Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napravila sam si rođendansku tortu od Plazme i kikirikija. Šta ću kad mi je snajka alergična na orahe, sestričina ne voli voće, ćerka ne voli suvo grožđe a zet ne voli kokos...:( Pa, od čega onda da im napravim...:besna:

Stavila sam i žele bombone. Odozgo belanac. Nisam ga mutila čini mi se petnaest godina. Valjda neće da padne, kuvala sam šećer...:sad2:

Sa cokoladnom glazurom i karamelama umesto zelea (a ja ne volim ni jedno ni drugo :lol: ) bi bila kao snikers ;)

Verujem da je i ovako ukusna :) Ocekujemo sliku...

domaća supica se već krčka...biće pire krompir po želji mlađeg klinca i marinirana piletina u kesici pečena...za salatu pečene paprike sa belim lukom...

popodne će pravim baklavu sa višnjama i dve mere kiflica za debile

A da napravim i ja šnenokle ? Toliko već pišete o njima, da razmišljam ozbiljno o tome, mada u našoj kući niko ne želi da ih jede osim mene.
Inače, pravim neki tzv, argentinski ćevap, nisam do sad, to je ono sa krompirom i mesom pa pečeno kao faširi, imal neko neki pametan savet da ne zeznem nešto ? Može li to u fritezi da se peče ili mora na tiganju ?

- - - - - - - - - -

Bilo pre par dana u našem Metrou sladoleda u kesicama po 12 dinara, kupila sam dobre zalihe, i juče poređala keks, nabacala voćnu salatu preko keksa i prelila jednim umućenim sladoledom, rum punč ukusa preko. Baš je dobro ispalo, taj sladoled može da se jede kao krem ako se umuti sa manje mleka.

Ja kad skuvam snenokle(od 6 jaja),
dobijem veliku ciniju i jos mi ostane onog preliva(koji obozavam),
za dve solje.

Mm pojede sam celu ciniju a ja samo probam i smazem te dve solje 'pudinga'
Nama je baba uvek tako pravila puding i ne moze da se poredi sa kupovnim.

Marge, moja mama previ cesto taj argentinski cevap. Odlican je. Uz njega neki beli preliv(svi ga vole a ja ga ne jedem, mislim preliv)

Snenokle cu i ja uvece, to mi na brzaka a muz se obraduje kao malo dete.
Mozda ih i sad odmah pa nek se hlade.

a ta torta mora da je.super... obozavam sve vocno i sa sladoledom... mmmm

meni treba ideja da utrosim visak mleka koje imam
nesto da spremim da moze za dorucak/veceru, da ne zahteva mnogo vremena i da nije slatko : )

nemam pojma :)

ja cu danas da pecem komad pleckice sa suvim sljivama zajedno u rerni
i salatu od narendane sveze cvekle i sargarepe
corbica od kelerabe i secerca

sutra spemam kineze sa belim mesom i kikirikijem
i te njihove nudle nisam do sada nikad spremala, pa cu da ostanem kod jasmin pirinca

prekosutra cu prebranac

nakosutra cu punjene paprike
i to je sve za ovu nedelju
nemam bre ni ja vise ideja :(

ili moze recept za kiflice npr al za onu pekaricu, da ne mesim, ako neko ima?
Ima ove jednostavne, super kifle, tzv
6 dl mleka
2 dl ulja
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 kvasac
1100 gr brašna
Sve zajedno umesiš, pa razviješ kiflice.
Ja razvijem 8 obgi i podelim svaku na 8 delova. Zaviješ , poređaš na pleh , sačekaš sat vremena i pečeš. Možeš ih premazati nečim, posuti, ili napuniti bilo čim, ali su i ovako same skroz ukusne i meke

koje sad debile? :lol:

pa ja tako zovem taj recept...
s obzirom da nisam baš vešta u onoj fazi "oseti sine testo pod prstima",uvek tražim te recepte za debile koje i ja,tj.debil za testa može da umesi...
i iam jedan taki recept,a kifle su fantazijaaaaaaaaaaaa...
i sad moram da mesim jednu turu za večeru ijednu turu za doručak,jer u kući gajim aždajeeeee...

pa ja tako zovem taj recept...
s obzirom da nisam baš vešta u onoj fazi "oseti sine testo pod prstima",uvek tražim te recepte za debile koje i ja,tj.debil za testa može da umesi...
i iam jedan taki recept,a kifle su fantazijaaaaaaaaaaaa...
i sad moram da mesim jednu turu za večeru ijednu turu za doručak,jer u kući gajim aždajeeeee...

Hoću i ja kiflice:rida:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back