dive
Legenda
- Poruka
- 61.256
pileća džigerica pečena u alu foliji, salata - maslinke sa pavlakom, rendanim sirom((gouda) i majonezom
prepečen hleb sa maslacem
jedan lagani lou fet obrok

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pileća džigerica pečena u alu foliji, salata - maslinke sa pavlakom, rendanim sirom((gouda) i majonezom
prepečen hleb sa maslacem

ja sad pecem prvu turu. meni ispalo 24 cele i jedna malo krnjava i manja od pola mere recepta.
- - - - - - - - - -
ovo testo je nesto na foru americkog testa, koje je isto bez jaja i sa melkom umesto vode i dodat prasak za pecivo.

bas me interesuje da li ce ti se dopasti, cekam![]()

valjda je nesto dzema ostalo u njima.
- - - - - - - - - -
e ja volim to testo...nego mi zbrisao dzem iz njih.![]()
A jaja? Kako je žuto?

da li si rubove dobro zatvorila viljuskom?

jesam, nego sam natrpala dzem u njih. ostalo je i unutra. sad sam probala jednu vrucu i dobre su.![]()

sad sam se setila da sam ja imala neku plasticnu spravicu za pravljenje tih kolaca.stajalo mi deset godina,pa sam ga na kraju bacila.bio je krug sa nazubljenim ivicama,napravi se krug,pa se unutra nafiluje,pa se taj krug preklopi,pa se ivice same slepe
kupila mi svekrva
boze,sto si ti nesto opsednuta tim jajima.pre par strana si i mene pitala a jaja,kako je tako zuto???![]()

ja sam sa tim i pravila nisma viljuskom.

Ko o čemu, baba o uštipcima...
Pravila bih i ja ove školjkice, ali sam se razbolela, dobila sam kijavicu. Dosta im je burek s mesom što sam im smandrljala.
procice
Sama si kriva. Lepo ti je žena rekla viljuškom...![]()

Moguce da je belance. Ma, moze svasta... Samo da je mljac![]()

Školjke sa pekmezom
Prhke, jednostavne školjkice koje, kada probaš, ne možeš da se zaustaviš na jednoj.
Sastojci
250 gr. masti (moze i puter,margarin)
1/2 kg. brašna
1 prašak za pecivo
1 van.šećer
2 dcl. mleka
1 kašika šećera
pekmez
posuti prah šećerom
Priprema
Sve sastojke umesiti u glatko testo. Rastanjiti na 5 mm. debljine, vaditi krugove prečnika opko 5 cm. i filovati pekmezom. Prklopiti pa viljuškom malo stisnuti krajeve. Peći na umerenoj temperaturi oko poa sata, paziti da školjkice ostanu bele, da se ne prepeku.
Posuti šećerom u prahu.
nista jeftinije ni jednostavnije.

imam hitno pitanje
ako vadim krugove precnika 5cm,pa kad ih preklopim,to bude 2,5,pa jos kad pritisnem viljuskom,dobicu klikere ?
ovi na slici ne lice na klikere
jel moze to vecom casom?