Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..spremila spanac i sve redom fotkala, da posaljem detetu fotke jer do dana danasnjeg nije naucila da ga spremi, da bude kao moj i ne jede ga osim kad sam ja tamo
ili ona dodje ovde...nista od price kaze dok ne vidi fotke, a bila je sto u blizini mogla je da gleda kako spremam samo je mrzelo...
..nasla neke kobaje u frizu pa cu njih uz spanac, ne mogu jaja uz to, vec ih ima unutra...a mrzi me da cekam da se odledi meso..nisu kao Divkine al mogu da prodju..:)

spremam se da pocnem pileci paprikas :)

ima li neko neku novi ideju za ovo klasicno jelo?
imam vlaski pileci paprikas
proprzis crni luk, i dodas beli, kratko ga uprzis, dodas meso i malo aleve, mesas, dodas iseckan paradajz i iseckanu papriku, ostavis da se dinsta 40-ak minuta...
ono zacini po ukusu, otpusti tu paradajz vode dosta, ne treba nista dodavati, e na kraju izmesas u jedno kiselo mleko kasiku brasna, i oko deci vode pa ulijes u paprikas, ostavis da se ukrcka
na kraju seckani persun, i da te bog vidi
meni je fenomenalan tako, sad ko sta voli... nekade dodam u to i seckanu sargarepu

- - - - - - - - - -

danas corbica od povrca, spanac, i dinstana junetina

- - - - - - - - - -

A šta vam je to "nasuvo"?

Pileći paprikaš ne volim.

Volim juneći gučaš:malav:

Danas za ručak bila orada ali ribarnica i grčka salata made by Hleb&kifle. Oradu će na kraju pojesti mačke pošto ima grozan ukus, kao da su je uvaljali u jaja i pekli a grčka je pojedena.
nasuvo je testenina

A šta vam je to "nasuvo"?

Pileći paprikaš ne volim.

Volim juneći gučaš:malav:

Danas za ručak bila orada ali ribarnica i grčka salata made by Hleb&kifle. Oradu će na kraju pojesti mačke pošto ima grozan ukus, kao da su je uvaljali u jaja i pekli a grčka je pojedena.
Нпр насуво с к'омпиром, или како га у отменим ресторанима именују ,,гренадир марш"!
http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/2012/06/valjuske-nasuvo-grenadirmars-i-vise-od.html
Насуво са сиром се прави с подливеним сиром, а резанци се равлаче међусобно нитима од сира као жваке!
Насуво с маком, резанци са заслађеним маком у млеку.
Насуво с јајИ, с рошчићима(с рогачем) и многа друга....

...danas bila na pijaci Zeleni venac...znaci i dalje je najjeftinija pijaca, doneh pune kese zelenisa za nepunih 200 dinara...na Vidikovcu bi to bilo duplo skuplje....pola kg
ociscenog spanaca 30 dinara:eek:, veza rotkvica 15, mladi luk 3 za 50 dinara, 4 veze zelja za 50...i tako tacno mi dodje da idem tamo u buduce....

Super,na lokalnoj pijaci zelena salata 50,rotkvice i mladi lik 30...

Нпр насуво с к'омпиром, или како га у отменим ресторанима именују ,,гренадир марш"!
http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/2012/06/valjuske-nasuvo-grenadirmars-i-vise-od.html
Насуво са сиром се прави с подливеним сиром, а резанци се равлаче међусобно нитима од сира као жваке!
Насуво с маком, резанци са заслађеним маком у млеку.
Насуво с јајИ, с рошчићима(с рогачем) и многа друга....

Moja baka je to zvala grenadirmars

Super,na lokalnoj pijaci zelena salata 50,rotkvice i mladi lik 30...
Субота је у Бечеју главни пијачни дан па ћу сутра видети, али сам јутрос био послом у Србобрану, а њима је главна пијаца петком... веза црнА лука од 5 комада је 30 динџи, младА бела лука од 4 комада 30 до 35 динџи, четврт киле путера 200 динара, млада салата и то баш велика и једра 30 динара, љуте, дуге паприке 25-30 динара, црвени грејп, баш крупан 130 дин, крупан киви на бирање јако шарена цена 150-200 динара, златни делишес 80 динара... јагоде, парадајз и слично воће и поврће што му још време није нисам ни гледао.
Бтв остало ми је у подруму још у бурету око десетак кила киселог купуса то ће да плане ових дана с чварцИ.

Moja baka je to zvala grenadirmars
Моја једноствно насуво с к'омпиром.
Увек је користила љуту алеву паприку и насуво је било баш пикантно.

Testenina sa sosom od pecuraka i praziluka
kod nas se svakog petka jede testenina...nekad sa sirom,nekad sa tunjevinom,nekad sa mlevenim mesom,nekad sa pecurkama...deca kazu sta bi a ja spremim :)

:ok:

Rucam pastu sigurno dva puta nedeljno, mnogo je volim.

Danas sam pravila neku koja se zove a la Norma, sicilijanska varijanta sa plavim patlidzanom iseckanim na rezanca, lukom sa percima, persunom, blitvom, sirom i paradajz sosom...uz bosiljak, maslinovo ulje i origano.
Plavi patlidzan ide ludacki dobro uz origano.

ja cu sutra da spremim trofie sa svezim i susenim paradajzom i bosiljkom!
da ne pitate sta je, to je ovo..najbolja pasta na svetu celom!
verujem da je jos bolja kad se napravi u kucnim uslovima, al ko da toliko vremena ostane u kuhinji
barillapastare4dc98e7495-1.jpg

:ok:

Rucam pastu sigurno dva puta nedeljno, mnogo je volim.

Danas sam pravila neku koja se zove a la Norma, sicilijanska varijanta sa plavim patlidzanom iseckanim na rezanca, lukom sa percima, persunom, blitvom, sirom i paradajz sosom...uz bosiljak, maslinovo ulje i origano.
Plavi patlidzan ide ludacki dobro uz origano.

Mi kao da smo Italijani :lol:
Da mi nije zdrave pameti,jeli bi testeninu svaki dan
i deca i muz i ja...obozavamo
Kod kuce se kontrolisem,pa osim toga skuvam i neki zelenis
al zato kad odemo na more ili na skijanje...pasta svaki dan...samo ponekad presecemo pizzom ili girosom :roft:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back