Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
domaci banini

umesiti testo od 2 jajeta, 2 solje secera, 2 solje ulja, 5 solja brasna, kesica vanil secera i kesica praska za pecivo
brasna mozete dodati jos po potrebi da umesite taman da ga mozete lepo razvuci na prst debljine, ja sam malo tanje, vadite manjom casom, stavite na pek papir u tepsiju
malo napravite prstima udubljene, u nju stavite dzem po zelji
i pecete 10 minuta na 200 stepeni
najbolje je kad su bledi i mekani kad vadite, posle se stusne, ne brinite sto deluju premekano tako bas treba...
posuti prah secerom sa vanil secerom pomesanim...
i to je to
ja pola punila maminim dzemom od jagoda a pola mojim pekmezom od tresanja, tu drugu turu sam slucajno pekla 11 minuta, znaci minut duze i odma su tvrdji :)
dobih 47 komada
Pics_Art_1433943995213.jpg

Sofa Queen, mnogo su ti lepi banini. I ja sam ih nekad često pravila.

A sad se spremam da pravim cheese cake, a nemam prah šećera. Zaboravila da kupim.... jel može sa kristalom?

Kod tebe u receptu nije naglašeno da ide prah šečer. Jel se podrazumeva ili ne mora?

Sačekala sam jutro i ipak kupila prah. A sinoć sam očistila višnje od koštica. I sad ope ne znam da li se voće poredja po tom kremu od sira i zalije onim prelivom za torte ili se pomeša voće i preliv pa se zajedno izlije?

hvala Dive... imam izdvojen tvoj recept i Sofin, pa malo gledam jedan, malo drugi, nešto si ti, nešto ona bolja objasnila.

- - - - - - - - - -

nabrala sam 6-7 kg višanja pa sam pravila džem, višnjevaču, evo sad čiz kejk i za sve sam nekog gnjavila s pitanjima šta i kako pravi. Pa kad ne pravim redovno, nemam rutinu...

Danas kao i svih prethodnih dana grilovane tikvice, sir i paradajz.
Ni za šta više volje nit energije.

i kod nas slicno
nema sira niti bilo cega mlecnog sledecih mesec dana, al ima cureceg belog i grilovnih tikvica i kelerabe
i necu paradajz do avgusta
potrovase se ljudi od njega i lubenice
od sada samo sezonsko - znaci za salatu kupus i sargarepa, krastavac

И ја ћу данас крем чорбу од буковаче, пљеске од тиквица и краставац као салату.

Прескачемо месо, сем ако ови моји карнивори не одлуче другачије.

И ја ћу данас крем чорбу од буковаче, пљеске од тиквица и краставац као салату.

Прескачемо месо, сем ако ови моји карнивори не одлуче другачије.

ma i mi jedemo meso samo kao moranje
ne jedemo neku kolicinu..ne znam da li snicla ima 100gr

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back