Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kako mozete pasulj na 30' :eek:

može samo tako :D

a zamisli , pojavio se lik koji na pijaci u dve oranije TOPI CVARKE I PAKUJE te vruce cvarke u somune, 150 dindži lepinja prepuna vrućih masnih slanih prelepih cvaraka

milina božija :ok:

a tek pivo što ide :cool:

- - - - - - - - - -

Kako mogu uopste da ga jedu :think: .
--------
Danas je rucak previse masan i ne jedem to jer bi imala gorusicu bar sedam dana.Ostali vole i jedu,ne smeta im a ja cu da przim jaja.

dodji na čvarke vruće ;)

- - - - - - - - - -

:guza:

:hahaha:

e pa sad das izvinem,kasno je..
al ima dana...dogodine na istom mestu u isto vreme...:ceka:
samo se guzi, dobićes vec ti prutom :lol:

- - - - - - - - - -

i da javis, da nas podsetis par dana ranije, jel važi ??

može samo tako :D

a zamisli , pojavio se lik koji na pijaci u dve oranije TOPI CVARKE I PAKUJE te vruce cvarke u somune, 150 dindži lepinja prepuna vrućih masnih slanih prelepih cvaraka

milina božija :ok:

a tek pivo što ide :cool:

- - - - - - - - - -

dodji na čvarke vruće ;)

- - - - - - - - - -

samo se guzi, dobićes vec ti prutom :lol:

- - - - - - - - - -

i da javis, da nas podsetis par dana ranije, jel važi ??

kojoj pijaci...????? :zbalavi:

obavezno javljam za sledeću godinu,pa ako bog da da napravimo i Krstarovsku ekipu...:hahaha:

što da ne, ja idem sigurno, a kuvam pasulj po pravom vojnickom receptu :ok:

što se tiče cvaraka, najbolji su petkom ujutro na najlonu a ima ih svaki dan sem ponedeljka na limanskoj pijaci, od istog majstora, samo ih ne topi na limanskoj nego donosi na prodaju pa nisu vruci..

- - - - - - - - - -

topi ih u lokalu na najlon pijaci..

što da ne, ja idem sigurno, a kuvam pasulj po pravom vojnickom receptu :ok:

što se tiče cvaraka, najbolji su petkom ujutro na najlonu a ima ih svaki dan sem ponedeljka na limanskoj pijaci, od istog majstora, samo ih ne topi na limanskoj nego donosi na prodaju pa nisu vruci..

- - - - - - - - - -

topi ih u lokalu na najlon pijaci..

bliži mi je najlon...:zskace:

inače,kotizacija po ekipi je bila 2000 dinara...
dobiješ tendu,sto i klupe i drva za loženje...
sama ekipa donosi pasulj i pribor za kuvanje...i sve ostalo po želji

čula sam da je u Kameničkom parku kotizcija 8000 što je preterano...:dash:

Palenta pitu sa spanaćem

palenta-pita-sa-spinatom-557f960d352144185e8775a32bd95889_header.jpg

Gotove kore za pitu,pola kg.spanaća(ili 400gr.pak.smrznutog)1l. vode,2 velike kašike soli, 1 1/2 šolja(ona od 2 dl.)palente ili kukuruznog griza, 7 kom. jaja,1 šolja kisele vode, 1/2 šolje ulja, 1 šolja jogurta.

Priprema:

Obariti spanać u slanoj vodi(oko 15 min.) kad se prohladi dodati palentu da se lepo sjedini,Dodati kiselu vodu,ulje i jogurt,mešajući.Dodati penasto umućena jaja.Podmazati pleh i redjati kore pa nadev.Gornju koru poprskati da se ne bi dizala pita na sredini.Narezati na željenu veličinu komada.Peći u zagrejanoj rerni na 200 oko 30-35 minuta.,dok ne dobije smedju boju.Poslužiti sa jogurtom ili mileramom.Može toplo,mlako,hladno.Lagano je ukusno i brzo se priprema.Ne mora pita slagalica može i gužvara.

Domaca supa sa punoooo sargarepe i domacim rezancima...
Paradajz sos sa svezom mirodjijom... u koji sam iskidala na sitno korice hleba a od sredine pravila male sicusne kuglice i njih dodala na kraju...
Prosto a moji se svi odusevili kao da su ne znam sta jeli. :)

dobar ti prilog :D

elem, kod mene juneci repovi, prvo sam ih skuvao na laganoj vatrici sa povrcem kao za supu uz još par tajnih sastojaka, pa ću ih prebaciti u tepsiju pa u rernu :kuvar5:

a u tepsiji ću im napraviti krevet od mladih krompira isečenih na četvrtine, koje ću zauljiti i onda posuti sa kukuruznim brašnom ;)
ups, rekao sam vam još jednu tajnu :D

onda na krompir složiću repove i obilno ću ih zaliti supicom iz lonca u kome sam kuvao repove....

sve se lepka :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back