Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
juče su nam bili budući kumovi na ručku, pravila sam svašta nešto, ali fotkala samo moju omiljenu "u krug" pogaču :D

20141005_152937.jpg
20141005_152948.jpg

Ми бечејски сељаци пијемо чесмовачу, али ако баш инсистираш на аква минералише нека то буде пролом, ем је здрава, ем је ПХ-фактор дубоко у базној области баш као што треба да буде.
Отац мог шогора од старије сестре је тамо деведесетих имао грдних проблема с бубрезима и послали су га у Пролом бању(јес да је била криза до гуше, али здравствено је још увек плаћало бањско лечење).
ПрИвуко је, сада дневно оплете ону флашу од литар и по пролома и гази 79-ту.
Prolom voda već nekoliko godina nema setifikat jer su im pronašli neke toksine...ili...nisu platili reket...pa je prica izmišljena...

E pa to zavisi kako praviš pirinač... ja koristim za pirinač rice cooker, suština je da kad završiš bude kuvan, suv i rastresit, i uvek odvojeno spremam povrće i pirinač, i posle samo sastavim, da ne bi bio gnjecav i slepljen. Naravno, zavisi i od vrste pirinča.

Paradjz supa sa noklicama, juneće šnicle u sosu, pomfrit, kupus salata i palačinke sa domaćim pekmezom od šljiva ( mojim prvim od prošle godine - ove sam se jeseni udavala,pa nisam stigla) ili Nutelom - sve je to bilo juče,a ostalo i za danas...

]Paradjz supa [/B]sa noklicama, juneće šnicle u sosu, pomfrit, kupus salata i palačinke sa domaćim pekmezom od šljiva ( mojim prvim od prošle godine - ove sam se jeseni udavala,pa nisam stigla) ili Nutelom - sve je to bilo juče,a ostalo i za danas...
Cim videh ovu corbu pomislih da proverim dal si iz AP:zcepanje:
Ja to ne bih jela da me ubijes, ali svi ljudi iz AP ludi su za tom paradajz corbom.
Nije supa ( supa je uvek bistra) nego corba;)

Zakon, nego šta. Mi svi volimo, deca obožavaju. Nismo iz AP, nikakve veze. Moj probirljivi sin može da pojede koliko god da skuvam, nikad nije sačekala sutradan. I baš tako, može uvek.

..e tako i moja starija cera....kad god je pitas sta bi, ona bi mogla paradajz corbu...ni mi nismo iz AP niti imamo ikakve veze....mene inace da spremam tu corbu nauclia zena iz Slavonije
tako da se to kuva svud..a ne samo u AP...

..e tako i moja starija cera....kad god je pitas sta bi, ona bi mogla paradajz corbu...ni mi nismo iz AP niti imamo ikakve veze....mene inace da spremam tu corbu nauclia zena iz Slavonije
tako da se to kuva svud..a ne samo u AP...

Pa kuva se svuda gde ima paradajza, ali je meni to strava i uzas. Jedna od bas retkih stvari koje uopste ne mogu da jedem
Volim sok od paradajza, ne shvatam zasto mora da se pije vruc:D

Pa kuva se svuda gde ima paradajza, ali je meni to strava i uzas. Jedna od bas retkih stvari koje uopste ne mogu da jedem
Volim sok od paradajza, ne shvatam zasto mora da se pije vruc:D

Kod mene to nije samo paradajz, stavljam i luk i šargarepu, često i malo pirinča. Mene naučila moja tetka Crnogorka, boga pitaj gde je ona pokupila, iz zavičaja nije, to je jasno.

Prolom voda već nekoliko godina nema setifikat jer su im pronašli neke toksine...ili...nisu platili reket...pa je prica izmišljena...

Prica nema veze sa zdravim razumom ni malo.Podvaljuju je jer ta voda zaista pomaze.

Izvire na planini Radan,flasira je Planinka iz Kursumlije a to se nekom ne dopada i tako nastaju lose price.

Nasa voda,ceo zivot je pijemo tamo i dobra je.

Ne sto je nasa nego sto da joj nesto fali bilo bi posledica.

To je samo negativna propaganda.

Poslednja izmena:
...paradajz corba je zakon...moze uz sve, moze uvek...cak i za veceru..ja cesto kuvam sebi, a deca obozavaju, cak i ono malo cudo;)

jeste ...i veoma je zdrava...i moji obožavaju...i vole da sipaju paradajz u tek skuvanu domaću supu...šta će,kad voledu...:aha:

i meni je super kad brzinski treba da skuvam...
malo vode,puno paradajz soka,soli,bibera,nekog začinskog bilja i unutra šta dofatim-knedle,rezance,flekice...udave se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back