krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
I koliko si komada dobila?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danas podvarak pravim premijerno, i krompir pire uz to![]()
Obaris lignje,obaris krompir,onda ide praziluk,povrce koje volis,so biber,limun ,uljeNina, salata sa cim sve?
Hocu i ja uvece za klopu da pravim nesto sa lignjama: )
Juče sam pravila kolač sa jabukama, to moja deca vole.
Eto bolje to nego da im kupujem slatkiše...
Evo recepAt:
2 šolje rendanih jabuka
1 šolja šećera
1 kašičica sode bikarbone
to pomešati i ostaviti da odstaoji monimum pola sata, onda dodati:
2 šolje brašna (ja stavim i malo više brašna--2 ipo šolje otprilike)
pola šolje ulja
Peći na 200 stepeni oko sat vremena.
Prijatno
![]()
Napravila i nisam zadovoljna. Sad, mozda je bilo i gresaka pa hajde redom, spremna sam da probam jos jednom
Prvo ono sto mogu da popravim: smanjila sam kolicinu secera kad sam pravila na 3/4 solje ali za moj ukus je i dalje preslatko, probacu sa malo manje od pola solje sledeci put. Soda bikarbona mi se jako osecala u kolacu, sledeci put stavljam manje od kasicice ( stavila ravnu inace)
Stavila sam na 200 stepeni da se pece i kad sam pogledala posle pola sata kolac vec prepecen
![]()
Jabuke nisam "nabijala" u solju ( jesam li pogresila?) i mozda zato, mozda sto je prepecen kao i da nema jabuka, uopste se nisu osetile. Inace 3 osrednje jbuke su napunile 2 solje od 3dl
Sat vremena su mi odstojale rendane jabuke i secer i stavila sam tacno 2 solje brasna ali testo je bilo gusto. Jel tako treba?
![]()
Evo i isecenih kolaca
![]()
Ja sam nekako ocekivala da kolac bude mek i socan a ovaj je tvrd i suv, deo problema je sigurno i u tome sto se prepekao .
pomozite savetom
Napravila i nisam zadovoljna. Sad, mozda je bilo i gresaka pa hajde redom, spremna sam da probam jos jednom
Prvo ono sto mogu da popravim: smanjila sam kolicinu secera kad sam pravila na 3/4 solje ali za moj ukus je i dalje preslatko, probacu sa malo manje od pola solje sledeci put. Soda bikarbona mi se jako osecala u kolacu, sledeci put stavljam manje od kasicice ( stavila ravnu inace)
Stavila sam na 200 stepeni da se pece i kad sam pogledala posle pola sata kolac vec prepecen
![]()
Jabuke nisam "nabijala" u solju ( jesam li pogresila?) i mozda zato, mozda sto je prepecen kao i da nema jabuka, uopste se nisu osetile. Inace 3 osrednje jbuke su napunile 2 solje od 3dl
Sat vremena su mi odstojale rendane jabuke i secer i stavila sam tacno 2 solje brasna ali testo je bilo gusto. Jel tako treba?
![]()
Evo i isecenih kolaca
![]()
Ja sam nekako ocekivala da kolac bude mek i socan a ovaj je tvrd i suv, deo problema je sigurno i u tome sto se prepekao .
pomozite savetom
Znaci zakljucak je : previse brasna na tu kolicinu jabuka.
e, jel zna neko gdje u bg da pazarim prepelica?
Za jelo ili za gajenje ? Ili jaja od prepelica ?
![]()
![]()
Evo i isecenih kolaca
![]()
pomozite savetom