Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ja nemam ni u sta da stavim to sirce,posto se danas bas ukuvalo mleko,pola je isparilo,a sad sam nesto citala,kaze skines kajmak,pa opet stavis da se kuva i opet skines kajmak...

- - - - - - - - - -

i onda ti se sve ukvari

aj ti ujutro natakari fino onu bluzu sa stipaljkama, uzmi korpu i idi na pijacu
kupi kajmak, posluzi familiji i ko svaka normalna zena pitaj - i kakav je kajmak sto je mama pravila? : )

pa ja nemam ni u sta da stavim to sirce,posto se danas bas ukuvalo mleko,pola je isparilo,a sad sam nesto citala,kaze skines kajmak,pa opet stavis da se kuva i opet skines kajmak...
- - - - - - - - - -
i onda ti se sve ukvari
Dok su mojoj kumi donosili svakodnevno mleko sa sela ona je tako, svaki put pokupi kajmak, posoli malo i tako danima skuplja. A kako ces ti na brzaka ne znam. :lol:

e evo slike sa jednog rodj,samo da vidite kako ja tamo uzivam
199148_1882966283871_1803796_n.jpg

Pa ne, mislim da se pokupi sa mleka. Moja svekrva je u prošlom veku, dok smo imali kravu, sa nekuvanog mleka skidala kajmak, pa od njega pravila puter. Ali to treba puno mleka za malo putera.

Ja sada, kada nemamo kravu nego kada kupim mleko kod nekog ko ima kravu, sa skuvanog, koje je prenoćilo u frižideru, pa se kajmak stegao, skinem u šolju. I tako 2 - 3 puta, pa onda to smažemo za doručak. Stvarno ne znam kako se pravi kajmak.

Pa ne, mislim da se pokupi sa mleka. Moja svekrva je u prošlom veku, dok smo imali kravu, sa nekuvanog mleka skidala kajmak, pa od njega pravila puter. Ali to treba puno mleka za malo putera.

Ja sada, kada nemamo kravu nego kada kupim mleko kod nekog ko ima kravu, sa skuvanog, koje je prenoćilo u frižideru, pa se kajmak stegao, skinem u šolju. I tako 2 - 3 puta, pa onda to smažemo za doručak. Stvarno ne znam kako se pravi kajmak.
to je tajna,naucno dokazana,vesto skrivana :tajna:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back