavnom bude puna velika šolja za belu kafu od tri puta, tj. od 4,5l mleka.

kakvo ti je to mleko. takvo ja imam samo u secanju. od ovoga sto kupujem mozes da osedis cekajuci kajmak. mada i ne kuvam ga nikada, probala jednom, videla nema kajmaka i razocarala se.

...i ja, i ja :D

..e ima na pijaci, ja se uverila kod onih zena sto prodaju sir i kajmak,moze da se naruci i mleko i surtuka i sta god....nisam doduse pitala koliko je, ali ima....

mislis ono malo njih sto prodaje na bb?
pijaca nam je bas mala, ima voce, povrce, ribarnice, ima cak i par mesara, ali vidikovacka ima puno veci izbor i imaju halu za suve i mlecne proizvode, ko i kalenic. moracu cesce na vidikovac za neke zabavne stvari.

ja inace mnogo volim vidikovacku pijacu i oko praznika i vikendom. :lol:

sad me ona gronik slanina podsetila na leksikone kada smo bili u osnovnoj. bilo je sramota odgovoriti na pitanje sta volis da jedes (omiljena hrana), bilo sta drugo osim pomfrita i u meku. kako smo bili iskomplexirani ko dec ybt. msm, nema veze sa temom, al' mi to pada na pamet.

zato ste se trebale udati za lalu :D

uostalom, zar ne znate kako da se izvucete iz nemile situacije kad vam zagori rucak ? ;)

Ja se ove godine udajem za lalu..taj ni neće da jede sarmice od zelja...

- - - - - - - - - -

A gde da ga kupim?

mislis ono malo njih sto prodaje na bb?
pijaca nam je bas mala, ima voce, povrce, ribarnice, ima cak i par mesara, ali vidikovacka ima puno veci izbor i imaju halu za suve i mlecne proizvode, ko i kalenic. moracu cesce na vidikovac za neke zabavne stvari.

..ne, vec na Vidkovackoj ima svega...sve moze da se naruci, ja tamo kupim povremeno mladi sir i kajmak kad idem kod dece jer tamo nema tog mladog kao kod nas,
nasla sam neke dve sestre sa Uba, ciste uredne i sve im je savrseno....od brkatih baba ne kupujem nista od toga kao ni od muskih prodavaca...ne znam zasto al ne mogu...

ja inace mnogo volim vidikovacku pijacu i oko praznika i vikendom. :lol:

sad me ona gronik slanina podsetila na leksikone kada smo bili u osnovnoj. bilo je sramota odgovoriti na pitanje sta volis da jedes (omiljena hrana), bilo sta drugo osim pomfrita i u meku. kako smo bili iskomplexirani ko dec ybt. msm, nema veze sa temom, al' mi to pada na pamet.

ima na tarzaniji text
kao svi smo pisali omiljeno jelo: pizza, omiljeno piće: coca cola :lol:
a pritom od pice smo vidjali pogaču od dva prsta sa gumenim kečapom i parizerom ozgo
a od soka step sokiće na razmućivanje :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back