Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sad sam se setila da sam ja imala neku plasticnu spravicu za pravljenje tih kolaca.stajalo mi deset godina,pa sam ga na kraju bacila.bio je krug sa nazubljenim ivicama,napravi se krug,pa se unutra nafiluje,pa se taj krug preklopi,pa se ivice same slepe
kupila mi svekrva

Školjke sa pekmezom
Prhke, jednostavne školjkice koje, kada probaš, ne možeš da se zaustaviš na jednoj.

Sastojci

250 gr. masti (moze i puter,margarin)
1/2 kg. brašna
1 prašak za pecivo
1 van.šećer
2 dcl. mleka
1 kašika šećera
pekmez
posuti prah šećerom

Priprema

Sve sastojke umesiti u glatko testo. Rastanjiti na 5 mm. debljine, vaditi krugove prečnika opko 5 cm. i filovati pekmezom. Prklopiti pa viljuškom malo stisnuti krajeve. Peći na umerenoj temperaturi oko poa sata, paziti da školjkice ostanu bele, da se ne prepeku.
Posuti šećerom u prahu.

nista jeftinije ni jednostavnije.

imam hitno pitanje
ako vadim krugove precnika 5cm,pa kad ih preklopim,to bude 2,5,pa jos kad pritisnem viljuskom,dobicu klikere ?:(
ovi na slici ne lice na klikere
jel moze to vecom casom?

Stavi i dve, tri, pet, otkud znam. Ja inače pravim slatke kolače i torte, jer mi tako volimo. nekom je možda dovoljno ovo što se pospe šećerom u prahu posle pečenja, nama ne bi bilo. Ja i u vanilice stavim prilično šećera, i u šapice, u keks na mašinu, u sve što liči na ovaj kolač.

imam hitno pitanje
ako vadim krugove precnika 5cm,pa kad ih preklopim,to bude 2,5,pa jos kad pritisnem viljuskom,dobicu klikere ?:(
ovi na slici ne lice na klikere
jel moze to vecom casom?

pa neces da dobijes klikere. ostace im duzina 5 cm, a kada se preklope bice 2,5. mada ja ne znam koliki je precnik onog kruga koji sam koristila.

al' vise ih nema...i doruckovani su i vecerani. :lol:

- - - - - - - - - -

u pravui si...bice klikeri. ona moja modlica je precnika 9,5. meni se cinila manjom.

- - - - - - - - - -

i od te modlice mi je izaslo 24,5 komada na pola mere.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back